Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    587
    Девојки денес чувствувам некое затегање од слабината до препоната само на едната страна. 25+4 сум. Некој искуство?

2. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.510
    Pred nekoj den bev na ginikolog mi kaza deka mi 2800,2900 deka odgovara na nedelite. Deneska vo plodnost mi rece deka e 3300 I deka e pogolemko. Obicno tuka kaj sto idam na privatno I na maticen, se sofpagjaat i ne e tolku golemo I tolku napred kako vo plodnost. Ama kako I da e I da odgovara I da e napred 2 nedeli sekako ce e sozreana plucata. Eve da receme deka se vo pravo vo plodnost, jas vo 38gn ako sum ponapred znaci 40 ce se vodi, isto taka I tocno da odgovara na nedelite vo 38gn nedela ce odgovara na 38 sto znaci zrelo ce e ..... neznam sto da kazam... Aj da e pred 36 zreenjevo ce sfatam I razberam ama jas 36 ja zaminav sto se vika....
    Mozokov mi e tursija :D
    Imam vreme uste 2 nedeli da si razmislam da si se rasprasam I da odlucam. Tesko mi e da donesam vakva odluka kaj sto se raboti za zivot.....

На ginger, LeNora и Ladyme им се допаѓа ова.
  3. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    543
    Јас примив инекции за зреење во 33та ради уреаплазма и можност за предвремено породување. Е сега, со полна 36та, пак ме боцкаа со инекции за зреење ради тоа што покажуваше контракции на цтг, ако јас ништо не осеќав. Цело време докторката ми викаше леле, леле, предвреме ќе се породиш и не разбирав зошто кога веќе бев 9ти и со примени инекции за зреење, ама демек да се задржи колку што е можно повеќе, па затоа уште еднаш. Ми рекоа штета нема од инекциите. Се породив 37+4. Исто Плодност ова.

4. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    968
    Имаш време размисли, собери информации сепак си многу блиску до пораѓај, а според тоа што те читам и немаш некои сериозни индикации. Мене кога ми кажа Др дека е три недели понапред и реков дека кај матичната излегува мах една недела понапред. Рече и да е понапред нема гајле добро е што не заостанува во развој. Ајде дај боже сите тука да истуркаме до крај да си ги гушнеме живи здрави па после нека не мачат други проблеми.

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    486
    Можеби те води како две недели назад ако се сомнева на гестациски и тогаш би била 36 недела ( иско се водиш како 38 ако има индикации за пиродвање во 36 претходно даваат за зреење.
    Сигурно има некоја причина да те породи во 38( по негово броење 36) ама нека ти објасни убаво.
    Повтори му го претходното искуство( верувам дека му имаш кажано) и траумите што ги имаш и дека сакаш да си во безбедни раце и дека сакаш да знаеш се што се случува.

На Cvetce_ и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  6. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    994
    Јас сум 24та и само од левава страна осеќам болка. Ама чудно некако, на допир не осеќам ништо ама имам некоја болка како да сум изгорена на местово или како да ме куби за влакно некој, не можам да опишам точно:D

7. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    384
    @Ladyme се спремам за второ мислење за на ГАК па мислам го спомна кочоски и ана данева дека те гледале.. како си задоволна ?не ги знам докторите па да видам за кај кого да одам

8. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    5.008
    Едно прашање во врска со хемовит. Јас ги пијам со јадење а витамин Це пред или после хемовитот како ги пиеш?

9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    2.104
    Супер однос и кај двајцата дс ти кажам, културни беа, не зборат многу ама добро е добро е.. и го гледаш Кочоски он така те мести да гледаш во монитор и он мери гледа све. Ако сакаш ќе му напоменеш и грло ќе ти мери. Данева ми беше за прв, она и сликичка една ми направи.

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    587
    И мене ме боли левата страна... на допир не, него внатрешно како да ме трга нешто. Некое чудно чувство, чудна болка

11. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.029
    Допаѓања:
    1.032
    После Хемовит ги пиев јас

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.510
    Znaci praksa im e zreenje, a koja dr?
    Aj pak vo red e, 33 kaj tebe prviot pat a kaj mene 38
    Nemam nikakvi problemi do sega, fala mu na Boga. Ce razmislam I ce odlucam, dr chare nema...
    Trebase jas so povreme da si go smenam, uste od 29ta nekako mi se pojavi nezadovolstvo ama vikav vise kasno e. E togas ne bese kasno, sega e vishe kasnoo...
    Samo sto ce me vidi sam mi go spomnuva prethodnoto iskustvo, me pamti. A i celo vreme potencira deka sum ponapred. Ne veruvam da se gubi pa edno da miisli drugo da zbori... I bashka na slikiceto od ehoto se pishuva a on na izvestaj pishva deka se e vo red, deka odgovara na gn itn....

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    994
    Баш така.. бев на преглед, се си беше во ред, не ми рече ништо за болката, па така се надевам и тоа дека е нормално и ќе си трпиме:)

На LaTama му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    543
    Кај Марија Христовска бев јас.

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    941
    Допаѓања:
    1.204
    Јас примив инекции за зреење во 35та недела а се породив царски во 36+1. Поради предходна историја уште од 28ма недела го препрашував докторот за инекциите од страв да не се породам предвреме. Докторот до сам крај немаше да ми ги даде но веќе се воспостави дека просторот на бебче му е премал во меше дека јас со еднорога матка и затоа и ги примив. Кај тебе стварно не гледам потреба да ги примиш, 38 недела е и те како терминско бебе.

На Ladyme и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    18.273
    како се породи со уреаплазма? природно ли? примаше терапија некаква?
    Кај мене испадна во 34 уреаплазма позитивна а симптоми немав. примав сумамед 6 дена и вагинални полигинакс и тие антибиотски беа.
    Сега во 38 испитав пак брисеви ама резултатите уште не биле готови требаше вчера да стасаат. и сега ми е страв дека не се стасани нз дали е излечена а пред пораѓај сум ептен

17. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.510
    E ajde de, terminsko e ama sto da se pravi. Sega se molam den, dva pred terminot sto mi go zapisha za zreenje da se otvoram i da izlaga bebe za da ne treba da nosam odluka :D:D:D
    Ama teshko i deka ce se otvoram od 32,33 nedela 45mm sum :sweat:
    So ova grlo mozam da go nosam ushte 9 meseci hahahahaa

На GIGI69 и Kala22 им се допаѓа ова.
  18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    7.398
    Мене ми излезе на брисот во 36 недела. Примав антибиотик и бетадине вагиналети. Контролен брис не правев. Природно се породив, бебето немаше проблем никаков.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    2.104
    Исто на старосватицата моја во чаир, брисеви во 37-38, уреоплазма и и дадоа антибиотик и ја породија природно без контролен брис. Малата примаше антибиотик после тоа не и ни кажаа што како.

20. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    543
    Примав терапија вагиналети Неопенотран и уште едни на природна база, не се сеќавам на името. Не правев повторни брисеви пред пораѓај, ми дадоа венски антибиотик непосредно пред да се породам. Инаку, природно се породив.
    Си направив контролни брисеви 2 месеци после пораѓај ради мирна глава, чисти ми беа.
    Инаку и бебе примаше антибиотик 10 дена, ми рекоа инфекција најверојатно од мене ама не спомнаа дека е уреаплазма.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.