Најпаметно. Ако треба и сто пати јави му се @ShtruMfeticka и барај детално објаснување зошто ја донел одлуката, што гледа, предности и недостатоци и сл.
Jas u princip ne sakam da zamaram i mi e nezgodno. Ama vo ovoj slucaj ce moram da dosagjam zasto ne e mala rabota. Ako ne soberam hrabrost, maz mi ce go pustam da zvoni a toj beter mene e Taman do ponedelnik malce i ce mi se stabilizira mislava, ce razmislam vikendov i od ponedelnik zdravje so Gospod napred da si pocnam so javuvanja i rasprasuvanja. Ima vreme ama i ne bash, leta vremevo
Те разбирам, ама овде нема незгодно, имаш и човечко и правно право да ги знаеш и да си упатена во сите медицински процедури.
За мое бебе не да се расправам… И мене ми е непријатно ама добросостојбата на бебето ми е на прво место. А докториве( за жал) ако видат дека не паничиш и ако не си по малку и дрзок, туку дека ти е непријатно те земаат здраво за готово- за жал така стојат работите кај нас. Секоја чест на исклучоци кои ги има ама во мал број се. Тој е тука за здравјето на твоето бебе и за тебе, зема добра плата бидејќи ти си одлучила кај него да одиш… него непријатно му е кога на крајот од прегледот оставаш по 4000-5000 ден за 25 мин преглед, за кој што на државно би оставила 0 ден?
Jasno ama doktorive mislat deka im se meshash vo rabotata i deka im mudruvas. Preeska neznam sto go prasav i mi vika ti sestra beshe?? I se smee, mu vikam ne ekonomista i rece aaa epa vrska nemash i na zafrkancija. Na zafrkancija ili ne ce ti go recat i posle ne ti pagja na pamet da prashash Barem jas sum takva nekoj ako mi prerece ili ako mi odgovori ironicno se povlecuvam
Arno da se 25min. Vo 5min te reshava ovoj ne e nekoj sto saka mnogu moabeti i da se objasnuva a jas sakam moabet. Mm mi vika ne si na psihijatar, stom nisto ne vika se e vo red. A jas sakam da sedne moabet da si napravime Nego go izbrav zasto stvarno coekov epten bese pozitiven, precizen, otvoreno razgovarashe I seto toa. Od 29 navaka nekako ko drug cover. Ili taka im se navikite dur da te zateraat kaj niv I posle koj te shisha E ne im e nezgodno pari da zemaat. Bashka od 2.000€ podolu poragjaj nema I togas ne im e nezgodno ahhaha A na tel koga ce sum mu pisela mi ima vracano posle 2 dena I toa sam mi ima dadeno br I sam mi ima receno da pises da se javis ama vise prestanav da pishuvam zasto nemozam da se nerviram cekajci odgovor
Членките погоре се во право, од повеќе мислења па ке решиш.. нека помине ден два да легне се и ке си размислиш и слушни ако треба повеќе мислења. А како он има право да ти рече сестра ли си а испаѓа ние немаме право да прашаме.Како јас за брисевите за уреаплазмата значи два месеци се молам секое идење докторке контролен брис, контролен брис се едно исто за на крај да ми рече секако ке бидеш со царски не гледам причина зашто си запнала и штама. А ја 24 недела па и за царски да е секако е рано. По 5 пати прават брисеви не гледам кај е проблемот ама еве и ја не сум сестра и испаѓа мора да ќутиме
Treba da sme sestri znaci po moabetive hahahahahahaha I maticniot moj ako mu idam na 3 nedeli ne me gleda, mi vika ce dojdes naredna Na eden mesec se pravelo kontrola. A za bris koga ce mu recam mi vika, sakas da napravime? Aj rano e, naredna kontrola koga ce dojdes hahaha I taka....
И јас планирам прегледите во Плодност да ги правам и се разочарав од односот на докторот искрено да ти кажам. Без разлика дали си доктор, сестра, економист на пациентот треба да му одговориш на прашањето на начин кој ќе е разбирлив за него. Јас до сега на контроли сум одела кај Владимир Поповски, сега за сега сум задоволна.
Нека ме праша што сум ќе му кажам, мајка што треба да се породи, и сакам све да знам што влијае на здравјето мое и на детето толку.. така иде во ремедика сестрата со шприц вика докторката рече да ви ставам инекција и викам јас извинете каква инекција за што? и сопругот одма беше тука и он праша и ми вика но спа инекција спзмолитик, а во ред викам. Неможе да незнам што се случува не сум падната од марс, па една инекција ми вика. Не е важно дали сум фармацевт или еве сестрами економиста е ама треба да ти објасни, вака и вака мајка и тоа и тоа ми е планот околу вас. и више осеќаш и ти сигурност и посмирена си.
Nego go falat dosta. Ma da skoro i za nego imaja nekoj moabeti i nezadovolstva. Normalno e toa, da ima I zadovolni i nezadovolni E nema, ne se objasnuvaat. Ti vika vaka i vaka. Dobro ama tebe I polesno ti e, se rabirash. Mene stvarno treba da mi se objasni zasto stvarno sum tapa Nemozam da se pravam deka razbiram i termini I lekarstva koga vrska nemam. Mnogu raboti i na forumov nauciv
со малтофер не. овие ги земав јас после две крвни слики од 7 на 18.4 ми се качи железото по две капсули пиев јас .
може, сите имаме различен организам. јас немам мака. --------- Не ги можам овие лажни контракции веќе, мислам цела сила и енергија ми ја земаат. не памтам да имав толку чести со другиве две претходно.
Немој да читаш, ќе си направиш дополнителен стрес а тоа не ти треба сега во моментов. Штом ти рекол докторот ставај ги и без грижи, ќе биди се во ред овој пат
Jas mislam deka najgolema pricina mu e toa sto prvoto bebe mi pocina i sega saka da e na sigurno I preventivno najverojatno radi toa mi gi prepisa. Deka tie stitat od fetalna smrt vo prvite 28 dena od ragjanjeto. Go namaluvaat rizikot od smrt. Doktor e, bashka ja sum mu malce specificna radi prviot negativen ishod I sega e pretpazliv (neznam sto da mislam, na 100 pameti sum) Jas nemav potreba ni od midol pa preventivno za da ne zashtiti mi gi prepisha I gi piev od 12 do 36 nedela. Iako drugive doktori mi vikaja nema potreba.... Za midolot go poslushav I si gi piev
Исто и јас. Секој ден имам по неколку пати и многу ми ствараат нервоза. Ако претходните бремености ги имав дур седев, сега стомак наеднаш знае да ми се здрви и во движење и многу е грдо. И механички ми доаѓа нозете да ги стиснам, да не излезе бебето случајно. Кај мене како и до сега, последниве недели бебе се качи уште погоре, историјата се повторува. Едвај дишам цел стомак ми е под цицки. Најсмешно кога одам на цтг и бебето го бараат долу ниско, за на крај да увидат дека е над пупак. Ми се влошија и киселините. Среќа овој пат најдов едни дражеи за лижење кои стварно помагаат иако се одвратни. Денеска ново пакетче купив да се изгура и неделава.
Јас ги користам уште од почетокот на бременоста. Иначе живеам во Австралија и докторката тие ми ги препорача да ги зимам тука и навистина ми помогнаа. Железото ми беше 22 според нивни вредности тука а минимална граница е 26. Откако отидов на закажана контрола после точно 2 месеци пиење железото ми беше 56. Бебето влече многу железо во текот на бременоста особено во вториот и третиот триместар и ми рече да ги пијам цела бременост.