Девојче, убаво ти кажа погоре една од членките. Јави му се на телефон и направи муабет. Нека ти одговри на прашањата кои те мачат. Кристина во Плодност е многу ок. Овој др кој тебе те следи не го знам ама сигурно знае што прави. Само да не те убива тебе мисла и психа јави му се утре и направи муабет. Не си ја мачи душичката.
Ич да не ти е незгодно. Должен да ти даде објаснување и одговор на твоите прашања. Не е таму само 3000еур да земе него и етика и емаприја да покаже. Сепак кога се оди на приватно третманот кој се очекува и се плаќа треба да се добие. Истото и на државно треба да е ама нели не ама тоа е од нас не зависи.
Vo ponedelnik ce go baram obavezno. Neka pomine vikendov da ne go zamaram, sekako ne e hitno. Ima uste 2 nedeli Ce vidime sto ce kaze. Ako mi se isponasha (ne veruvam) ce go smenam odma, bez razlika dali e kasno ili rano...
Треба да прекинам со утрогестанот а многу ми е страв да го прекинам...хематомот не е скрос повлечен. Не знам зошто ми рече прекини го. Се мислев дали да ставам уште денес и ставив, ми рече за недела дена прекини- поминаа, денес 9 ти ден, од утре не ставам ама ептен со шубе ќе го прекинам не знам зошто некако ми дава сигурност утрогестанот...
Жени оваа тема е најактивна па затоа тука ќе прашам. Болка назад во коската кај опашката, тука некаде кај задникот од десна страна, ме боли повеќе од месец дена кога се вртам, кога станувам, значи не е постојана болка туку како што објасна, како коската да ми се трие од друга коска, како кога ќе падниш и те боли газот е така. Чаре, од шо можи да биди ? Како можи во бременост да се утврди болката од што е со оглед на тоа што не смееме на рендген. Два дена не пијам магнезиум, утре треба да си набавам и овие два дена понагласено ме боли.
И тоа, и карлични врски се шират рачунај се прави место за бебе, лигаменти се истегнуваат па и од сам притисок и тежина која до пред некој месец не ја трпеле коските. Од средина на втор до крај, сѐ нешто боли, ама убави болки се тоа . Јас трубам цело време за тоа движење, ама стварно само тоа е чарето.
Која недела се препорачуваше тест за д димери и хемостаза прва проверка уредна бременост? До 28ма или од 28ма нагоре? До колку боцкаат на трансфузиологија? Гладен требаше или не? Сум заборавила од минатиот пат. Иначе упатот што ми го даде матичната рече дека имал важност година ипол.
Ako ti e na misla ne go prekinuvaj. Nikakva shteta nemas od nego. Ima sto go primaat do kraj. Jas go primav na pocetokot dodeka mi se povlece hematomot. Posle pak mi go prepisa vo 32 nedela mislam radi da ne se otvoram, rece stavaj do 35 nedela. Od nego imas korist, zijan ne. Taka mi rece dr. Ne ostanuvaj bez magnesium, od iskustvo ti kazuvam. Si go prekinav na svoja raka i se namaciv. Mislejci deka go pijam po dzabe hahahaa. Nikakva maka nikakva tegoba nemav dodeka go piev, od koga go ostaviv.... ja si znam kako mi beshe.
И јас трубам за движење. Оваа бременост само 2 дена имам одлежано дома цел ден и точно тие два дена имав таква болка во кичмата, мислев готово ќе се породам. Сите болести настануваат од недвижење, секогаш.
Po ednas vo sekoj trimestar pri uredna bremenost Prv pat mislam deka mi ispitaa pred kraj na prv trimestar. I dimeri I faktori na hemostaza.
Мене и минатата и оваа бременост првпат ми дадоа да испитам сега, на почеток на 7ми. Ако се сеќаваш дали гладен требаше и до колку примаат кажи, да не одам 5 пати.
Не треба да си гладен, на трансфузиологија боцкаат до 2 часот. Подобро покасно оди, нема толку гужви..
која недела беше ти? кај мене е доле веќе скроз, цела рака има простор под гради да ставам со киселините одамна се спасив поточно оваа бременост скоро и да ги немав . Големава ќерками некоја настинка ли е некое воспалени нз што е затната е цела ноќ станувам и дежурам од уше се жали денес ќе ја носам на лекар . па и малово и тоа почна пак да станува ноќе и жива ненаспана сум. ноќеска дали два саати сум спиена. нека не се раѓа периодов немам сила не сум одморена воопшто. плачев ноќеска од умор и од хормони и од се. само си викам ќе издржам ли јас....
Со истиот ,јас вчера баш бев. Буквално за 5 мин завршив работа а со првото државна уште не беа почнати па чекав 1 саат да почнат па викнаа ај прво трудници па старите викаа урлаа . А градска за 5 мин влегов имапе 4 ца пред мене додека отидов до кола да земам маската се враќам последниот излегуваше