Jas sum od Struga, neznam do kolku primaat Inace jas sekogas na gladno ispituvam radi sto pravam vo edno I krvna slika, za da ne me bockaat po dva pati. Im vikam vo laboratorija da mi zemat i za dimer i si go nosam sama epruvetcheto na transfuzija Mislam deka ne mora na gladno ama ne sum sigurna. Neka kazat drugitte
И јас минатата недела имав баш во тој дел болка, на почетокот по малку болеше само кога станував, потоа постојано. Ќе легнев да одморам кога ќе станев од спиење како нова, штом поработам низ дома одма се јавуваше. Мачкав од кремата магнезиум на rowo и се напив парацетамол, ама за друго почна носот да ми тече и ми помина и половината. Претпоставувам дека е од самата бременост, расте бебето, хормонски промени, а и некогаш ќе се сетам во спиењето дека сум легнала на грб па може и од тоа да е, од самата тежина. Ја прашав матичната ми рече нормално е да се јавува болка во половината, ќе си пиеш магнезиум.
Неколку пати ми се има случено, и ноќеска, се будам целосно препотена, долен веш, пижами, се е чорба. Се пресоблекувам, легнувам, се будам нормално, сува. Не е жешко во собата 17-18 степени. Како ли ќе биде во потоплите месеци.
И јас во задниот дел дали на задникот дали па на половината болата се прелеваше иа на страничните делови имав болка. Од кога почнав да спијам на лала перницата многу ми е поубаво и немам болка. Дали е до перницата или само преоден период тоа незнам.
Не знам до колку боцкаат во ск јас овде кај што живеам боцкаат до 12h. Не треба гладна и жедна. Не знам во која недела боцкаат јас ради мутации одам еднаш месечно
На мојов упат пишува институт за транзфузиона медицина - лабораторија за анализи скопје 1. Ќе пробам да се протнам во градска со тој поблиску ми е. Фала ти. Шеќер на гладно 4.70, после два саати 6.30 ваљда е ОК?
Така пишуваше мислам и на мојот ми го задржа таму... За шекер според референците од лабораторија кај шо правев ок ти е
Па ја ги пијам уште пред бременоста оти железо ми беше 3 паднато ги почнав Во меѓувреме имав позитивен тест прашав дали може никој не кажа дека не може и си ги продолжив 4 кутии е доза сега ја пијам последната веќе Ако не смеело претставувам ќе ми напоменел некој
Смее имам тетка грција ги пиеше братучетка ми во бременоста и после а и во деновите кога има циклус и рекле да пие..
Devojki, aj edno prasanje Malce sum paranoik ama I specificna sum za nekoi raboti. Bev izlezena vo naselba I mi se priode po mala nuzda. Da ne odam vo kaficot kade sedevme se kaciv kaj prijatelkata. Od tolku so mi se mocase ne vidov deka soljata vo vnatresniot del ne e cista. Posle mene si iscistiv da ne kazat deka e od mene. Moze li nekoja infekcija da fatam?
Здраво женски,се надевам сите сте добро Во дилема сум за пренетален тест Имам 24 години и сум 7ма недела бремена Направив потребни анализи се е во ред,освен на torch дека имам прележано херпес симплекс тип 1,рубеола и цитромегало вирус Знам дека најдобро е да се консултирам со лекар но би сакала и ваше мислење дали би било потребно да се направи пренетален тест?
И јас сум параноик за ова. Не знам што да одговорам на прашањето, ама не верувам од една употреба. Инаку, досега во вц надвор сум била само во еден хотел, не можев да издржам, ептен е чисто и насекое се чисти вц-то, ама пак ми беше шубе. Но, обавезно во мене носам шишенце со етанол за дезинфекција на раце, па овде целосно ја испрскав шолјата, почекав малку, ставив хартија на сите страни и пак се трудев да не седнам. Носи си шишенце алкохол за вакви ситуации. Едноставно некогаш не се издржува.
Ако можете финансиски да си го дозволите, да си направите, да ви биде пораат главата. Колку што имам читано, возраста на родителите (во денешно време) не игра најголема улога (како што се сметало некогаш). Торчот си е засебно испитување и нема врска со синдромите кои се испитуваат на пренаталните тестови.
Сегде мочам од висина, освен дома, кај мајками и сестрами хаха ги знам цел живот и како чистиме. Па да се истушираш дома одма, друго незнам дали би сменило нешто.
Девојки дали некоја ги користела витамините Pregnacare conception, слика во прилог, до која недела сте ги пиеле и потоа со кои витамини сте продолжиле?
Neznaes kolku pazam. Sega citam dali moze nesto da fatam. Sestrata mi mi vika kolku si po paranoicna I nogo mu ja mislis poloso za tebe. Znam deka ima pravo ama od mene e toa posilno
Ептен те разбирам, ама од една употреба нема што да се случи. Не си постојано во тоа вц. Плус, многу е подобро што сепак си била во домашно отколку во јавно вц.
Isto I jas ama zgresiv eve. Doma se izribav I sega si vikam vo tekot na narednata nedela da si napravam urino kultura i status. Za brisevi se dvoumam. Ne mi e prijatno da mi pretat.... Pravev pted eden mesec cisti bea .