Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    922
    Еве ќе ти кажам еден пример.
    Кај еден приватен гинеколог кај што одам (и пред бременост) обавезно бара празна бешика пред преглед. Ама без исклучок.

Додека да појдеш, да почекаш ред, невозможно е да не ти се сомоча.
    Некни бев пак кај него на прв скрининг. Пак истото, се измочав додека чекав, кога влегов пак ме врати назад во вц за секој случај.

Еве од кај да знам дека жените кои мочале пред мене се чисти, без инфекции и сл... Во умов се тешам дека ако толку лесно префаќа нешто од мочање, веројатно нема да го бара тоа. Сестрата не влегува после секоја пациентка да дезинфицира. Сепак е доктор, и тоа најпрочуениот во градов.

Другата недела сум пак на втор скрининг. Сакала нејќела ќе морам пак да се измочам тамо.

Последна измена: 15 март 2025
  2. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    852
    Па и тоа на торч што ти излегло дека имаш прележано е во ред. Тоа било некогаш во животот, може на 5год може на 20 бидно поминало и битно не ги лежаш тие инфекции сега откако си бремена...
    За пренаталниот ако сте во финансиска можност направете. Како и да е уште ти е многу рано, оди прво на прв скрининг па ќе одлучите

На noname0101 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    393
    Кај стигнам мочам, само хартија ставам на даската. Никогаш инфекција немам фатено.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.032
    Допаѓања:
    15.303
    Се што е од 38ма ги рачунаат термински бебиња. Мислам дека те тера заради сомнежот за гестациски. Само заради тоа.
    @NewMember23 Мене ми даде во 25та да испитам ддимери, и тоа на моја иницијатива, според нејзе ако имаш уредна бременост немало потреба. Ама јас за мирна глава си направив.

На NewMember23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    315
    Девојки ај да ве прашам. Со првото сум царски породена. Сега за второво би сакала да е природно. Дали кај нас се нафаќаат природно после царски? Во систина би сакала да се пораѓам, незнам ни кој доктор да го барам за да прашам.

6. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    1.083
    Одбегнувајте да седнувате на тоалет било кај пријатели, роднини блиски а не па во јавни мести не знаеш од каде што ќе закачиш... ( јас и пред да останам бремена а сега само дома седнувам а секаде на други места од висина )

На mari30, КаринаТ, Autumn Love и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.800
    Ќе се слушнам јас уште еднаш во понеделник да се консултирам со докторот. Ако нема штета (знам дека не би ги препишувале ако има штета, но мислава ми е дека сум 38 ) , само корист ќе си ја примам.
    Вчера како што напоменав мислам него дека највише може и да му е ради претходната бременост, сака да си е со мирна глава.
    Вчера исто му реков ај да раѓам во вода и ми рече со тебе не ризикувам, одиш само со царски. Да имаше живо здраво дете друг муабет ќе правевме

На Трагедијаупмм и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  8. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    2.295
    Ne odam po javni toaleti posebno sega vo ovaa situacia . Vo poznati luge bev. Aj bidna. Nema valjda nisto. Nemoze covek da se dopazi. Ama ke napravam uriaren status I kultura.

9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.434
    Допаѓања:
    6.562
    Не се фаќа така инфекција треба да имаш допир сепак, немој да паничите безвезе, убави мисли само.

На LeNora, NewMember23, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    2.295
    I maz mi mi go vika istoto. Na glava mu se kaciv. Za se sto panicam do 9 mesec pametot da mi ostane.

На jagoda777 и Bum им се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.434
    Допаѓања:
    6.562
    Ајде ајде, мајки стануваме. Мора да сме пред се храбри, ако паничиш за одење во вц кај другарк што ќе се случува па кога ќе дигне прв пат температура, кога ќе треба да останеш сама со бебе зошто сите ќе имаат обврски, кога ќе нема да сака да фати да цица, кога ќе плаче со саати а нема да знаеш зошто … еден куп предизвици има пред нас.

На LeNora, Bum, jagoda777 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.024
    Допаѓања:
    27.124
    Сега ако паничиш, кога ќе се роди бебе, што ќе правиш?
    За една бременост, ако е се во ред и е уредна бременост, паника и ситничарење до детали за се не ти треба. Не треба паника и во други состојби, ама таму може има лоша историја , па паниката до негде е нормална.
    Чекај бебе кога ќе се роди, 71561526 предизвици, грижи, немоќ во некои моменти. Смиреноста е најдобриот лек за се.

На Sladjask, jagoda777, Mila0000 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    3.777
    Имам пријателка така првото царски,второто природно,разлика 4ипол години супер помина она..
    Мислам дека ако е помала разликата од 2год мора пак царски,за поголема разлика има простор за размислување..

14. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    938
    Баш читав(пошто сум исто паничар левел 1000 во бременост ) дека во бременост некој хормон бил поизразен кај некои жени и ја правел жената да биде попретпазлива, повнимателна како некој животински инстинкт кој останал кај човекот. Дури и заморот што го чувствуваме е инстиктивна хормонска реакција како не би превземале ризични активности во бременоста.Така да, нормално е, прв пат се соочуваме со овој преубав процес кој освен преубав е и голем предизвик. И не се чувствувај лошо што паничиш, не има милиони такви кои паничиме :) Дај Боже секогаш паничењето да ни е напразно:)

На EnaEnA30, КаринаТ, Dijana DM и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    6.839
    Јас водам бременост во Систина, исто сум царски со првото, сега за второво прашав ми рекоа дека статистички штом не сум се отворила првиот пат 95% ќе е пак царски (ова по книга). Ако почне спонтано ќе тераме спонтано, ама провокации се контраиндицирани.

16. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    6.839
    Ми се сфиѓа литературата што ја читаш :D.
    Скроз така.
    Дешавка од пред некој ден, мм купил бурек, дури да седнам јас тој пола го изеде, ко го пробав беше кисел и не го јадев. И ми вели јас ништо не осетив, твоите сетила ради бременоста се х10 од безбедносен аспект. Исто и со мирисиве, од километри осеќам.
    Чудо е природава :inlove:.

На Anaroz1, Bum, Yowannty и 3 други им се допаѓа ова.
  17. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    393
    Очигледно кај мене го нема хормонот. :D

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.603
    Кај мене е и твојот :rofl:

На Dijana DM, Ladyme, NewMember23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.997
    Допаѓања:
    190.099
    37ма. Ама еве сите 3 ги носам исто. Од почеток до крај високо и на крај уште толку се качуваат место да се симнат. Секако сум царски, ама ме стискаат и ги тегнат од горе и тоа знае да потрае. Тоа е сеа. Ќе се издржи крајот. Киселини немав ни јас такви ужасни како со претходните, ама ноќе не можам да спијам на десна страна ако не излижам таблета за киселина. :doh: Среќа уште малку остана. :)
    Уште неам торбица наместено, утре здравје. :wasntme:
    Среќно вселување во новиот дом, од смеа и среќа да не куртулите. :)
    И ние планираме селење во нов дом, ама многу тешко се наоѓа овде. :|

20. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    938
    Баш…природата е прекрасна :D
    Ух, јас сум ти едно душкало… прво мирисам па пробувам :D
    И пред бременоста бев паничар ама со бременоста се надминав 8)
    Мада што вика маж ми … а има ли жена што не е паничар :D

На LiquidLuna, Dijana DM и Autumn Love им се допаѓа ова.