Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    445
    Да, расте бебето, се си е нормално.
    Јас приметив дека некои денови ќе де потсмири болката, ја има ама не е којзнае што, а некои денови ептен подзасилува. Дури почнав да осеќам и чудна блага тежина кога ќе се поднаведнам да измијам лице, заби, над лавабо.

На Трагедијаупмм, Bum, Dijana DM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Catfish

Catfish Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    Во слична ситуација ќе бидам такада ова ми е баш утеха:) и кај мене сопругот првите две недели ќе е слободен а потоа исто мајка ми не би можела да доаѓа на подолго зошто работи..од друга страна сопругот ѓи помага од секогаш за се, готвење чистење пазарење, не можам да се пожалам, а и жена за чистење ми доаѓа повремено, која понатака би ми можела да ми помага и со други домашни работи, перење пеглање…и уште се секирам дали ќе се снајдам, веројатно неосновано покрај оваа помош што ја наведов..

На Dijana DM, Трагедијаупмм и ginger им се допаѓа ова.
  3. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    464
    Девојки од кој витамин ц пиете?
    Јас здравје Боже за некоја недела во трет триместар ќе влезам ама викам ај и тоа не сум пиела па и од тоа да земам :D

4. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    445
    Јас пијам од Healthaid, Esterfied форма, фармацевтката ептен ми ги пофали и ги зедов. Рече чист состав и висока апсорпција.

На jagoda777 и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  5. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    464
    Од 1000?
    Јас сакам да земам за подобар имунитет, мислам вит ц помага за тоа

6. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    48
    Zeni jas sum 10 nedela. Vcera imav blago krvarenje. Bev na doktor mi rece dobro e bebeto. Samo rece strogo miruvanje lezenje i mi dade terapija. I mi kaza da ne napnuvam . Megutoa ne cesto ama se desava nrkogas da povratam i ne mozam da se iskontroliram da ne napnam. Mng mi e strav koga ke mi dojdi loso da ne napravam pak krvarenje.

7. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    445
    Да, од 1000, по едно на ден, има 30 таблети во шишенце и чинат околу 1000 денари.
    Јас конкретно ги зедов за проблем со хемоглобинот, ги пијам во комбинација со б12, ама мислам дека витаминот има низа бенефити и за зајакнување на имунитетот.

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.432
    Имав поарно да ја немав ,во заедница сум. Не ми даде бебето да си го фатам да си го избањам... ќе ми паднело. Толку mam guilty ми наби овие 4 г како е родена ќерка ми шо од сеа ме фаќа нервоза ко ќе ми текне дека уште со неа живеам и лето пекол ќе фати и пак за климата ќе го слушам истото ,за бањање истото.
    Некогаш си викам поарно по земја да се влечкам и сама да си ги гледам отколку таква помош.
    Да помош значи многу ама кога си имаш работа со разумни и осетливи луѓе. А не спиела не спиела ноќта во 8 сабајле да лупа по врати требало да се бања детето пред 12 ч....
    А не за чистење нема да можат, мене ми викаше кујнава за бришење ти е дај ќе ја чувам јас малата ти избриши :rofl:

На Cvetce_ и arwen93 им се допаѓа ова.
  9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    2.033
    Добро грло стагнира 17-19, цтг мирно. Се поздравивме до петок со докторка. Болка може да и дека расте дете се шири све. Сега мозокот ми беше само таму. Малку релакс и лежење. (fingers)

На fragaria, Autumn Love, DreamOn и 19 други им се допаѓа ова.
  10. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    730
    И јас ги користам истите. Од сам почеток. Многу се големи, ама се навикнав...

На Baby Girl123 и ginger им се допаѓа ова.
  11. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    445
    Да се големи, ама не како магнезиумот. Сепак, иако магнезиумот се поголеми таблетите, витаминов Ц ми е потежок за голтање од него. Некако ми се лепи за јазик. :D:D:D

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    730
    Мене така ми се лепи омегата од премама дуо, гелна дека е и ќе се углави у грло :D магнезиум директ пијам на алкалоид со него нњмам мука :D

На Dijana DM, Baby Girl123, ginger и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    5.007
    Едно чудно прашање ама стварно немам идеја(facepalm):)
    Имам машина за перење алишта самсунг која има автоматско дозирање на прашак. Перам со течен ариел или персил, ќе ставам односно ќе ја наполнам дозерката до горе исто и за омекнувач и раат сум 10 дена мин. После автоматски покажува кога нема и доставам.
    Што да правам како да се организирам за 1 мес здравје ќе имаме бебе, како да се переме дома, сите со бебешки прашак:?:
    Имате идеја? Би сакала само на бебево да му ги перам со бебешки не и за нас нормално.

14. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    730
    Јас треба да купувам машина сега и исто сакам самсунг ама не ми се допаѓа тоа со дозерката. Кога сакаш да переш со течен за црни алишта како? Нема опција да се извади тоа? Или да ставаш ептен мала количина само за едно перење и да го користиш како старите модели

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    5.723
    За вас купете капсули или ставај пред секое перење.

На Dijana DM, Ladyme и Lady*Bug им се допаѓа ова.
  16. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    464
    :l:
    И ти помина низ стресен период. Добро е што работите се движат во добар правец.
    Да не ти солам памет ама не знам колку веруваш во манифестирање со позитивни мисли.
    Почни да мислиш дека грлото се зголемува, дека матката веќе нема контракции дека се е ок, дека ќе издржите до 38/39 недела- почни да веруваш вистински во ова :l:
    Некогаш од страв му даваме на телото негативни сигнали и тоа ги манифестира. Кога му даваме позитивни тоа се средува :)
    Можеби ти звучи како будалаштина ама мислам дека многу работи се во мислите и енергијата

На DreamOn, Dijana DM, dummy и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    5.007
    Мене со дозерката ми е супер, се уходав има доста соодветни програми, терам со течен ариел, персил..
    Има и бејби програма за бебешки алишта, супер ми е, е сега ти размисли си прашај и по продавнициве за опции какви имаат. Јас бев решена за неа и ја земав.
    Само за ова се мислам сега, ама доаѓа и тоа предвид мала количина па да исперам за бебе па за нас...

18. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    464
    Фала ви девојки:l:
    Баш ќе ги побарам. Немам проблем ако се големи за пиење. Од магнезиум цитрат пијам по три наеднаш така да се навикнав.
    И јас пијам б12 метилиран тсмсн со вит ц може ќе покачсм железо

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    263
    Честитки среќна мами! Само радости да ви носат :inlove:

На Izzy_0504 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  20. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.527
    Допаѓања:
    1.459
    Нека не можат за чистење а и не ни ми треба ако ми се прави паметна. Детето ми е приоритет а не станот. Нормално дека ќе си чистам и одржувам ама колку можам. Немора да се форсирам, домот треба да ни служи нас а не ние нему. Јас до пред да останам бремена си бев педантерија, една трошка неможев да гледам е сега не ми смета ништо, да си имам нормални услови и да ми е средено колку толку, битно ми е јас и бебево да сме како што треба. Мм ми се наоѓа колку што може, греота е да се жалам. И он во 5 доаѓа од на работа, не му е лесна работата, му чади главата. За викенд е дома па си средуваме :D
    А за тоа што викаш нема да ме остави свекрва ми јас да го избањам мало сутра. За дете мое таа ќе ми кажува и ќе ми се перчи. Извини ама тука и маж ти е крив. Треба тој да и пресече и да и каже кај и е местото.