Верувам во енергијата, мислам дека и така све до сега бидна позитивно... викендов беше тежок некако, бев кај мајками сама после све што бидна, мм дома фарбаше и некако си створив некоја паника, без кола, јас неможам да возам, мајками не вози, само мислев ако нешто ми се деси кој ми е најблиску да го викнам.. Така два дена со дијазепам спиев. Сега сум подобро, порасположена, си ги зедов боите од дома и четките да почнам да цртам, тоа ми е старо хоби па да се повратам. убав ден на сите фала виии ❤️
Super...pred mene si 3 den....super za Honiton sto ti teknalo....me potseti da pocnam jas da pisuvam pak.....jas sreda pravam skrien seker....se nadevam deka ke se smiri sromakot do togas.....diazepam moze loga se osekame viznemireni?
Ремедика ми даваа кога лежев, сите што поминаа на визита ми рекоа, подобро да земеш да се смири мускулатура, него да се создаваат контракции. Така да по потреба зедов. Почни да твориш ❤️ ќе најдеме мир. Јас утре сум на скриен шеќер.
Мм сече ама на ѕид ко да збори... Грешка му е шо не сака под кирија иначе за разбирачка сме кренале раце... А јас сум крива шо заради тоа шо беше во инкубатор ми се створи страв и уште таа кога ќе почне ќе ти падне ќе го удавиш,ќе го разболиш со климата итн мене коски ми се тресеа (а сигурно и на мм влијае со овие муабети) па ја оставав...
Zdravo devojki, ne znaev vo koja tema da go postavam prashanjeto pa zatoa pishuvam tuka. Momentalno 18ta nedela, vo 12ta imav obilno krvarenje, otkrien golem hwmatom 5.5 na 3.5 cm. Pokriena so terapija, vekje 2 nedeli nemam krvarenje nikakvo, redovno odam na kontrola na 10 dena. Denes bev povtorno, hematomot e ushte tuka, znacitelno pomal no tuka e. Doktorkata rece deka mozno e da ostane i do krajot na bremenosta. Prashanjeto mi e dali nekoja od vas imala hematom koja go nosela do krajot na bremenosta, dali moze ponatamu da predizvika nekakov problem i dali moze da imam normalen priroden poragjaj pokraj hematomot ako daj boze isteram do kraj. I dali posle poragjajot ke go snema ili povtorno se prodolzuva so terapija posle toa? Izvinete na dolgiot post i mnogute prashanja. Vi blagodaram
Таја значи нема почит ни кон синот, тогаш не барај да има спрема тебе. Нека си тера, не се замарај. Ама за детето твое ако треба ќе се карате и нема да даваш она како сака да прави
Ни кон син ни кон ќерка. Ќерка и по 2- 3 годишно неколку месеци не и збори од шо има осет и памет... туку ај.
Уреаплазма пак позитивна ми даде сега матичнава вагиналети мелиора да ставам и да кажам да ги известам педијатрите превентивно . леле преку глава ми е значи од вакви работи бактерии вируси
Како почесто, јас колку шо знам еднаш во прво и после тоа во трет триместар се прават при крајот. Ова од тоа што ве читам тука, матичниот мој само ми рече за втор скрининг крвна слика, не ми спомна за брисеви ништо
12 -15 недела се првите микробиолошки брисеви 32 - 34 недела се вторите микробиолошки брисеви 37 недела е последниот брис ( пред пораѓај) Во случај да е не дај боже позитивен тогаш по примената терапија се прави дополнително контролен брис да се.Иначе крвна слика, уринокултура и мокрача секој месец се испитуваат
Значи матичните од што се ажурни се пренервирав. Требало за пораѓај хепатит, хив и нз што да испитам уште во почеток на бременост. Овој мојов трупов ништо не ми кажа. Деновиве да одам да избркам работа да испитам
А тоа важи ако го имаш направено во прв/втор триместар или мора при крај на бременост да се прави? (За хепатит и хив испитувањето)