Nemam poim kako se vika @podravka ti ja pushtam cela srekja na ovoj svet i se nadevam so lesno kje pomine se i kje bide se kako shto treba Samo hrabro
mene so prvoto mi se ubi od kasnene i duri tretiot test pokaza pozitiven daj Boze i kaj tebe taka da bide da ti e ovoj lazen a za dva tri dena op pozitiven * ti pustam najmnogu srekja i ako ne bidnalo ovoj mesec drugiot mesec duplo da se raduvashug:
@podravka без секирации тетка ми 2те од старт ги износи така само повеќе внимавање и разгалување мене за првите брисеви рече дека се е ок и одтогаш нема спомнато за мерење @kristina.k тебе тони ти мереше или во плодност?Петок сум за брисеви ќе види и тоа си велам.А се чувствуваат некои симптоми дека е скратено?
@Едно Чупе во Плодност во 22 недела кога бев на скрининг за органи ми мереше со вагинално ехо докторката, а Тони ми нема мерено ќе видиме утре. Читав дека се скратува како што поминуваат неделите само не знам од кога почнува инаку симптоми немам. Ти си уште малку во 9ти месец, немаш ризик мислам.
Мене др ми нема ништо спомнато за тоа? Во септември сум на контрола пак да го прашам ли ? на сите ли задолжително мерат? Инаку 30+3 сум јас ..
21 и чуваш деца правиш зимници кифлии бравоо што си научила се од мала браво бравоо п.с.како ситуација дома со свекрвица ништо немаш кажано ? Се надевам добричка си ми
А јас сум 34 недела и до сега немам ни слушнато за тоа мерење.Мојот доктор ништо такво не спомнал...освен обично ехо,скрининг и брисеви друго не сум правела.Вагинално до сега само во 6та недела ме виде и од тогаш само ехо. Инаку јас имам 24 години и прва бременост ми е.
Dobro utro i od mene I jas rano rano stanuvam denovive, mazite moi spijat gajle nemat, a treba da gi budam za dorucek vo hotel sme i bas me nervira sto sekoj den rano se budime za da ne zakasnime na dorucek ama ajde, dobro e Jas si zakazav za utre za dopler i zdravi zivi edvaj cekam kolku sum nestrpliva samo da si ja vidam bebuska moja mila, mesec i pol ja nemam videno ufff kolku mi nedostiga, ja osekjam noooon stop po cel den samo uste da si se vidime na ekran da mi kaze deka si e vo red vnatre i kje se opustam Imajte ubav den mili mesinja, nie na more sme kje se bankame cel den
mila nema da se sluci nisto,jas imam bliska rodnina ,sto minatata godina ja sieja i rosi zdravo pravo devojce,posle toa malku e bolno dodeka da zazdravat koncite za kozata,i treba non stop da se miruva-inaku toa e preventiva za da ne gi ispustis plodovite,cim navreme te otrkija,nema zosto da se nerviras,ajde bidi malce pozitivna eve ne na pola pat sme od bremenosta,se ke bide vo red,samo bidi smirena ,pozz i cekam novosti od tebe
mila, a dr.stole vaka na skrining ti kaza se vo red i koga mu rece ti da ti go meri cerviksot ti vide deka ti e 2.5,ako dobro te razbrav ,taka imase pisano.................
И со абдоменално ехо се мери должина на цервикс. Мене така ми мери на секој преглед. Можеби докторот не кажува детали, но верувај ако е дволно добар и стручен ги следи сите параметри...