A zosto i vikas traumi od drza A zosto i vikas traumi od drzavno??? Nie sto sme se porodile vo drzavno imame traumi i sega sto ke se poragame ke imame? Zivi glupoati. Eve deka plodnost privatna pa citame sto i kazale za inekciite.
фала јас имам друг пробиотик , Пробиотик форте се вика таков се напив. Иначе денес подсмирен ми е стомакот. Синоќа стрев ме фати од тоа колку многу и гасови имав. Незнам од што е ама нема да го исклучам стресот од неделата, што нема до кој не допре.
I ja znam. Ama za drzavna vo struga. Ne vo sk. Milion clenko ovde i drugi zeni se poragaat na drzavna, ne gledam pricina tamu da ne odi da pobara mislenje. Ima vrvni doktori
Ајде полека. Види ако можеш со Кристина во Плодност да исконтактираш или пак закажи уште денес во Ремедика кај Симонида. Бременоста ми ја следи Симонида и многу мои пријателки ги има пораѓано.
Ако повеќе и влева доверба да е во приватна и кога веќе така одлучила нека оди приватно. Јас конкретно за неа зборев не за сите што се пораѓаат на државно.
Оди во Скопје, побарај го Ќаев. Нема да згрешиш. Јас баш би и препорачала на клиника во Скопје. Да го контактира Ќаев. Нема споредба ГАК, и Струга. Не мора одма Систина.
Баш те читав викендов за зреењево на крај на 9ти месец ми нема никаква логика. Консултирај приватен специјалист од Скопје сма мене некако скроз ми е безврска ситуацијата, детето си е наместено за искачање може секој момент што се вика веќе втора половина на 9ти месец тераш … целосно оформено дете не знам што ти прават стресови непотребни
Moze ne mi ja znaes istorijata. Clenkata znae deka mene mi go umrea bebceto na drzavna vo Struga ama. I znae niz sto pominav, vo toj kontekst sakase da kaze. Jas iskreno nemam predrasudi za drzavno zasto ete za prvoto si odev drzavno i mi go umreja a i kaj mene bea broeni minutite za da me nema. Jas sega od psiha nemozam da vlezam na toa odelenie a ne pak da se poragjam i da gi gledam tie sto mi go ubija deteto. Premnogu imam stradano i pominato poslednata nedela sto vece voopsto nemam doverba. Tie kokoshkite sto mi ja vodea bremenosta I sto me vrakaja nazad so bolki I zelenili da mi tecat od mene koga ce gi vidam po ulica osecam voznemirenost a ne da gi gledam po viziti i sl. Za doktorot sto me primi I porodi, sekoja cest. Ne sakam da govoram okolu toa. Imam tuka se kazano i pojasneto niz sto imam pominato.
Znam deka nema sporedba gak I struga. Mnogu moi bliski se prezadovolni od tamu sega brzo sto se porodija. Zatoa i rekov deka mi e na misla da odam drzavna sk
Istite prasanja I mene mi se vrtat po glavava. A I ne razbiram kako mi dava injekcija za zreenje a mi vika deteto ti e 2 nedeli ponapred. Koja e logikata na ponapredno dete da go zrees. Jas da sum 32 pa detevo da zaostanuva 2 nedeli ce sfatam deka treba da se zree I ce se zree. Isto I ponazad da e dve nedeli vo 39 ne gledam pricina za zreenje. Se ragjaat deca I vo 33 I vo 34 pa zivi I zdravi se. Ce pocekam do utre da vidam uste edno mislenje tuka pa da se preslusnam so ovoj dr od plodnost pa ako ne sk. Bez razlika dali na klinika ili vo sistina ili remedika. Samo da ne e drzavna kj nas
Во 36-та недела, белите дробови на повеќето бебиња веќе се доволно развиени, но ако постои специфичен ризик (како докажана незрелост на белите дробови, гестациски дијабетес или некоја друга медицинска индикација), лекарот може да препорача ваква терапија.- ова е што најдив од чат гпт. Може не е докторски совет ама како можност постои да се дадат и во 36 недела. Овој др те следи од сам почеток. Сигурно има причина за овие инекции. Консултирај се и со други др ама добро да ти ја видат медицинската историја. Пошто да површно гледано не би требсло во овие недели да се даваат инекции. Ама секој случај се специфичен сам по себе. Матичните не се толку стручни како специјалистите.-
Немој молимте ова да ти биде стрес. Со убаво и со лесно го чекаме дечкото, да си закажеш царски каде ти се осеќаш најсигурно и да си отидеш спремна и насмеана зошто ќе си го гушнеш за брзо и ќе бидеш најсреќната мама на свет
Ако одиш Ремедика оди кај Симонида. Ако одиш Систина Оди кај Гордана Петровска или Бојаџиев. Која Недела си денес?
@ShtruMfeticka дали го праша тој доктор од плодност што ти вика за зреење зошто мора да ги примиш да ти даде одговор?
On celo vreme mi zbori za gestaciski diabetes. Sto realno I jas go nemav. Na gladno togas na ispituvanjeto sto mi bese potkacen inace secerot celo vreme mi e vo granici na normala. Posleden pat koga merev 4.9 ili 4.7 mi beshe. Eve utre pak ce go meram... Teimesecniot sekogas mi bese pod 4.7. Ama ete kaj niv koga ispituvav na gladno pokaza 5.7 i zatoa celo vreme mi vika imas secer imas secer detevo golemo ti e itn. Od 24 nedela doktorot pocna mnogu stresovi da mi pravi. Doma merev, go kontrolirav na gladno se mi se dvizese of 5.2 do 5.8 Prestanav da meram zasto vo isto vreme vo ist den doma mi pokazuvase 5.3 a vo bolnica od vena 4.7 I dr vrz osnova na toa me ubeduva deka imam secer, sto jas mislam deka poverodostojni se rez od vena od lab odkolku od prst doma
Еве и да има … спремна си за царски од 38ма веќе сите ги закажуваат не верувам дека и кај тебе повеќе би чекале од тоа… тоа е за недела две од денс кај тебе нели?
Amin na site samo ubavini da ne sledat I site da si pomineme so lesno I najubavo Veruva deka se ce bide vo red so site nas I so najmilite samo problemot mi e odlukata sto treba da se donese. Mm mi vika da gi primam ama pak jas da odlucam. Negovoto mislenje e za ama ne I sistira I ne se mesha zasto moe telo bilo. A jas mu vikam deteto ne e samo moe...
@ShtruMfeticka братучетка на мм, бремена со близнаци, бременоста ја водеше во Плодност, и рекоа за инекции за зреење ама не знам во која недела, и никогаш после тоа не ги спомнаа инекциите. Девојчето се породи на ГАК во 34 недела и не ги прими. Некако ко од ракав да ги делат овие инекции. Плус и мене не ми е јасно во 37 недела што ќе зреат ама не сакав дополнително да те збунувам. Собери повеќе мислења и донеси заклучок, да не се правиме сега ние доктори, секоја жена си е случај за себе, може кај тебе се и претпазливи 200 %.