Ако си во можност побарај друго мислење за се и за шеќер и за зреење во Скопје требало веднаш да го смениш докторот кога почнал да ти прави стрес или оди кај друг доктор во плодност
Ti blagodaram. 37+1 Deka dobro bi bilo da gi primam zasto nemozeme da sme sigurni deka plucata e oformena I deka ce moze samostojno da dishi deka e carski. Prirodno ako izlaga bilo drug moabet, toa znacelo deka e spremno I zatoa izlaga....
E se mislev da go smenam ama rekov vise kasno e, sto realno togas ne bese kasno, sega e kasno. Da smenam doktor vo plodnost nema sansa, epten e glupo. Moze da smenam komplet bolnica so doktor
Не знаев која недела си точно, уште почудно во 38. Пак ке ти речам може има оправдание за инекцииве, консултирај се со повеќе доктори.
Денес како цела енергија да ми ја снема, од кревет немам станато, во кревет јадам дури. Во 13 часот станав оти синоќа око не склопив до 4 часот Дали е до времево, нагла промена од многу топло сега снег ни дојде утрово.
Zdravo na site majki, Jas sum nova vo forumot, imam bliznacka bremensot 4-ta nedela. Sakam da ve prasam dali se koristi 8 in 1 zacvrstuvac za nokti i dokolku ne, so aceton li da gi izbrisam? Fala
Еве фактички да е така како што вика докторот бебе порано 2недели … значи според негова пресметка всушност да одговара за 36та анатомски…. Тоа си е дете цело спремно за раѓање ретко кое ден два во инкубатор е и во 36та што се раѓаат. Повеќето немаат потреба … стварно си скроз на крај што те стресуваат само не разбирам
Добредојде и честитки. Некаде сум прочитала дека не е ок за бременост тој лак, заради некоја состојка, ама ќе те излажам ако кажам што конкретно, не памтам. Избриши си ги ноктите слободно. За други лакови не знам искрено, скоро сите си прават нокти и сл. Лично не сум фан на лакови и нокти а особено сега, ставив само два пати за настан, другипт ден избришав
Бебево нели е наместено надоле со главчето? Ако е за царски и тоа он што вели ќе нема абер за испаѓање ми нема некако логика
Имам негде читано за тој 8во 1 дека има содржина што не е баш ок и без бременост. Јас ставам гел лак на мојте природни уште, за некој ден влегувам во 7ми месец штознам си размислував и јас, ама да не се стресуваме до толку за се
Vo 38gn ako mene deteto mi e ponapredno, fakticki odgovara na 40, ne na 36 Mora da se najde nekoj za stres, nemoze da e se taka podmackano Da nadolu e postaveno uste od 33 cinam Bi ti preporacala da odis na poragjaj cista. Posle poragjaj sredisise
Citav za vo rana bremnost deka ne e preporaclivo nikakvi hemikaclii, zatoa prasav. Fala mnogu na mislenje, gi izvrisav, ke si gi sreduvam bez nisto. Ubav den
Истооо ама баш исто со енергијава денес. Јас станав на време ама се осеќам како да не сум спиела ни пола саат синоќа, а не 8-9 саати... можеби е до времево ама мислам ова ми е најлош ден од почеток на бременост, а во трето тромесечие сум.
Извини вака ама поголемо глупаво објаснување немам слушнаато. Божем сите што раѓаат царски ги примаат инекцииве за зреење. Колку ги има почнале природно со болки со се му дошло времето на бебе па завршиле царски а ете не примиле инекции. а бебе зрело Значи стварно не го разбирам докторов. Времето на бебето му е дојдено за раѓање дали царски или природно 38/39/40 се најидеални недели за раѓање. Јас искрено да сум на твое место не би ги примила инекцииве. тоа е мое лично мислење. Зошто да е глупо? Толку пари плаќаш и ќе се осеќаш глупо дека ќе смениш доктор? тоа си е твој избор кај сакаш да одиш ти ги даваш парите. и се работи за твое здравје и на бебето. Само без потреба стрес и направи докторов на женава, значи дури и јас се изнервирав кога ја прочитав . Бебе спремно за свет созреано тој инекции ќе му става. Јас во 7 месец сум родена 900 грама ни инекции ни ништо во 94 година кога немало толку современи апарати. два месеци во инкубатор па еве ме здрава права сум.
Glupo e zasto na poragjaj carski idat dvajca i moze da se pogodi vtoriot da e on Mozam da si smenam bolnica komplet so se doktor I cao... Pa tie sto im doslo vremeto za ragjanje kao so kontrakcii otvaranje I sl demek spremni se bebinjata a ovie sto se bez nikakvi indikacii za poragjaj na dogovoreno trebalo da se zreat radi sto ne moze da sme sigurni dali e dozavrsen procesov na sozrevanje, da ne ne e dozavrseno sozrevanjeto prirodno pa da napravime belja, vaka so injekcii posigurni ce sme. Lleleee stvarno pojma nemam... Kazuvam sto mi e kazano od dr
а зошто не чекаш до сам крај? ако е се во ред нели со бебето оно да си каже кога ќе биде спремно па да те прават царски. а не да се вади на закажано? А природно нема шанси да се породиш?
Јас супер спиев ама кога станав почувствував притисок во главата и синусите. Изчегов надвор- катастрофа времево. Викам ај кафе во двор ќе пиеме ама некако многу ладно. Од тогаш главава ме боли што да ти кажам. И синусиве. Обично кога ме боли глава и повраќам Откако повратиб се смирив малку. Аман веќе времево. Нека се стопли веќе еднаш. Ми е страв од повраќањето да не и наштетам на малава во меше