Душо а зошто би те пораѓал ако нема знаци за потреба од потаѓање? Разбирсм кога има намалена плодова вода или сл па ризик е бебе да остане во меше и мора со царски да се извади. Дури и оние бебиња што се карлично и се знае дека ќе е царски докторите чекаат до крај и кога веќе има знаци за пораѓање прават царски. Кај тебе бебе може да остане во меше и најпрородно да си се развива, а тој ќе го вади пред време. Иако 38 е бебзедна недела, може во 39 ќе му дојде да излезе. Ич неќам што во државните што се чека до сам крај и ридилката се измачува ама во приватниве испадна бетер се породуваме на закажано. Така се нарушува целиот природен процес. И после се чудиме зашто секоја втора жена е со патолпшка бременост. Тебе бременоста ти е нормална, можеш да движиш. Ти го спомнаа Ќаев- јас мислам да видиш со него. Баш ми кажуваа дека и без термин да го стетнеш во ходник ќе те прими
Luge znam deka ne se preporacuva gazirano vo bremenost, megutoa coca cola mng mi bara dusava i e edinstv nes so me osvezuva i pijam po edna casa.. mozi nes da se desi ?
Девојки, ве молам за мислење. Докторката ми препорача дополнително магнезиум цитрат 400мг навечер покрај она што го има во токорелакс, 22 недела сум. Ги купив овие на now, на сајтот на зегин си пишуваше цитрат 400мг и сега гледам во состав имаат плус малат и глицинат. Дали некој разбира дали е ок вака во комбинација?
Ви благодарам за одговорите за генетски мутации Ќе пробам со приоритетен упат да го чекам во четврток Др Јани па се надевам ќе го најдам и дочекам
Не сум сигурна ама мислам и тоа е вид на магнезиум. Тоа што би ти напоменала е да видиш за дозата. Јас ги пиев, пишува за 400мг треба да испиеш 3
Јас би ти препорачала, земи два дена скопје на букинг, појди си по приватни - државни како ти е можност еве гледаш. ќе те види доктор се договараш примеер за 5 дена, појди спреми си се и дојди на пораѓај. Што ти менува од струга до Битола или од струга до скопје.. секако идеш преку три града во друг град да се пораѓаш. Нема да добиеш несмислени предлози како од овој доктор. Ремедика Симонида, Афродита, Систина Гордана, Митко Ивановски.. мн добри доктори, на клиника Ќаев, Симеонова.. кој и да одбереш нема да згрешиш.
Nikoj kaj mene ne rizikuva so cekanje bolki I priroden poragjaj I pokraj se sto e vo red radi prvoto....
Kako sto napomenav pogore ni drzavno ni privatno ne sakaat da me poragjaat normalno I da cekaat bolki tuku samo so zakazano radi da ne nastrada I ova bebce kako I prethodnoto. Togas me cekaa me vrakjaa I ete sto se desi. Iskreno I jas ne bi sakala da cekam od taa pricina. Ne I'm se rizikuva ni na doktorite, specificna sum im. I prvoto mi e so carski...ama zakasnija.... Nisto... Ti blagodaram. Nisto ne mi menjava sekako patuvam.... Ama mm e za da primam . Vika steta nemas, benefit imas....
Јас денес си бев да ја видам женската (уште не сакам шо е женско туку тоа е господова работа) и ок е се. За болката во ребро ми рече дека нема ништо да ми пимогне да гледам што поправо да седам. Е сеа д димери ми се 1458 според него ок е. До 2000 биле ок после се давал аспирин па ако качи над 2300 мислам рече клексан. 27 +++ недела сум. Не знам дали да барам 2ро мислење... Исто прашав за грло на матка као го измерил он на ехо ок било. Цитирам : ,,тоа е како врата или е отворено или не е" а вие гледам со мм го кажувате и сеа не ми е јасно. До сега само убави зборови имав за др ама вторава бременост ми е некако сменет...
И на абдоминално ехо се гледа состојбата на цервиксот, ако има индикации ќе те провери вагинално. Еве табела и за димерите, во ред ти се
Ти благодарам премногу Уште да соберам сила за на стоматолог (и Седиментација ми е покачена) да ја решам неа.
Jas ovoj go pijam cela bremenost navecer po edno a nekogas piev i po edno nasabajle edno navecer. Ovoj magnezium mi bese preporacan od doktorot
Девојки нормално ли е да се осеќа како притисок на бешика.. ниско кај стомакот..незнам како да опишам не е болка ама така некое чувство без врска.. дали па дека намалив магнезиум денеска па се си чувствувам