Нормално е, и како ќе напредува бременоста така поголем притисок ќе осеќате. Јас само трчам во вц зашто ја осеќам бешиката полна, а реално според количината само наутро ми е полна.
Јас исто така осекав неделава, и баш на ехо пред два дена докторката рече со главчето се надоле бебињата и прават притисок на грлото, како менуваат позиции и растат нормално било.
I jas taka osecav kako tezina, pritisok, nekogas I klitorisot me bolese Isto I jas go ostaviv magnesiumot I se pojavija bolki, mislejci deka mi e nepotreben Pocnav pak da go pijam I ok sum. Sega mi se deshava ponekoas vo dvizenje da me fati bolka, cuvstvoto mi e kako da izleguva bebceto Ama toa normalno e 37 sum, si pritiska dolu, pozicionirano e, basha buckasto si e
Odam vo laboratorija, taa sto mi zemase krv od izvigjenje ja znam, imame edno zdravo. I vika ooo kaj tebe ima novo, vikam da, vise ce ragjam Vika ti kako ostana bremena I jas ja zagledav, mi vika invitro ili prirodno I vikam prirodno i samo odgovori aaaaaaa
Не разбирам зошто им е битно кој како останала бремена. И мене кога ќе им кажам бремена сум на блиски и тоа, прво прашање природно или со ивф ... Никогаш не сум прашала трудница ни па ме интересирало, ако сама каже ок ако не со лесно нека и е и толку... Ама радозналост...На една и кажав ме праша и после се покајав, сега ако некој ме праша знам што да одговорам ...
Чекај да ве насмеам, мене една ме прашува кога ми е термин и брзо пресметува и вика ааааа ова на одмор правено, и јас збунета викам, не не вратени бевме
Ic ne mi e gajle I ako sum so ivf ako kazam. Ama prasanjevo bukvalno od osoba od na ulica Sedi matematika 5 Mene bliskive me prasuvaat za nedela koja sum za da preracunaat za poragjaj. Samo lupam nedeli od pamet, neznam na komu sto imam kazano, nemozam da dopamtam. Iskreno ne sakam da znaat. Neka bide se kako sto treba samo
Цела вечер препон и нога ме боли дали е нормално? Може од тежина и од лежење? Мислев дека е од долниот веш да не ме жили ама не а и земав ножици па ги сечев да се олабават и пак. Се раздвижив сега и помина ама не скрос ... . Од каде купувате долен веш и каков? Поголем број ќе заврши ли рабОта дека носам без раб и ниски гаќи цел живот и сега се подебело висоло и со раб ми смета...Или мора за трудници од тие до под мишка?
Мене грло ми мереа на почеток нс бременост кога имав крварење и бев на ургентен во Систина тоа одприлика 10,11 недела мислам беше. И никој после грло не ми имаше мерено во понеделникот кај Димчев на скриниг од кога станав ме праша дали е измерено и ме врати за 30 секунди го погледна измери и рече супер е и толку. Не ми кажа ни мм ништо искрено не ни сакам да знам оти ние се водиме по табели школски како мора да биде и ако е со некој мм пониско одма паника. Верувам во проценката на докторот и затоа не прашувам колку е оти ако ми се чини кратко според мене ќе испаничам. Ако има ризик доктор ќе каже
Обичен си носам само поголем број ама нормално некогаш се ме жуља и ми смета па имам желба гола да се соблечам За овие точниот одговор е со ебање Така е ама ,мене првото ми се роди 37+ 6 недела и ми го водеа предвремено ,затоа и ми е некој страв сеа.. не сакам да минувам низ истото. И му кажав на др зошто прашувам тогаш ми рече немај гајле болки ќе сетиш а јас пусто болки во стомак имам од 1 ден Различни биле тие болки...
Добро утроо 14та недела сум моментално и уште навечер некогаш спијам некако пола на страна пола на стомак, инаку пред бременост спиев само на стомак и ептен ми е сега тешко да се навикнам…кога ќе се разбудам ноќе и ќе видам дека сум така заспана одма се преместувам на страна…дали со тоа можам не дај боже да наштетам на бебето?
Si kupuvam golemi za babi onie so se Hahahahaha I toa jako ebenje. Da zastanesh I da I objasnis kolku dobro razvalil mazot i deka orgazmot bil fantasticen hahahahahaa
ааа како го пресметала алал нека и е дури кога било правено Денес 39 полна беба тиха мирна затишје пред бура Додека ми беше страв од пораѓај ми беше ама сега одеднаш добив желба да раѓам денеска среда среќно да тргне хахах. да ја видам конечно лепотицата и да се излеснам. па после дома со трички што ќе биде нека биде
Leelee i jas nekoj denooj imam zelba za ragjanje abe sho. Iskulirana, opustena, zelbava mi e do max i si vikam lelee shto ubavo sea da ragjam. A ima denovi kaj sto ne sakam da ragjam, strav, panika, nervoza, crni scenarija hahaha. Ova trudnocava epten zaebana rabota
Јас од еден трикотажен дуќан земам, од Silvi Style, во кутивче. Имаат два модели, едните се баш длабоки, и мислам дека би одговарале кон 8-9 месец, а другиве се поплитки, но сепак доволно височки да го опфатат стомачниот дел. 100% памук се, и воопшто не стегаат, не прават жили и сл. Засега XL ми се тамам, зедов некни едни ХХL за проба, и тие се ок, малку големки но ќе се најдат за понатака. Околу 130-150 денари се, зависи од дуќанот. Имаат и маички на танки и дебели прерамки, исто, многу ми се пријатни. Пробај со едни, ќе видиш како ќе ти одговараат.
Јас 27ма од утре па како ме фати некоја еуфорија неделава собата и ја средуваме и го монтиравме креветчето и кога ја видов сликата целосна некако ми дојде емоција ептен. Си викам детето ќе ми спие баш овде и одвај ја чекам иако имам уште 2-3 месеца
Женски какво е чувството кога бебушка ика? Јас ја почувствував вакауште птед неколку недели ама дури сега пишав да бидам што е. Мислев дека и е неудобно па менував позивии на лежење. Имам чувство како откуцај на срце, ептен благо удирање во почен интервал. Трае 2-5мин