Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    488
    Слатко :l:
    Јас мислев дека и е неудобно и цело време менувам позиции :D

На An43 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  2. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    588
    Колку пати во текот на денот го чуствувате како ика? Јас 3-4 пати и викам да не нешто не е во ред

3. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    488
    Јас искрено не сум броела. Ама можеби 2 дневно ама не секој ден.Најизменично. Обично после јадење кај мене :)
    Битно икањето е добар знак дека нервниот систем и дисфрагмата се развиваат уредно и дека бебче практикува дишење:sun:
    Јас сум за некој ден 27. Можеби понатака почесто икаат по повеќе пати.

На Baby warrior и LaTama им се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.537
    Јас деновиве ја осеќам како да е целосно посилна, онака баш се превртува и мешето ми го мрда цело :inlove: ептен и се радувам на секој покрет, навечер обично кога си лежам со маж ми ја гледаме како си се движи како бранови на мешето од надвор се гледа и е преубаво :l: Вчера баш маж ми ја погали и одма се смирува вероватно од топлината на раката и престана да мрда :)

На Ladyme, jagoda777, An43 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    488
    Прво земав чист памук нормални ѓаќи кои само немаа рабови. За да ги исечам- партал ги направив.
    Па земав онакви “бабински” исто ги направив “дизајнирани” - што вика маж ми
    И пред две - три недели изнакупував ѓаки за трудници- сега сум раат. Помалку се познаваат за разлика од оние обичните ем меше и половина ми се покриени. Тала да јас сум задоволна.
    Дел земав од сара фешн дел од бурик за трудници ева

На jagoda777, Трагедијаупмм и Dijana DM им се допаѓа ова.
  6. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.619
    Jas od Sara fesan si zemav gaki za trudnici. Bea 250 den. Na akcija 180 I sega se 260 den.
    Ama zadovolna sum.

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.619
    A kako znaete deka ika? Vceta moevo ko tapo tep tep da pravi. Deneska ne go osekjam... 19 +3 sum bremena

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    459
    Веројатно подоцна ќе го осетиме тоа.
    Засега е така, тап тап, јас од некни веќе и удари сеќавам, и тоа баш убави удари, 21 + сум.

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    994
    Јас мислам денес така прв пат осетив, како да пулсира на исто место неколку пати и си реков да не не е во ред нешто со дишењето:DВака ќе прочитам и ќе ми олесни

На Трагедијаупмм, Dijana DM, LaTama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    588
    Така е... пулсира под исти интервал

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.455
    Допаѓања:
    20.309
    Ооо рано ти да осетиш икање. Икаат тек таму кога ќе им се оформат убаво белите дробови. Чекај ти прво клоцање , па после икање :inlove:

12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    2.115
    Јагода од овие земам од пазарче, истите има и повисоки ама и кај препон се исто високи, не се да те сечат, памучни и да ти кажам на 90 степени перам ѓаќи значи мака немаат ни да сменат облик или да пушти раб. Околу 80 ден овие, повисоките 100ка.

све друго што сум пробала од бонати, лиска, ектрем интимо.. све ми се собрало или чипка тврда или се распаруваат.. не држат 90 степени хаха

пс. не е моја сликава од нет ја најдов хаха немам вакви нокти ја. :rofl::rofl:

Прикачени фајлови:

На Karanfilce14 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  13. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    2.115
    Мојава на 4 дена мерам грло, значи на секое е свртена, де доле глава, де нозе, де газе... значи турбулентна е. Вчера на цтг удира баш кај што е ставено тоа што мери.. и се слуша на цтг и ме загледа тој на клиника.. стомаков горе доле оди. Во ремедика на цтг и некоја девојка до мене 9 ти месец хахаха сестрава вика хм 28ма недела незнам дали ќе слушнеме добро срце на цтг мало е и го става значи барабар јако и гласно како девојкава во 9ти. И се смее сестрава вика изгледа не е мало. :rofl::rofl::wasntme: Така да нека се врти додека има место после ќе и дојде тесно.

И јас навечер кога е мн активна мм со раката и ќе се смири малку да можам да заспијам. Он више заспан е и ја тргам раката и заспивам хаха. Фала многу пријатно :wasntme:

На Baby Girl123, Dijana DM, Baby warrior и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.989
    Допаѓања:
    6.170
    Не сум за во темава ама од првото искуство, кој да ме прашаше за термин си кажував т.е одоколу средина на февруари.
    Е арно ама свекрва и текнало не се кажува точно и кој да ја прашал си кажувала март, април, овој месец, оној месец, не знам кога. Не смеело демек точен датум.
    Е за волја на вистината, ќерка се роди цел месец пред термин, плус уште месеците додадени од свекрва, значи кој ми се јави со 300 паники и стравови за детето зошто толку предвреме родено, во 6ти месец, во 7ми месец. Па после објаснувања дека не е многу предвремено и со тежина и со развој си е таман и со се останато.

На jagoda777 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  15. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    1.539
    Jas pak od bonatti sum prezadovolna imam od onie vo kutivce sto idat po 3. Slip gacicki I voopsto ne secat kaj preponite, tie mi se 6 para za da si imam za na pregledi, kozmeticari i sl :D ovie bapskive za sekoj den
    https://bonatti.mk/products/marinella-3c-p-25-женски-слип-гаќи/67abdac1a51be5ea770f5d16
    Vaka neshto, samo drugi dezeni imam jas I kako sto rekov prezadovolna sum, ni da se soberat, ni boja da smenat, isto I prsluci samo od bonatti nosam i pizami

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    1.539
    Hahahahha i jas vikav sredina na April ama lugjevo povece od mene znaat. Od prilika koga sum im kazala deka ima srceva akcija i deka sum ostanala brmena se toa e dobro izracunato. I deka ce se posti veligdenski i deka ce e vaka, taka....
    Inace mene kraen termin mi e 7 April ama od start kaj mene se znaese deka nema da se ceka kraken i zatoa im vikav sredina April ama nema ti sto ce kazes oni si znaat. Na tatko mi isto ne mu kazuvav tocno, em za da ne se sekira, em maz. Ama sea pred nekoj den mi se javi i rece Abe me prasuvaat sto cekate do sega si trebala da si porodena a mene mi vikas April i mu rekov pa oni ne go nosa pa da znaa koga treba da se vadi.

На Трагедијаупмм и Dijana DM им се допаѓа ова.
  17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.472
    Допаѓања:
    18.285
    прво бебче ти е? :inlove:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    385
    Леле и јас дизајнерка станав, едни немам нормални хаха и мкслев дека само ја правам така:D јас имам од силви стајл ама џабе се ХЛ кога кај препоните ме стегаат а горе ми се ок а не сум многу поправена.Се раширив некако доста кај колковите и мразам кога ме стега нешто ама мм ми земал од тие по високите може и до тоа е.Сега сум во потрага по други за на наредна контрола кога ке отидам да си се дотерам со не дизајнирни нормални :D

19. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.456
    Овие се топ и долго траат ,само не можам да најдам пак...

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.619
    Trudnickite od Sara fashion se odlicni. Jas L zemav da ima prostor o za ponatamu