Немаш гајле , освен доктор ако не ти рекол поинаку. Уште е мал стомакот има и што спијат скрос на стомак. Јас сум 15 недела и од сам почеток не спијам на стомак а исто како тебе цел живот на стомак спиев. Мене после ивф ми рекоа не на стомак и од тогаш не легнав ич ама се вртам цела ноќ, форсирав лева страна ама почнав да се укочувам и сега спијам и на десна поудобно ми е некако Еее овие ги носам ама почнаа да жилат иначе да мука немаат, во сите бои ги имам и црни на вриење не пуштаат боја ...ни ластик ништо... јас ги земам од локално дуќанче а последен пат начекав по 50 ден беа во маркет Рептил ама тие се ги испоисеков како што ги викате дизајнерски ми се а ме стегаат негде и ножиците ... Според вага не сум поправена ама га*от изгледа се шири ќе барам поголеми.
Мене трудничките ме спасија Веќе не ги дизајнирам Со нив си идам и на преглед. Склет човек сум, ич неќам нешто да ме стега а сега во бременост па посебно не сакам. Со иста боја мајчка изгледа ко боди да носам
Да пробам и со такви може ке се погодат ја цело време носев М ниски и сеа овие ХЛ па и дизајнирани срам да го фати човек
Мене ми се преубави од cozynest.mk (на инстаграм), и дневниците за трудници и книгите за бебе (радосници), па на сите трудници и нови мајки околу мене им подарувам такви.
Сега гледам последно сум нарачувала лани ова време, дневникот за трудници бил 1400ден, а лани во јануари радосницата била 1250. Не знам сега моментално како им се цените, не ги пишуваат под сликите.
Сериозно ова ? Не бе ,не. Страшни се одредени ликови. И како ако ти е 7 ми април до сеа требало да си породена ,ццц математиките скроз
Pa 7mi April kraen. Postarive ne se orientiraat so nedeli. Si brojat meseci, a neli vo 36 sme 9ti znaci togas treba da se ragja hahahaha. Vise April im odi 10 meseci hahahaha neli primer jas sum po ciklus pocetok 1 juli I racunaat cel juli, August.... I so si aprilot odi 10 meseci Po nekoja logika (iako ne se trudam da im ja sfatam logikava)
Devojki sto znaci leukociti vo urina? Imam eden + Isto I leukocitite vo krvta mi se 10.3 a gornna granica e 10
Za leukociti vo krv ne e 15 gorna granica? Kaj mene taka pishuva 4.5-15 Inaku napravi si urinokultura. Da vidis da ne e nekoja urinarna infekcija.
Абе од 36 та се влегува во 9 ти ,значи не е цел 9 ти поминат Ама добро уствари една роднина на мм 42 ра се породи во 10 ти месец го родила збореше
Има на зелен пазар на тезгата една жена ја држи баш кај зегин влезот од внатре што е. И мајками ми купи пред 10 ден од ѓорче пазарче исто две тезги се тука една е само ѓаќи тука ги нашла во сите бои. На ден менувам по 3 пара може со овие вагиналеткиве. И сега од стари гаќи од бонати од ваму таму памучни и тие сум исекла како крпчиња да ги ставам место секојдневни и менувам и ги перам на 90 со гаќите и ги пегла мајками пак ги ставам. Зошто 7 месеци не оставив вагиналетки мислам и госпоѓава ќе ми се распадне доле више а и се спурив од тие секојдневни.
Далеку ми е зелен на друг крај сум Паметно ова со крпчињата и похигиенски е од секојдневните. Ајде вреди се за малите наши душички
незнам како да ја опишам возбудата да чекаш второ/трето бебе - едвај чекаш да се роди да видиш дали ќе личи со дада или бато, како ќе реагираат на бебето, нема поголема љубов од тоа, да родиш уште едно чедо кое ќе го сакаш безусловно како и другите. Не се опишува . ама да чекаш прво бебе возбудата е посебна друга е . Секоја бременост и бебе си носи посебна магија
Дали е нормален хемоглобин 11.4, а железото 23 ? Инаку сум 22 недела. Гинекологот ми даде ФЛОРАДИКС, ама ми е страв да ги пијам, да не ми се качи многу железото.
Флорадикс е на природна база сируп, штом те посоветувале да го земеш, земи го, претпоставувам еднаш месечно испитуваш крв, ќе видиш како ќе ти биде на наредната крвна слика
Ама ми е да не се качи многу железото, и високо железо не е во ред. Хемоглобинот е малку под граница. Границата е 12 до 15, а мене ми е 11.4