32 недела сум, а уште немам одлучено каде да одам за пораѓај здравје. Во Плодност ми велат нема да ме чекаат да ми пукне водењак, или да ме фатат болки, туку на договорено во 38 недела ќе ми стават провокации за да ме породат. Со првото се породив овде во болницата во Кавадарци, и имам преубаво искуство. Тогаш во 37+6 ми пукна водењакот, бев отворена 3 прсти, ми ставија провокации и за 5 саати се породив. Беше многу брзо и лесно, навистина. Како сте поминале тие на договорено, а со природен пораѓај? Дали побавно се отваравте бидејќи вештачки е започнат процесот, со провокации? Заради ова, и плус заради патот од 1.5 саат до Бт ми е најмногу шубе. Дека нема така лесно да е, иако нели епидурал ставаат секако, па болките се само при напони на крајот. Не сум паметна што да правам и каде да одам, главата ќе ми пукне од мисли.
Ti imas misla kade da se poragjas a jas imam problem so ovie od plodnost sto me teraat na zreenje. Deneska bev na treto mislenje, dr rece ja ne bi dal zreenje, zrelo e uste sega moze da se vadi, zrela postelka, voda ok, dete ok.... Rece samo da prifatis ako te hospitaliziraa za da te sledat tamu ako ne da ne primas. Moralo da me pratat na ctg zasto se deshavalo da pagjaat tonovi na bebe I odma moralo da nosa vo sala. Maticniot isto e za ne I taka.... A I mene mi rekoja nema da cekame, odma stom vlezes 38 I pravime carski. Mi zakazaa za 38+3 carski a zreenje 38 i 38+1 Nikoj ne mi prifaca rizik za da me bocka... I na ginekologija nema da sakaat da me bockaat. Kako ce odam? Ej mene u plodnost mi rekoja da me zreete? Malce glupo e.... Ce rece odi tamu neka te bockaa stom ti rekle, isto I jas bi rekla odi tamu nekoj da mi dojde taka
Мене цела бременост ми е такво железото и хемофлобинот. Пијам фоливит феро и витамин Ц и во глобала стига хемоглобинот до граница поќе од то не.
Морам да ти споделам што ми кажа мене докторот од Плодност, иако сум со царски породена. Ми рече не ти препорачувам во никој случај провокации, бидејќи се многу пооболни од тоа сам да е почнат процесот. Бидејќи јас сакав природно и го прашав што мисли за со провокации. Тоа беше неговиот одговор. А другарка моја, (не се пораѓаше во Плодност), ја пробаа со провокации. 20 часа ја мачеа можам слободно да речам, ни еден прст не се отвори, за на крај да заврши царски.
Еве јас бев на Гак со договорен природен пораѓај. Отидов 3 прста отворена потоа примив провокации и за 2 часа се отворив 10 прсти и се породив.
Те читав за твојот доктор, и стварно не знам зошто е упорен за зреење.. И јас бев породена 38+6, договорен царски, па ниеднаш не ми спомна др таков муабет
Супер што си поминала лесно и брзо На другарката не знам што не и ставија. Инфузии, па некои апчиња, па да се рашетува низ ходници.. Ги премоли за царски.
Sto da ne me citas, dokukav. Sekoj den placam neznam ni jas vise sto da mislam.... Ce idam na kraj Sk najverojatno uste utre da se slusnam so nego da mu kazam nikoj deka ne mi prifaca rizik za da me bocka i toa e toa, kulturno ce mu kazam i da me trgne od spisok za poragjaj. Stom treba da me sledat i stom ima rizik za tonovite na bebeto kako moze on da mi vika odi maticniot neka te bocka a koj ce me sledi??? Jas doma ctg nemam... Ama i maticniot kaza nikako, kakvo zreenje e toa na zrelo bebe...
Веќе 2 мислења имаш за да не прифаќаш за зреење, оди до скопје за уште едно било по приватни или државни за да се потврдиш уште еднаш и прашај што може да се случи ако на зрело бебе му се пуштат овие инекции? на крај за пораѓај ако сакаш плодност пресечи дека не сакаш да ги примиш или како што рече смени болница за твои пари каде сакаш ќе се пораѓаш на крај краева.
Mi kaza deneska dr. Ima rizik da pagjaat tonovite na bebeto nedaj Boze I mora hiten carski. Ama od doma koj da te sledi....ova mu odi kako na crno da gi primam Stom nikoj ne se nafaca na bockanje, koj da me bocka? Maz mi? Nema logika....
Знаеш што, те читам за зреењето, еве си била на други две мислења плус и не знам зошто воопшто ги ставаш веќе на памет тие инекции. Убаво ти кажа една членка, дури си со време, појди си во Ск дали на Гак или на приватно, нека ти направат преглед и породи си се таму. И нормално, нема да кажуваш дека ти рекле за инекции за зреење, одиш на нормална контрола што всушност и е тоа. Барај си доктор на време, на форумов друг совет нема да добиеш. Тие се советите.
нервоза ме отепа, сама не можам да се трпам... се ме нервира Се надевам од хормони е и ќе помине после пораѓај Не е фер жениве се да трпат. маживе да си уживаат не е фер... Женското тело низ се минува и трпи за жал
Мојов да ти кажам не ужива, искрено мн е под стрес ваков не сум го видела а го знам 15 години, секоја вечер пие б6 по две.. и а станам да мочам он што е злате... и го гледам апчиња реди се јавува ме потсетува... оптоварен е и кога бев во ремедика цела вечер буден бил му пишав едно време гледаам ми ѕвони.. а др ден битен состанок на раб. Мм има коси долги, виткани плави од дете 10 пати поубави од било која жена хаха му викам бели влакна имаш низ косава од што си нервозен и под стрес. Незнам некогаш ќе му преречам нешто од што ми е преку глава од апчиња, клексани, вагиналетки ама знам дека не му е лесно ич и криво ми е после . Таков човек е да не грешам душа хаха да може да иде за мене да го роди уште.