Не им ја разбирам политикава на таа болница. Искрено, да е природно секоја жена ќе се пораѓа со провокација. Ако имаш више еден лесен пораѓај зошто да провоцираш процес што исто може лесно да помине и без инекција ( не е тоа некој репер ама ипак). Све е отиднато, несакаат да губат време или незнам што им е целта на муабетов.
I jas po moabetive tuka i po moe licno iskustvo eve i jas se trudam da im ja sfatam politikata ama tesko mi odi Nesto izgleda sakaat da izvodat, da si pravat eksperimenti. Na priroden poragjaj stom odi, pred vreme da provociras poragjaj ne mi e jasno, kako so zreenjevo, zrelo bebe da zrees... Stom zenata e za priroden zas da ne cekaat prirodno bolki, otvoranje, pukanje vodenjak I sl.... Provokacija se znae koga se dava..
Да јас колешка моја во Ремедика, тука блиску живее, била сабајле на цтг мирно отворена еден прст, Др Котларова и рекла иди дома ако си блиску, по ова може утре да добиеш болки, она вика јас до дома, испазарив, пуштив машини, тргнав да пеглам, болки почнаа, повратив, ми дојде за во тоалет се испразнив два пати. И више болки вика на 10 мин се облакам и седнувам да земам душа. Од тука во Ремедика попладнето кај 7 она отворена 7 прсти. И ставиле епидурал вика за еден сат се породив природно. Не ја сечеле ич, баш пишував мн се масираше со маслото доле. Што требало да рече ај влези стај провокација и чекај нека офка.. или стај епидурал па може и обратен ефект да се одолжи и царски после.
А јас шо да речам, и тимот ми изгуби и трудна Инаку за кој доктор од Плодност се работи, ако не е тајна
Aма кај мене е многу. Не знам сите викаат не се испитува а со двете ми дава гинекологот... Ама сепак рече дека е доста оокачена и мора да се најде причината. Кога му кажав дека непцата ми се црвени рече дека е од тоа да идам да ги средам...
Kolku poveke citam za Plodnost tolku poveke se prasuvam kakvi doktori rabotat tamu. Zosto ako prirodno predvremeno da ti davaat provokacija, jas vo 41 nedela dobivav provokacii pa toa e macenje Gospod vo pizami go vidov sto se vika i toa bev vo hitna sostojba ama bez pricina da te provociraat e cista glupost.
Ce ja izmacele so epidural a vaka si se ima porodeno so najlesno. Neznam sto im e filmov so provokacija bez indikacii, ovaa imala indikacii pa ja pustile doma... A za da smenam bolnica i dr ovoj sto mi e ovde privatniov me sovetuvase vise da ne menjavam. Rece e lesno kaj tebe, se znae deka ce e carski kaj I da ides odma ce go vadat ama vece se imas zafateno so ovoj... Sotir
20.000den pojce od plodnost ama koga ce vidis isto. Nemaat zas paketi, samo poragjaj. Tuka ima pregledi opfateno I za majkata I za bebeto... suma sumare isto...
Затоа што пред 6год тука доаѓаа доктори од ГАК, ме породија Алуловски и Тантуровски. Сега има двајца релативно нови и млади доктори од овде, плус по еден дежурен од ГАК. Само заради ова не сум сигурна за нашата болница. Инаку, од условите, хигиената, сестрите бев презадоволна тогаш. Ништо не е сигурно како ќе поминам овој пат, дај Боже да биде лесно и брзо. Ама се повеќе ми се потврдува мислењето дека ако се стават провокации на непочнат процес, наместо полесно, може да биде потежок пораѓајот. Ми нема логика вештачки да се почнува.
Да педијатар сестрами може 5 пати не и наплатија, и бсж прими внуката малку покасно ради килажата, преглед после гиниколошки исто следува за тебе. Исто што викаш.
Ти кај Александар одиш во Плодност, чинам? Тој ти кажа за провокации или од муабети? Ако ти има кажано др ете оди кај Влатко (малце е глупо, знам од искуство. Во иста болница да смениш доктор) Членката @gwenst мислам дека ти кажа дека биле против провокации, само нека потврди дали грешам или не и дали се раб за Влатко
Jas od tamu samo Simonida ja znam. Na skrining za prvoto bev kaj nejze. Abe zenava sti se vika povece od mene mu se raduvase na bebeto. Nasmeana, vedra, objasnuva, vidi ova, vidi ona, sega ni mafta so raceto Ovoj od plodnost si gleda I ko mumija Ma da mene mi bese bitno da e se vo red ,ta zborel ili ne toa e. Ama ovaa i ti vleva pozitiva.. Ti kaj kogo ce se poragjas? Izvini imas kazano ama nemozam da dopamtam
Мене мојата матична ќе ме полуди, барав упат за уринокултура ми бараа да направам уште еден контролен од ск, она ми вика сликај го истиот и прати го. До сега сама ми нема дадено за уринокултура се сама што барам. Муабетот ми е дали може од општ да земам со друга шифра 1500 е без упат во микробиологија