Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Mene cervixot mi go merat so vaginalno eho kaj sto odam na privatno i mi e namalen- 32 mm. Inaku bev kaj mojata maticna ne ni sakase da me pregleda, rano mi bilo za eho, a mislam deka cervix nikogas ne mi izmerila, a me ima gledano samo so abdominalno eho. Koga i spomnav da me vidi so vaginalno, rece deka nema sansi toa bilo stetno vo bremenost, i aj sega...

2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.
    До душа рано сум станата, ама ме мрзи да пишувам.
    Како сте денес?
    Кај мене ништо ново. Си ги листам сликите на фб од ланската зимска колекција на Тритекс, се лилаково ( а мене омилена боја ) и си се туфкам кај да најдам заостаната роба хахаха
    Глоца бебе под ребра, ту ама било незгодно.

3. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.778
    Мене до крајот на бременоста ме следеше докторот и вагинално и абдоменално. Цервиксот го мереше секој преглед и ми беше кажано дека со рака најдобро може да се отцени дали дошло до отварање. Дека абдоменално не дава таква ппрецизност.
    Тука е задолжително и вагиналното до крај, а и јас лично немав негативни последици од истото.

На coconaut, mdenkov, juli rak и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    И мене ми падна чудно дека ни во помалите месеци не ми спомнал ама сигурно немало индикации за тоа, а секрлаж се прави во помалите месеци во 1от или 2от триместар поради ризик од предвремено породување или спонтан абортус заради пократок цервикс. Чисто информативно ако сакаш прашај го ама истото ќе ти го речи мислам не сме ризична група ние за пороѓај веќе треба да се спремаме полека полека ;)

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Mamicki jas samo da gi utesam onie so koi se zamaravme za strii i baravme soveti...posle samo nekolku dena pocnuvaat da izbleduvaat taka da glavata gore i mislete samo na bebcinjata :D:*

На Angel.Heart, Sunshine_1979, MargaritaD^2 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Lele jas ovie denovi odam i spijam :D:Dod simptomi za bremenost samo malaksanost i goolema pospanost imam ;)
    I da ve prasam-ne sum ljubitel na nes kafe ama sega pocnav da pijam po 1 na den .Mislam deka ne e stetno za bebceto neli ????

9. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    Јас цела бременост ја поминав со огледалото во раце, само го набљудувам стомакот и само го мачкам.
    До сега можеби имам 7, 8 паковања павловичева истрошено помешана со бадемово, маслиново масло, ад капки, витамин ц ампула, витамин е апчиња тупани.
    И сега само што влегов во 8-ми зедов масло еуцерин 790 денари, и од него по двапати се мачкам на ден. Само замрсена сум, и плус ако видам нешто сомнително обично ми се причинува и најмала вена дека е стрија одма ја мачкам со прополис домашен ..... и ја кутрата ни сама незна што права (facepalm)
    До сега немам ниту една стија, а склона сум на стрии, во пубертет ми излегоа на колковите и градите.
    Мајка ми цела е со стрии од бременост.
    Но јас мислам дека и годините имаат улога, она ме родила мене на 18 години, така да кожата секако и била понежна , јас сега ќе правам 28 години.

На MargaritaD^2, mdenkov и Eli23 им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.778
    МАксимална дневна доза на кофеин е 2-3 кафиња или мали кока коли. Така да 1 не е штетно. Пиј си, лади си се и уживкај.

На okcenzi, tweety26, MargaritaD^2 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Mene mnogu mi iskocija vo bremenost iako se mackav so pavloderm, ad kapki i poslednite 2mes so eucerin masloto i toa po 2pati na den..Ne se povlekuvaa se ispaniciv ali eve sea otkako se porodiv primetuvam deka izbleduvaat nekoi :) Se nadevam ke gi snema za mesec dena barem 70% :D

На MargaritaD^2, mdenkov и Eli23 им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Jas samo 1 nes kafe na den pijam -drugo nisto.Dobro znaci na raat da si go dopijam kafeto:coffee::coffee:

На MargaritaD^2, blessed2, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Едно не е штетно јас пијам 2 македонски :lol: денот цела бременост ама нес кафето е јако доста е еднаш денот

На okcenzi и flower30 им се допаѓа ова.
  14. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas ne pijam kafe samo koga ke ispadnam nekade vo kafeterija i toa ness no vo ovaa bremenost mi e preterano slatko crnoto kafe mi se ide i talogot da go izedam,no poveke od 2 kafinja ne pijam :D

На Eli23 и flower30 им се допаѓа ова.
  15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Според мене не е штетно, дури се препорачува одредена доза кофеин во тењкот на денот. Јас на пример пијам по 2 турски во текот на денот

На okcenzi, Eli23 и flower30 им се допаѓа ова.
  16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    А зошто е препорачлив кофеинот?

17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Jas pred da ostanam bremena si piev samo po 1-2 turski kafinja i nisto poveke:)ama sega ponekogas mi se gadi i ne pijam tursko,a na rabota nemozam da si varam tursko i pijam nes kako zamena:)demek da me osvesti ,ama ne mi pomaga kako turskoto....ama da ne sum bez samo edno i tolku:)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas samo da ve gushnam siteee :hug:

На okcenzi, mama89, only44you и 9 други им се допаѓа ова.
  19. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Па со оглед на фактот да трудниците се поспани, јас на пример кофеинот го земам за да ме „живне“ малку колку - толку, секако не во преголеми дози. Сепак мислам дека му е потребен на организмот, а како што се наведува и во статиите што сум ги читала, максимум 200 мг е безбедно, додека 300 мг е веќе количина која е опасна....

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.868
    Со претерување може да предизвикате вознемиреност кај бебето.

На <3 pleza4e <3 и slobodka им се допаѓа ова.