Uste ova go spodeluvam vo vrska so zreenjeto i povece ne zamaram. Ve izmoriv i vas..... Ufff reshena rabotava so zreenjeeeevo Eden kamen od dushava i srcevo mi padna Malce sum nervozna sega ama ce mi pomine, pod euforija sto sum sto razgovarav so doktorot Vaka... Jas mu vikam mene nikoj ne mi se nafaca da me bocka... ako vie prevzemete odgovornost da me hospitalizirate, da me sledite i bockate jas ce prifatam... Rece nema potreba od hospitalizacija. Mu vikam vo praksa se deshavalo da pagjaat tonovite na deteto pa da moralo na hiten carski, rece toa se gluposti. Mu vikam ok. Rece ej znaes so pa i vo 38+3 deteto zrelo ce e I da ne ja primas nisto strashno Jas rece sakam da se osiguram zas 1% mozno e shansata da e da ne e sozreano. Vaka rece ce napravime, dovolno ti e 1 doza da primas... Den pred carski sekako ce te hospitalizirame, ce ja primis rece injekcijata i utredenta ideme na carski. Taka rekov moze. Ama jas posekako so nego den pred poragjaj koga ce me hospitaliziraat ce se vidam i ce porazgovaram pak so nego....
На државно во центар за јавно здравје микробиологија, прашав колку е на приватно без упат ми рекоа 1500 тоа зборам во секој град различно е. Што дека е државна институција кога секаде по свое си тераат. Крвна слика со мокрача правам во лабораторија што има договор со фонд, но уринокултура ми треба од микробиологија.
Кој доктор е ова жити мене? Се породив во 38+5, здраво и право дете. Какво зреење во 38ма недела?! 1% само да не е созреано.. леле поголема глупост немам прочитано. Па бебињата многу порано се раѓаат и немат потреба од инекција.
Сега опушти се, доста ти беа стресови, како што рече ќе се видиш пак ден пред пораѓај со докторот , ќе направат преглед, па ќе се одлучи.
Општ матичен нема ингеренции да дава упати по шифра за бременост. Тој може да ти даде упат за друга дијагноза (настинка, тонзилит итн.). Од клиника, од гинекологија може да ти издадат упат со шифра за бременост.
Тоа е друго. Не знам дали може, затоа ја потенцирав неколку пати шифрата. Иначе не мора само од гинекологија од секундарно здравство, може и од други специјалисти.
јас искрено не ни разбрав што е решено со боцкањево и зреењево. докторов како на зафрканција да му е се. Инаку жени денес 39+1 ја почнав 40 се надевам нема да ја почнам и 41 Симптоми немам никакви. освен сега на бришење не сум сигурна ради вагиналетите имав лигав исцедок мислам дека е чепот Вагиналетите не се лигави кремаст е од нив исцедокот. ова обоен беше од нив жолт ама лигав, се надевам сепак е чепот На 25 март ми е роденден може сака бебка заедно да го славиме
Првпат слушам инекции за зреење да се ставаат 36+. Јас во 36 и некој ден се породив, царски и детето си беше нормална килажа, никаков инкубатор, никакви инекции. Првпат слушам за тоа нешто. Да не се скапи па ви ги нудат по приватниве just in case?