Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. FairyRedForest

FairyRedForest Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    418
    Дали на вас ви паѓал во време на бременоста малиот притисок да ви е до 57?
    Многу се плашам пишете ми ве молам.

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    9.364
    36та. Претходно, ако смета докторот ќе те прати.

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    9.364
    Еее, милион пати.

На FairyRedForest му/ѝ се допаѓа ова.
  4. FairyRedForest

FairyRedForest Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    418
    Да? Мене да кажам еве 110 со 57 кога одмарам и многу сум исплашена во моментов 6ти месец сум бремена.
    Фала ти многу:l:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    467
    Ова е истото само за текстил. Другото е за површини мислам дека. Барем јас така ги користам дома. Не знам под кое име се во Мк во Дм.
    Инаку јас имам baby nest се мислам дали да го исперам во машина…?

Прикачени фајлови:

На Iva.T и WonkaMonkaa им се допаѓа ова.
  6. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    467
    Мене скоро цела бременост ми е 50 до 60 максимум ми оди…

7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.181
    Допаѓања:
    180.249
    Иначе пред бременост каков ти беше? Јас сум со низок притисок и така, 70 со 40 две бремености истерав. Третава, ми се качува малку до нормален, ама кога ми доаѓа нормален едвај функционирам, за мене е висок. Не се секирај, касни си нешто солено, земи си фета со крекери и немаш гајле. :)

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    9.364
    Не се плаши, притисок варира. Низок ти е што е нормално, напиј се кока кола и ќе се крене. Поубаво низок, високиот е лош.

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.194
    Допаѓања:
    5.770
    Ај дека не може уште една да ме цитирате за муабетов |(.
    У реду е, еве јас, @ginger и @cocopuff сме во тешка заблуда, а сега нека продолжи дискусијата во друг правец ако може.
    А за тоа што сѐ “не можат” матичните би расправала на долго и широко, но тоа во друга тема и прилика :hai:.

10. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    25
    Јас за сега немам ништо купено, се спремам здравје после еден месец да почнам. И не знам дали би купила baby nest, но доколку би купила би го испрала на деликатно перење програмата.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    467
    На поклон го добив инаку немав во план да земам. За новороденче кога не мрдаат многу ќе врши работа за во дневна кога ќе сакам да ја заспијам пример.

На WonkaMonkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    2.266
    Навлаката ќе ја исперам искрено, и ќе се суши неколку дена, а незнам сунѓерот тоа доле што е дали нешто ќе го прскам... секако ќе ставам непопустлив чаршав и обичен чаршав.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    2.266
    Не сакаат е подобро да се каже... има некои што не прават проблем иначе другите што викаат неможе.. несакаат затоа што Господин матичен гиниколог зема дупла партиципација за нас како трудници, а општиот да му ги врши обрвските, истото го мислат и за матичен стоматолог затоа и се бунат да дадат антибиотик кога имаш потреба за заб нешто.

Да разјасниме. Иначе све се може кога се сака.

На LeNora, fragaria, Dijana DM и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    483
    Честитки, жива и здрава нека е. :l:

Летоска купивме душек за нас, многу силно мирисаше кога го ставивме (јас тој мирис си го викам "мириса на ново", ама навистина ми беше неподнослив).
    Душеци и кревети чистам така што прво посипувам сода бикарбона, прскам вода со прскалка, оставам неколку часа, темелно смукам, а потоа со парочистач, имам дел за поминување мебел. Иако само површински чисти, на гарнитура и стар душек, успешно сум вадела и флеки. На истиот начин, со две-три чистења го тргнав мирисот од новиов душек, па здравје така планирам да чистам и бебешки душек.
    Средства ми е многу шубе да користам, бидејќи нема како да ги истргам после. Не сум сигурна обична правосмукалка колку успешно може да го извлече тоа што ќе навлезе внатре.

Супер опција е чистење со тие смукалките за водено перење, некои такви имаат и пареа, ама засега немам, а многу сакам да си купам.:D:D:D

Јас зедов за тироидната, и на упатот пишуваше следење на нормална бременост, баш како што пишува на упати од гинеколог. Не ја паметам точно бројката /шифрата, ама дефинитивно беше исто.

Последна измена: 20 март 2025 во 23:17
    На fragaria, Butterfly009 и Iva.T им се допаѓа ова.
  15. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    249
    57 кога ми беше доле 1ви и 2ри триместар имав симптоми на висок притисок. :D
    Еднаш ми се спушти 67-35. Мислев готово, хеморагија. Што е најтрагично, пиев и кока кола и кафе и џабе. 2 саата ок, после пак... нарколепсија. Кола ми беше страв да запалам, не возев.
    сега крај на 6ти, почеток на 7ми сум, го оправив нешто од нешто. Вчера дури 110/55 ми беше. Топ!
    За низок сите доктори креваат раменици и оноа, ќе си трпиш мајка, што највеќе ме нервира. Ама и да не си трудна, за низок притисок реално нема некој лек. Особено на промена на време, мислам умирам цел живот. Се е џабе.

На Naatashka123, FairyRedForest и Aledarkali им се допаѓа ова.
  16. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    999
    @ginger со каков парочистач? Сакам да купам некаков така колку за флеки/дезинфекција, но не знам каков:)

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    483
    Јас имам Karcher sc 2 easy fix premium. Пред 5 години го купив, околу 11 000 ден.

Најтопла препорака, има додатоци повеќе и со него чистам и кујна, и вц, и под, плочки, фуги, мебел, исплатлива и многу квалитетна машина.

Сега можеби има и нови модели, не сум видела во скоро, но сметам дека за кој и модел да се одлучиш од Karcher e подобра опција од други на пазар, заради додатоците.

Сега пред некој ден кај српски блогери видов рекламираа Karcher правосмукалка за перење на мебел, се вљубив. Не сум проверила дали ја има кај нас. Баш на муабетов ќе ѕирнам утре.

На mari30, Aledarkali, Merten и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    361
    За низок притисок солено нешто се јади.

19. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.813
    Допаѓања:
    16.637
    1001% ти гарантирам дека не смее општ матичен доктор да дава упат со дијагноза за бременост. Тие матични што ви давале со таа дијагноза или врска немаат од работата, или се многу храбри, или не се сопственици на ординацијата, па баш ги заболе ако им дојде инспекција и им лупнат казна, а од друга страна лаб можеби не забележале дека не е упатот од матичен гинеколог па ви поминало, или и тие толку си ја знаат, државно е па не ги удираат по џебот е тие што ги удираат по џебот убаво си имаат научено правичници, закони и како правилно треба да се работи. Може мислите дека знаете се, ама не знаете, затоа прво убаво информирајте се пред да ширите дезинформации.

На EnaEnA30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    228
    Јас со висок завршив пред два часа на оделение ми ставија инекција чекаа да се спушти притисокот па да ме пуштат дома, така да од низок притисок не се плашете, високиот е лош во бременоста, утре имам многу испитувања се надевам дека ќе биде све во ред барем 9 месец да влезам

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.