Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    404
    Кралици јас се породив, супер поминав царски со спинална и одлично беше. Ви посакувам на сите лесно да поминувате! ♥️

На juice_, DreamOn, Amore.Mio и 42 други им се допаѓа ова.
  2. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    467
    Кога ти е термин? :) Знам тоа време во септември кога јас за мене се сомневав на вонматерична и ти пишуваше дека те исплашила матичната дека нешто не е во ред. Баш ми е мило дека се супер испадна. (y) (highfive) Иста недела сме така?

На Трагедијаупмм, Aledarkali и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  3. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    116
    од што сѐ може кај нас, затоа ни се случува деновиве ова што се случува :( .
    Инаку да, јас во бременост бев на боледување заради вирус и општата матична ми рече дека
    1. не смее да ми даде упат со шифра за бременост, зошто таа НЕ СМЕЕ да прегледува бремени жени во врска со нивната бременост, туку одиш кај неа ВО БРЕМЕНОСТ ама заради друга мака (кај мене беше стомачен вирус и си бев со шифра адекватна за тоа).
    2. Зошто од дете одам кај неа, ми вели дури и да ти издадам противзаконски упат со шифра за бременост (Z34, Z35), во лабораторија нема да ти е валиден зошто е издаден од општ матичен.
    Ама искрено од ништо не сум изненадена и верувам дека издаваат особено доктори вработени во туѓи ординации како што напомена.

На fragaria и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.813
    Допаѓања:
    16.637
    Се ни се може и сите повеќе знаат за се од лицето што е компетентно за таа работа, ќе прочитаат вака на форум или рекла казала муабети и после матичен што си ја врши работата како што треба ќе го прават неписмен.

На fragaria и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  5. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.194
    Допаѓања:
    5.770
    Како да ти кажам.. Не е моја работа да се информирам и да ја знам работата на матичните и да знам за каде можат да даваат упати, си има надлежни, па нека си се оправаат.
    Дали треба кај и да влезам прво да кажам “Добар ден, дали е во ваша надлежност тоа и тоа?” Уште да ги прашам дали смеат да прегледуваат.
    За да соберат што повеќе пациенти чуда прават, знам.
    Никој од нас не шири дезинформации овде туку изнесува факти од секојдневието ни.

Ако прочиташе поубаво една две страни наназад, ќе видеше дека веќе се разјаснивме со членката дека немале право да даваат, ама ете, имаше и ти не знам каква потреба да се вклучиш во дискусијата да ни дообјасниш. Можеше на пример и објасниш на членката што ја почна дискусијата дека матичниот гинеколог не и дал упат за уринокултура, туку и рекол да го копира и испрати СТАРИОТ наод, дали тој има право да и издаде упат и колку пати во тек на бременоста.

На Anaroz1 и arwen93 им се допаѓа ова.
  6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.813
    Допаѓања:
    16.637
    Само вие неколку членки имате право да се вклучувате во дискусија на темава?? Не гледам причина зошто не би се вклучила во дискусијата, најкултурно споделив мислење, а за возврат вие безобразно и иронично реплициравте на моето мислење.

7. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    228
    Jas sum sega 33 nedela termin mi e pocetok na maj, ama ova sega so pritisokov me isplasi, inace da na pocetok se vodese vonmatericna ama za sreka ispadna kako sto treba, ovaa bremenost mi e skoro cela stresna se po nesto izlagat dali e toa do godinite ne znam

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.628
    Допаѓања:
    1.608
    Zivi i zdravi da ste :inlove::inlove::inlove::hug:

На GIGI69 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    2.266
    Честиткии да сте здрави и живи ❤️

10. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    467
    Ќе биде добро ајде до тука догуравме ќе биде и до крај. И мене ми е термин почеток на мај. Со лесно ти посакувам.

На Трагедијаупмм и Aledarkali им се допаѓа ова.
  11. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    1.415
    Алгоритамот повторно се покажа дека работи :D Ми излезе на тик ток средство од Дм. IMG_6413.jpeg

На WonkaMonkaa, nice-girl и Baby warrior им се допаѓа ова.
  12. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    467
    Хахахахах wow :D да и ова е исто такво. За површини е ама ќе заврши работа и за текстил. Само да не му смета мирисот на бебушот, знаат да мирисаат малце јако.

13. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    1.415
    Ако го има кај нас во Дм, ке го пробам прво на нашиот душек :) Секако има време, се надевам бебуш ке си почека термин во јуни, па до тогаш можеби и ке изветрее миризбата :D

14. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    228
    Се надевам не очекував да кренам притисок 160 / 90 ми беше па се спушти на 140/100 ме пуштија да си одам со 125/80, сега треба да испитам протеини во мокрача и на крдиолог треба да одам, дај боже убаво да поминеме, ти посакувам со лесно да се помине, да се догура до крај и здрави и живи да излезиме сите

На Трагедијаупмм и arwen93 им се допаѓа ова.
  15. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    467
    Ќе биде, само позитивни мисли. Под надзор си, следите ситуација, и другарка имаше висок притисок и пред и за време на бременост и се породи во 39та недела. Не се плаши :l:

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  16. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    176
    Нека е живо и здраво големо да расте :l:

17. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    483
    И јас бев вклучена во муабетов (ненаметливо и без намера да правам некого неписмен, ниту да ширам дезинформации) споделувајќи искуство.
    Навистина, одејќи кај матичната не ја прашав дали смее да издаде таков упат, со таква шифра, жената сама ми го даде. Во пораките погоре исто така спомнав дека после прегледот си платив вообичаена партиципација, не ми го уважија како од гинеколог.

Инаку, нејзина е ординацијата, има над 30 год искуство зад неа, но никако не тврдам дека постапува исправно и по закон. Само го споделувам искуството. Да бидам искрена бидејки прв пат имав ваква ситуација не ни претпоставив дека е противзаконски.

18. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    483
    Честитки, нека е живо и здраво бебенцето! :l:

19. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    10.241
    И онака имам низок притисок, но сега во бременост често ми паѓа и 80/50.
    Само ми се спие, но тоа е тоа.
    Ќе се издржи уште малку:?:

На FairyRedForest му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.636
    Cestitki! Da ste zivi I zdravi :l: