Kako vikaat mnogu pomina, uste malce ostana Jas so lazni kontrakcii sum od vcera, moze i da iznenadi, samo turka Da ne moze covek da srchne odma reklami, predlozi,cuda
Добро си? Да не си нешто вознемирена? Ајде при крај си, ќе ти дадат соодветна терапија. Не викам дека е опасен нискиот, ама не може нормално да се функционира секако.
Женски ги земав резултатите од кумбусов тест ама последниве две "да"ме бунат... претпоставувам негативен е штом пишале дека треба да се прими инекцијата..
80% од вработените во државава одат на работа само фигуративно, да се појават дека се на работа и толку, другите 20% или се газди, сопственици па мораат максимално да се вложат и многу ретки случаеви што си ја сакаат работата и сакаат правилно да работат. Матичната ти дала упат(баш тие постарите не се замараат и ништо не почитуваат оти им се може, а не е исклучена и можноста да не знаат иако особа со 30 год искуство да не знае е смешно), ама од другата страна имало некој од тие 20% вработени и си ја завршил работата како што треба, со што ставил на знаење дека упатот не е правилно издаден и си наплатил. Ако како вработен во лаб имало некој од тие 80% што одат на работа а со паметот се во Грција на морето немало да ти наплати и после ете ти муабети, може и од општ матичен. После се чудиме системот ни бил крив, вој бил крив, тој бил крив, се почнува од навидум банални работи што не се почитуваат или на поединци не им одговара да се почитуваат оти они да си поминат од редот, ако може.
Sto se nerviras i zamaras koga taka si funkcionira cela drzava. Jas, ti ili bilo koj kako individui nemozeme da ja upraeme. Ne trosi energija po dzabe koga nie obicniov narod sto ne sme upateni po taa struka terame kako sto ce ni kazat, za zal. A i nemozeme od se da se razbirame i od sekoja oblast, zatoa i ideme kako sto ce ni kazat. Ete mene maticen opst koga me praca placam, nekoj ne placa i taka e toa.... Koj e kriv koj e prav ne sme nie kompetentni da kazuvame i za sekoja edna rabota sto ce ni potreba vo zivotov da citame zakoni i sl....
Мене општ матичен со своја ординација ми даде упат за уринокултура на кој што пишуваше следење на нормална прва бременост. Платив само партиципација 150 ден бидејќи не беше од матичен гинеколог упатот. И тоа ми рекоа ако можеш извади од гинеколог за да не платиш воопшто. А матичната гинеколог што ми е како да и барам којзнае што и нон стоп за уринокултура ми прави проблем. Кога ќе побарам упат ми вика не ти треба да испитуваш, а во ск ми бараат да носам кога и да одам на преглед Ќе се пораѓам ск она тоа го знае и носам и извештај што ми бараат од таму ама џабе. Иако сите прегледи ги правам и кај неа пак ми прави проблем конкретно за тој упат. Суетни се многу докторите кај нас.
Дали некоја знае општ доктор колку боледување максимум може да даде без да ме праќа на специјалисти? Дали може да ми даде 2 недели само со крвна слика или само една недела?
Sekade pred carski davaat dieti ili samo vo plodnost Dva dena pred carski moze samo varena hrana, bistri sokovi i voda. Den pred carski samo voda i bistri sokovi Jas vo posledno ne mozam da izdrzam 2 saati bez jadenje a ne pak 48h Sto ce se pravi
Mislam deka edna nedela pa mozes da go prodolzis uste edna nedela. Sto znaci 2 nedeli Ama ako gresham neka me ispravat
А негатив си. Ако мажот е позитив, мора да примаш инекција. Ова е резултати за крвна група. Маж ти која е?
Zabavno Stom davaat klizma neznam zas ne izgladnuvaat. Aj moze ce pustat nekoja infuziicka da ne nahranat haha
Да да знам дека ке мора да примам, он е позитив само ме бунеше тие две да на крај од тестот.. се консултирав со матичниот рече добро е. Нема антитела и ке примам инекција за две недели
Кај нас е доста строго. Полни црева можат да направат компликации, ама докторите мора да се спремни на се. Има начин и тоа да се среди, ако недај боже дојде баш до такви комликации. Често се дешава да јадат па да завршат на итен царски и се да е во ред. Тие компликации се прилично ретки, ама се средуваат. Овде не ни даваат клизма. 6 часа пред царски да не си јаден и два часа пред царски да не пиеш ни вода. Мислам дека е коректно. Одма после царски, по 2 часа негде даваат оброк. Клизма ќе добиеш секако, не се изгладнувај претходно, секако тие ќе те изгладнат од после.