Јас веќе бев 3 дена на клиника. Трагедијава што се деси многу ме вознемири и во неделата завршив на итна, со контракции, а кај мене е многу ризично за матката да добие контракции. Бев 3 дена, ме пуштија дома.. Закажан царски имам за другата недела.. ама пак чувствувам некои контракции и не знам дали ќе го дочекам терминот или било кој момент ќе трчам назад. Со лесно нека е на сите.
Ej shto ubavo ako se pogodime ako ne ostavaat ce se druzime. Malce kaj mene vo soba, malce kaj tebe i pobrzo ce ni mine vremeto. Epa ako sakas da imas drugarka, stegni zabi us nekoj den hahaahah
So lesno mila. Ne se voznemiruvaj stom ti e takva rabotata. Pomalce tv, pomalce soc mrezi i toa e. Epten zalno i bolno, site ne trogna Ajde naredna nedela zaedno sme
На клиника од кога се почнува со цтг? Следна недела влегувам во 36та, дали да договорам веќе прв преглед таму или да чекам 37? Зошто сум заборавила на сѐ, прва бременост поинформирана бев
Toa e poradi anestezijata . So kakva ke bides celosna ili epiduralna ili spinalna? Jas za poveke intervencii so celoosna sum bila I den odnaped na lesna hrana I posleden lesen obrok do 17 h I voda do 00,00 h.
Само Плодност очигледно, мене во Ремедика баш ништо не ми рекоа да пазам. Со спинална бев ама и со можност за целосна. Дури и терапија што примав ми рекоа до крај.
Spinalna Pa sega ce odime so spinalna, taka e dogovoreno ama ako procenat deka treba celosna valda ce uklucat, ne znam. Inace politikata im e za spinalna, jas barav celosna, nikako ne sakaat da slusnat, neznam zas
19 јуни ми беше последна менс, а овулација 05 јули. на 16 јули правев тест беше поз. Едит : Пак на бришење имав лигав секрет или мукозен чеп. ама овој пат многу повеќе. Од паѓање на чепот жени после колку време се породивте? Нека издржи уште денес и ноќеска да поспијам и да одморам . утре сабајле може да се раѓа Цел ден чистам . ме фана нестингот мн се изморив. Леле ме фана некој страв како прво да ќе раѓам не трето . Со првото не бев вака плашлива и паничарка. Со второто така и така ама ова сега Дај охрабрете ме жени ...
Ајде без гајле спремна си со се , перено пеглано стокмено.... плус на ново колку што се сеќавам биди храбра и со лесно тебе и на сите што треба деновиве да се олесните после рај ќе ви биде па од тука сите во мајчински муабети и за бебе да се префрлиме ... само со убава мисла
Искрено не знам ни зошто одделувам минута од времево да се докажувам на егоцентрични особи што мислат дека само они се во право и самите прават драма, па некако ја префрлаат топката на друг дека се замара, ни се замарам, ниту планирам да се објаснувам. Иначе форумов и темава не е ваша сопственост па да се пишува тоа само што вас ви одговара и само тоа што сакате да го читате и никој друг да нема право да сподели мислење. Одвај чекате на некого да му се нафрлите. Одамна веќе нема квалитетни членови на форумот, поради тоа со години не ни бев активна, повторно се активирав само заради бременоста и навистина корисни совети, искуства што можеш да ги добиеш од особи што се дојдени тука за тоа, а не со намера да провоцираат по теми.
Секој ден различни симптоми имам. Се сеќавам пред некод време се жалев дека скоро ништо не можам да јадам а и немав ич енергија. Денеска сум 100 на саат, енергија во фул како и апетит и за благо и за солено.
Блазе си ти душо Јас едвај чекам кога ќе бројам ситно до породување. Можеби дека ми е прво па не знам што ме чека кога ќе дојде до тој момент 27 недела сум и голем паничар сум. Уживам во бремноста, но знам и сама да си создадам паники. Со лесно и со убавини нека е кај сите кои сме бремени и Господ да е со нашите бебушки и со нас
Дали Е нормално осеќам како тегнење неугодно некако. Не е болка значи како тегнење како преметнато нешто без болка... 16 недела Сликата е симната од нет
Da i jas toa gledav Ama izgleda ovie nasite se principielni uste od sega Si go cekaat posledniot den tocni da se na terminot
Секоја болка, тегнење е нормална во бременост се додека е поднослива. Неподносливи болки не трпиме и кога не сме бремени и одиме веднаш на доктор.
Iskustvo so zenskite bebinja dali se mrzelivi kako maskive pa cekaat 39, 40ta nedela ili fakatt polki porano? Vikaat demek zenskite ne sedele mnogu, a bash sakam da ja nosam do terminot za carski
Парче кремасто имав во недела или понеделник, на преглед во вторник му кажав на докторот, на преглед со рака изваде уште едно големо делче такво. После тоа за некои 15тина часа се породив. Додуша и на прегледот веќе бев отворена, немаше некоја врска мислам што го изваде чепот скроз.