3 женски имам првото една недела по термин се роди второто недела пред термин третата две недели пред термин
На Гак сум... и малку се смирив од денешен шок.. и кажаа три царски и сеа спонтан има некоја пациентка... неможам да ви опишам како вика,писка цел одел го крена... паника ми створи и срцебиење... дали ова е нормално, толку ли не се издржува болката? Ова првпат слушам ајдее повеќето сте со дечиња више?
Si ima bolki. Nekoja pomalce, nekoja povece. Sto nemora da znaci deka I kaj nas ce e taka ❤️ Opustise
Ставај слушалки и не слушај. 2 дена лежев на патолошка,око не склопив и ден и ноќ вриштења, која дошла со болки ,која и ставиле провокација... Јас бев царски и на крај ме фатија болки ама не беа толку страшни, само ќичма повише ме болеше.. Инаку таму спиев со фен на Јутуб да ми бучи ,слушалки и глас пуштен до крај. Се шекнав тие денови, страв да те фати уште толку...
Nekoja da ne znae, cinam imase nesto ednokratna isplata za rodeno dete. Neznam kolku za prvo, za vtoro itn... Kaj treba da se obratime? Za prvo 5.000 za vtoro 20.000 ama dali uste postoi zakonot
Аух не носам, мм забраел... Незнам ја губи силата, не слуша никој од што вика а незнам дали и намалува болка тоа.. Се испаничив. Сестриве не мрдаат што се на интезивна... подстанав да кренам глава другиве жени ги гледам до мене никој не мрда викам ја ова само ме стресе..
Тоа што го викате "чепот ми паднал, бел кремаст", мене и двете бремености нон стоп ми тече нешто бело и кремасто, без инфекција. И пред некој ден ми истече бајаги бело кремасто. Нешто читав на нет, леукореа. Ви тече на вас?
Отвори да си читаш нешто да ти се тргнат мислите или да си правиш список за нешто што тебе ти треба за некако барем колку толку да те дефокусира.. верувам дека не е можно во целост ама барем колку толку за да не се вознемируваш..како си ти?
Секое тело има различна толеранција на болка. Три пати лежев и имаше жени што урлаа на болки 20на цтг, а имаше жени и со 60 па мува не ги лазеше. Еве мене од 60 до 100 ми идеа болките, ја мртов коњ, само ме прашуваа сестрите дали осеќам болка, не бе ја ништо хахха. Така да не се плаши.
И мене преку ден по малку бело кремасто без мирис имам на гаки стално како кругче и менувам гаки по два три пати да не сум мокра. Нормално е ако е без чешање и без мирис во бременост
Да, морам да пробам. Иначе добро сум немам болки, бебе се смири, клоцаше доста дека и јас се вознемирив. Сега примам терапии, зреење и така. Утре ќе видиме како ќе биде грло.
Ве молам земете си слушалки нешто за во болница, само не им викајте на другите пациентки да не викаат, зашто како што пишаа погоре секој има различна толеранција на болка. Мене така во соба ми викаа да престанам да офкам зашто ги фаќало страв и нив дека ќе ги боли, па морав да шетам по соба со перница за си ја ставам главата да не ме слушаат. Се утепав од плачење. Мислам дека уште ми е трауматичен тој дел од пораѓајот. Со лесно на сите
Што?? Да не викаш, абе важи. Сигурно урлале тие. На една пред мене и пукна водењак, трчај ја со цимерката викај сестри, теши ја. Боже господе, што е со жениве.
Се согласувам. Греота е на жена која има болка и на која ефинствен начин да се подсмири е со викање да и речеш да молчи. Сите имаме различен степен на толеранција на болка. Тие што се среќнички што имаат висок степен треба да имаат толеранција спрема другите. Никој за џабе не вика и писка. Ова е голема тема за породлно насилство кое се промовира и толерира по болнициве.
Jas koga lezev i cekav za carski bidejki edna preku mene ja primija itno, vo istata soba cekase edno decojce za priroden poragaj, tolku vikase piskase sto mene me fati strav. A bash taa soba so edno staklo bese oddelena od porodilnata sala i se slusase kako im vikaat ajde sega davaj napon ne taka vaka, piskaa vikaa. Uste go pamtam toa. Malce jezivo e
Нема правила. Јас сум родена по термин. Син ми исто. Секоја жена различно толерира болка. Јас глас не пуштив, до кај 60-70 преспав. Кога ми пукна водењакот беше зезнато, тогаш оделе до 100 ама не се издрав ни еднаш.
Таман работа, далеку бешее може две три соби ама беше страшно и траеше. Не би рекла ништо секако секој со својата болка се справува. Само имам друга замисла па викам дане си лажам ум хаха, никоја блиска не ми доловила ваков осеќај. Мислев душа даде затоа пишав