Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. zuto

zuto Форумски идол

Јас не сум некоја кафеџика, па затоа прашувам. Не дали и колку е безбедно туку зошто се препорачува дневен внес на кофеин? Јас не пијам секој ден кафе, се случува и една недела, па и повеќе да не се напијам. Баш ме замисли податоков.
    Со претходната бременост дали 5 кафиња вкупно се напив. Мислев дека нешто што не му е потребно на бебето нема потреба да внесувам. А стварно не сум некој љубител на кафето.

joy1 likes this.
  2. juli rak

juli rak Истакнат член

Koja nedela si duso? Mene mi bese 33.5 vo 20 nedela

3. mdenkov

mdenkov Истакнат член

taka e dusa,obicno toa se slucuva do 12 ili 13 nedela ,no ete ziv primer so podravka,vo 19nedela ,no samoto toa sto se bliznaci e rizicna bremenost ,ajde gospod neka e so site nas

Едно Чупе likes this.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Јас не пијам кафе никакво, ми се лоши. Порано си пиев по 2 денот, сега ич. Купив и безкофеинско да пробам, ама ништо и од него ми се лоши. Сега какао чат-пат, замена за кафе :)

Едно Чупе and Mariangel like this.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Lugjenca jas ushte ova zaboraviv da vi kazham, pochnav od vchera da pijam folna na supra vit neli shto sostoi i jod i ne znam ushte shto, i magnezium direkt prashoci od 300mg na Hermes pa da ve prasham dali se okej tie ili ke mi preporachate nekoi drugi ako ne se dobri ovie? Inaku doktorkata mi reche da gi kupam femibion ama imam bliska vo apteka i mi kazha deka go imaat istiot sostav so tie na supra vit ama deka femibion se duplo poskapi taka da zatoa gi zemav tie.. :)

6. coconaut

coconaut Популарен член

vo 15 nedela mi bese tolku, sto ti rece doktorot za taa dolzina?

7. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Mene denes mi merea cerviks i mi e 28 mm a sum 22 nedela i nekoj den.No dr.mi rece deka e dobro,ne e mnogu skraten i samo mi rece od kako ke gi zavrsam dobraston tabletkite da pocnam da stavam utrogestan za da ne rizikuvame,a ne mi zabrani dvizenje niti mi preporaca nesto posebno da miruvam.

blessed2 likes this.
  8. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Мене ни првата бременост не ми кажаа такви работи ,ни мерења, ни ништо, ни пак оваа, можи затоа со првото се породив во 36 та недела па машала е супер ѕверче, сега е уште рано ке почекам .Само госпо да не чува в раце и нас и нашите деца ,друго се шо си е наше се ке си дојди то шо треба да биди ке биди,само да сме позитивни и силни барем колку нив ,тие од едно зрно грашок се борат за животот со се па и со нас барем им борчиме да им го олесниме патот во животот без нерви грижи барем овие 9 мес дури живеат преку нас. Гушки за сите

LenaNela, mdenkov and m.i.g like this.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Тоа на супра вит ако содржи само јод и фолна тогаш не е исто со фемибион.
    Тој содржи и витамин ц,калиум,калциум,витамин б,витамин а,итн итн.
    Види на твоето што содржи :)

Kiflicka05 likes this.
  10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

богами јас и смотана си кажав на сите дека знам да готвам ама искрено јадење нема што незнам да го направам тегнам пити и зелници правам од 10 години а јадење ми е најлесно нешто да напраавам :D:D:D од ништо нешто правам секогаш:D:D
    Ситуација сега за сега е арна мм отиде кај мои јас кај негови и така седиме:rofl::rofl: зашто станот од работа што му го дале од работа на него и работниците бил со скршени кревети , водата не се пиела и имало болви насекаде хахахахах и отишол кај моите да седи:D
    А јас арничка раштркана насекаде 33 тегли напраивме компот од праски и уште ќе правиме здравје и така :D

tweety26, irenna, Angel.Heart and 4 others like this.
  11. mama89

mama89 Истакнат член

Мој совет-т.е.јас така правев од совет на моите др до кај 17 нед пиј си ги тие фолна со јод а потоа Премама дуо содржат сите потребни витамини и минерали ,2 вида на апчиња во кутијата има -30розовки тврди и 30жолти меки - тие се омегата. Точно за 1 месец се по 1 такво и 1 такво после јадење,јас сум задоволна еве уште си ги пијам секако и магнезиум директ и планирам и додека дојам :*

Mariangel and only44you like this.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Алал да ти е ..јас сакам зелник мноогу со праз ама после тоа киселина имам...и ајваар сакаам а нз да правам ај ќе се научам ;)

Pcelka94 and only44you like this.
  13. m.i.g

m.i.g Популарен член

Јас појма немам од готвење :$ тешко на мм ама барем суредено и перено е секогаш хехе.Јас пред да забременам пиев фолна со јод,после од ко забременив ми рече докторот да си ги допијам нив и ми препиша Прегназон Комплит ама бидејќи повраќав не можев да ги поднесувам и ги прекинав.Сега пијам Премама Дуо ;)

Pcelka94 and mama89 like this.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

За κафе κај сте ρазвρзале муабети, мое исκуство за пρвата бρеменост само да го помиρисав повρаќав. Втоρата имав нииизоκ пρитисоκ паѓав неκолκу пати во несвест и пијав мнооогу κафиња дуρи и со лајче живо κафе имам јадено и по литаρ κоκа κола дневно а бебушот не беше неκое мρдалче. Сега исто ми се лошеше од κафе ама ρедовно κоκа κола пијам и последниве две недели може тρипати κафе несс ладно сум се напила. Инаκу ниκаκо да дојдам на ρед на κонтρола да одам:( ни пρисκа не сум пρавела, нит витамини пијам, магнезиум само и гледам здρава исхρана да јадам... осеќам мρдање и миρна сум:) ај ќе успеам да ги оρганизиρам за чување децата и ќе одам.

LenaNela likes this.
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

@joy1 nemaa nikakvi vitamini samo pishuva jod i folna a vo apteka mi reka istiot sostav deka se i deka se mnogu dobri ovie ne znam sega dali da gi kupam i femibion?

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Да дадам рапорт од контрола :D супер поминавме, бебуш напреден 1150 грама :o - 28 недела. Се свртил со газето долу а стапалцата и главчето горе, а кај што удира најмногу му се коленцата. За скриен шеќер не ми дадоа немало потреба, проверуваше циркулација докторот во ред беше. Поздрав до сите, имајте убав ден! :hug:

17. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Kakvi simptomi imase bolka ili slicno

18. monik55

monik55 Форумски идол

http://www.netplanet.rs/femibion/products.php?id=3
    Еве споредиси јас ги пиев 1 сеа 2 ги пијам и сум задоволна:)

19. mama89

mama89 Истакнат член

Кафеџига сум гоолема,го разбирам кафето работев и шанкерка...без 4-5 еспреса кратки нема шанси ден да ме ми поминел...но сега само по едно еспресо,турско пиев пред 4 год многу но сега го несакам ...без еспресо јас не сум јас :)

flower30 and Eli23 like this.
  20. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Девојκи сега читам за сеρκлаж и се исплашив ве молам за симптомите неκој κој е повеќе запознаен