Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.485
    Допаѓања:
    18.389
    ќерками прва е ја родив 39+3,
    син ми 39+1.
    третово женско е , денес сум 39+3, ќе видиме кога ќе биде се чека може во секој момент. ама за денес да биде не ми изгледа :?: а чепот падна веќе...

На LanaDelR, Baby warrior и TeodoraMJ им се допаѓа ова.
  2. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    247
    На ГАК беше?
    Јас кога се пораѓав воопшто не ми го донесоа првиот ден. Следниот ден на пола саат да го видам. После по саат два ги носеа наредните денови, што ми беше ОК, бидејќи бев скапана и со низок притисок после царскиот.
    После година дена другарка се пораѓаше исто со царски, но наводно се сменил принципот и ми рече дека ги оставале цело време со мајките. Малку ме плаши тоа и искрено би сакала да одморам бар тие два дена, има ли шанси да им кажеш да го земат или мора да е кај тебе?
    Мислам, ништо против жените што сакаат да си бидат со бебињава, но јас лично би сакала да одмарам повеќе.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  3. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    357
    Јас се породив на ГАК, за среќа брзо течеше се. Инаку болките на крај се неиздржливи, жената до мене саати после мене се породи, нз како издржа со тие викања и болки.
    Тоа што ми пречеше е односот на некои доктори и сестри. Точно дека ќе е мн полесно некој да ни објасни како правилно да дишеме и што да правиме при секоја болка, а не да се учиме од читање на нет.
    Јас искрено не ни помислив да го истражувам тој дел бидејќи мислев ќе сум царски, а и цела бременост се грижев за се др освен за тоа.
    При најголемите болки цела бев згрчена и докторот што седеше таму воопшто не беше заинтересиран и неколку пати го викав од што не ни бев свесна од болките и ми вика се грчиш оти не дишеш правилно.
    Па зошто не станеш и ми помогнеш, покажиш како треба…

За среќа заврши брзо, ама фали мн заинтересираност кај нашиве доктори.

Немав појма дека имало и епидурална, ама немав време за да фаќам врски очигледно.
    Знаеме сите кај е најдобро, радо би отишла во Систина, ама за жал немаме сите вишок пари.

На Ani93, Трагедијаупмм, Ladyme и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    476
    Не знам ни јас што се случува, ама најутешно ми е да си велам пролетен замор.

Неколку дена ми е вака, ама кај мене на епизоди снемува, и доаѓа енергија. Еве сабајлево, излеговме да пешачиме, одвај, движев ко полжав, се задишувам при одење и зборење во од дури ме замара. Си го осеќам пулсот во тие моменти и тоа плус ме вознемирува.
    Застанувам да одморам на клупа, станувам, се осеќам како атлетичар, имам сила, се до наредната епизода за 10-15 мин кога мислам дека одејќи ќе се затетеравам.

Дојдовме дома, полетна, раздвижена, како воопшто тој замор да не се случил.

@Ladyme мило ми е што си супер со шеќерот, за другото, верувам и знам дека имаш сила да издржиш се.
    За едукации на трудници се согласувам, порано во Ох, имало часови во болница, сега ги нема, не знам зошто ги прекинале.

На Трагедијаупмм и Ladyme им се допаѓа ова.
  5. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    1.590
    Hahahaha slicno se osecam ko tebe... I doma sedejci nekogas mislam imam sila da istrcam, ce se oblecam I do pred zgrada ne mozam da slezam haha

6. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    2.203
    Јас не сум породена денеска сум 28+6 на интензивна нега сум на гак за грлото примам терапија и зреење имаше 4 жени од царски до мене. Па дури утре рекоа децата а вчера се породија касно може 8-9-10ч така и сите ги бараат бебињата ама изгледа периодов е фулл во собите и затоа овде ги задржаа толку време јас мислев само да им се пушти спинал ги носат во соба И им носат бебе. Ама не ги виделе асолно ни им ги сликале едната вика како во заблуда бев и вика цела вечер не заспав мислев денска ќе ми го донесат. Незнам што е правилно.

На NewMember23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    2.203
    Ама и времево, еве има мн жени тука со висок притисок ова не е нормално во март олку температури па пак до нулата па преку ден 25.. затоа сме ко пијани.

На Izzy_0504, jagoda777 и ginger им се допаѓа ова.
  8. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    476
    Времето е катастрофа, денес среќа малку пооблачно од сабајле беше, после припукна сонце, ама пече гори, а истовремено има некој ладен ветар и ушите камен. Уште ставам зимски топер околу уши кога ќе дувне. :D

Што ќе се прави јуни - јули, само Господ да не чува. :D

На jagoda777 и Ladyme им се допаѓа ова.
  9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    2.203
    Да еве од овде докторкава Симеонова само прашува како сте, вчера две сестри душа човек, едната била 6 месеци, ми вика душо убави очи имаш, што носиш? и викам девојче, да ти е здраво и живо ми вика.. абе цело време тука доаѓа зирка прашува дали да ми подаде нешто од шкафчево до мене. Таа сабајле дојде едно девојче 20 та недела плаче, отворена ваљда вика вода ве молам, и вика што не си носиш или маж ти да ти донесе, кај ќе ти најдам јас. Тоа е распад система вода да нема.. ај лекови све треба да носиш, храна нема сабајле носи кифла само сува, и тоа да носиш, ама вода да нема. Ми става цтг неќе со хратијата да ме избрише вика имаш марамици викам не мм отиде да земе... незнам како идете така. И викам јас не сакав да ме сместат дојдов на контрола и да си одам дома. Мислам у заблуда живеат.

На HappyAsItGets и ginger им се допаѓа ова.
  10. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    476
    Девојки друго да прашам, во папукот ми се направи нешто како топче сивкасто, изгледа како нечистотија, но никако не можам да го тргнам. Ми е страв агресивно да го корнам.
    Бев кај матичниот, му кажав, но буквално не ме ни погледна човекот, ми рече само не го чепкај, тоа така ти расте оти стомакот веќе расте. Ќе си падне ќе се исуши само. Муабети одма, абе ти вака ако продолжиш од се да се плашиш што ке прајш, ами ко ќе се роди бебето ти ќе се избезумиш од стравови. Буквално ми идеше да му ја тупнам една. Му реков само уживај тогаш педијатар ќе консултирам, не тебе.

Сепак ми е страв некако од него, да не се инфицира.
    Другата недела сум на скрининг кај друг доктор, ќе прашам и тамо обавезно.
    Ако знае некоја нешто, нека пише.

11. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    357
    Докажано и покажано е колку не ни е спремна државата. Џабе плаќаме здравство, основни работи немаме од што најважно е да се краде па нема кај што најмногу треба.
    Ти посакувам среќа и да истераш до 36та недела. Строго мирување кога ќе бидеш дома

На ginger и Ladyme им се допаѓа ова.
  12. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    550
    Девојки, во четвртокот испитував скриен шеќер, фала Богу резултатот е добар ама јас се пореметив од тогаш. Киселини имам страшни нон стоп, ама поинакви од порано, уште таму ми се појавија кога го испив растворот и еве трет ден траат. Сода, рупурут нешто ќе помогне привремено и Јово на ново после . Можно е да е од испитувањето или нормално е и ова во 26гн?

13. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    71
    Дали некоја и покрај тоа што става утрогестан се соочила со кафеав секрет.
    Го ставам од почеток и пак ми се случува некои денови кафеав секрет многу малку на бришење.
    Незнам од каде би можело да е тоа немам болки. Инаку 7 недела. Дали е нормално ?
    И незнам дали е подобро да одмарам само ?

14. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.571
    Женски од каде купивте бањарчиња? оние како пешкир со дел како капче на еден ќош ми се гледаат како најпрактични, ама дезените све безвезе како од 92ра во памук пале и стружанка |-)

15. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    26
    Пробај со чепкалка за уши. Мене така ми се собира нечистотија и како да се засушува. Јас после туширање се мачкам со масло и полека со чепкалка чистам.

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    547
    Кај мене немам некои големи киселини ама кога имам пола филџанче кока кола ме спасува. Мене шеќерот ми е 3.9. И повеќе оброци ама во помала количина.
    Веќе и бебчиња се качуваат нагоре и има мал простор за цревата и дигестивниот систем

На Ljiljana1986 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  17. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    354
    Леле да ништо немаат.И јас отидов за да лежам на патолошка ама јас се породив.И кога ме носеа во соба по ш
    пораѓај сестрата ми вика имаш влошки викам не тоа 23часот.Вика не си спремна викам јас дојдов да лежам незнаев дека ќе се породам.Па мм доаѓаше да ми донесе вечерта.А храната е ужаш ќе мора некој да ти носи секој ден.Ајде биди силна и позитивна.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.506
    Допаѓања:
    9.331
    На патолошка се сам си носиш. Само имаат храна, како што кажа Веци е ужас. Останато сама носиш. На државно е така, затоа и е 0 денари. Има една сестра Лепа, многу е срцка. Ќе мора да побараш се да ти донесат твоите, па дури и вода.

На Maricheee и Ladyme им се допаѓа ова.
  19. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    550
    Во право си, до пред некое време ги осеќав под и околу папок, сега веќе бааѓи над папок. А може има врска и како се поставени, до пред некое време бешиката и цервиксот ми страдаа сега киселини ме убиваат.

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    25
    Мене сестра ми ми купила од Silvi Style. Многу ми се бендисува
    20250322_172911.jpg

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.