Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.063
    Моите се од Локо Кроко, баш такви какви што бараш.
    Сите бои ги имаш и со многу убави дезени. И доста квалитетни. Не се ни скапи, мислам 400 ден дека ги купив јас

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    567
    И јас почнав да ја чувствувам неделава доста високо:hug::hug:
    Лежев и гледам ептен над папокот нешто ми мрда. :D:D

На Simon4e0507 и Ljiljana1986 им се допаѓа ова.
  3. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    525
    Во Nef-Nef, грчки бренд, предобар квалитет. Кај Малага слаткарницата имаат продавница.
    Од искуство за постелнини не споредливи се со другиве брендови.

На Simon4e0507 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  4. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    143
    Јас ставам cyclogest, после 1 недела користење секое сабајле на бришење имав малку кафеаво (му спомнав и на докторот, ме гледаше на ехо, кажа се е океј и не му придаде големо значење на исцедокот). Овие 2-3 дена немам, ама јас повремено пак имам болки во стомакот, не се осеќам баш најнај. Мене ми кажа дека мала активност како одење до маркет или пешачење не може да штети. Да ги ставам вагиналетите и да пијам фолна киселина. Ама пак се пазам затоа што чувствувам нелагодност при движење, болка во долниот дел од стомакот како бодежи... слушај си го телото, ако се размрдуваш пробај постепено и види како ти реагира телото :hug:

На wonder woman5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    2.259
    Проблем Феникс и да има таков народ сме муфте да се јаде.. Зборев еднаш со една докторка од Тетово, таткои стар педијатар и она ама у ск работи.. муабетот дојде после одкако изгоре модуларната. Вика педијатрија во тетово беше инвестиција од кина или јапонија вика каква апаратура од тогаш, какви кревети, слушалки... све вика покрадоа нашите. Значи во гостивар идам во аптека доаѓа еден од болница од Гостивар и носи у аптекава бебеситеми, канели, системи за инфузиии, инфузии во кутија и му кажува цена на овој и вика остја тука му дава пари. И ја прашувам кога замина газдава врсботенава викам зарем од болница овој донесе вика да и пофтино ни ги дава од веледрогериите.... :x па ќе ти рече донеси ова донеси она.. катран народ сме. Нема за пациентите ама бизниси се прават.

На Dijana DM, HappyAsItGets, Feniksgirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    9.353
    Имам особа, доста блиска, роднина ми е. Раблти во здравство. Дома има повеќе работи од самата болница, и не зима само таа особа, значи сите што работат таму си се опремени со свашта дома.

На Dijana DM, jagoda777 и Ladyme им се допаѓа ова.
  7. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    567
    Кога ќе прочитам вакво нешто се разочарувам :(
    А има луѓе кои зависат од тие лекарства и немаат пари да си ги купат.
    Имам чувство дека порано здравството кај нас било многу понапредно.
    Баш со мајка ми збориме за нејзините породилни искуства со брат ми и мене.
    Третманот што јас сега ќе го добијам на приватно, таа со двете бремености го добила на државно.
    Вика: само чешел земав, се друго имаше. На крај кога изглеговме и со двете ми дадоа торби со бебешка козметика и пелени.
    Вика чисто средено, бабици насмеани те учат се што не знаеш. И да ти зафали нешто ќе отиде ќе ти купи.
    А денеска…

На Puffy2019, Dijana DM, happygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  8. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    157
    Од 6 до 12 Нед секој ден имав такво кафено два три пати и крварење имав со кафена некоја крв
    Пиев Дабростон и утрогестан ваг
    Редовно на две недели ехо
    Лежев тие два месеци и нешто еве тек сега почнав да се движам по малку
    Оди си кај матичниот да те следи да види од што е
    И ќе ти каже дали нешто особено плус треба да примаш и слично
    Поминува само трпение

На wonder woman5 и Eho им се допаѓа ова.
  9. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    990
    Сега е поим да замислиш такво нешто на државна ко на приватно да си. И мајка ми ми кажуваше за пакети дека им давале. Она дури и ги чувала крпите што биле во пакетот едната и ја даде на снаа ми кога се породи, а другата за моето бебе ја чува. Сега и вода да треба некој да ти донесе. Срамота

На HappyAsItGets, Baby Girl123 и Ladyme им се допаѓа ова.
  10. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    990
    Дали е нормално папокот да ми станува црн. До пред некое време си беше нормален и не знам како да објаснам но папокот ми беше како внатре. Сега ми се израмни скроз со стомакот и ми е црн ми е страв да чепкам, го тријам нежно на туширање но пак си е црн како да е валкан, а нема ништо само бојата

11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    2.259
    Исто мајками во чаир со двете е породена, вика све имало и фен сум се бањала таму вика и улошки давале, ништо не носела освен вика алишта за бебето да го изнесе. Види на кое дереџе сме дојдени. Во Тетово стоматолози сеа приватни првите столови од Тетово болница ги имаат земено, само ги снемувало вика вујкоми. Што да збориме.. све луѓето крадат, крадат политичари и за пациентите нема а цел живот здраствено и пенизоино плаќаат.

На Dijana DM, HappyAsItGets, Baby Girl123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    1.607
    Jas pred da se porodam mi rekoja spavaca da ne nosam, oni davale... Deka jas otidnav na kontrola so bolki, non stop me vracaa itn... I koga ostanav oni mi dadoja spavaca, leleee edna spavaca mislis kucinja ja imaa drpano, anesteziologot vo hodnik zastana so mene da napravi moabet koga izlegov od wc pred da me operiraat i samo covekov mu padna nezgodno i mi ja podnamestuvase spavacata deka vo cickive epten mi bese ispokinata. Im rece da mi dadat druga spavaca, taa bese beter, sramotiloci. Od koga se porodiv koga me pustija od intenzivna na mm mu rekov te molam donesi mi spavaca, pizami, bilo sto samo da ne sum vo nivnive

На olly14 и Ladyme им се допаѓа ова.
  13. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    2.259
    Јас прашав за чаршав, овој е флеки батал скинат, ми вика несмее да се внесува тоа.. ок викам. Спаваќава ми е минич, демек помал број ради 7ми месец сум, ама јас сум висока и што да кажам. Па уште кога дојдов викаат што не те облекле доле, и едната сестра вика па види до кај е Спаваќава, треба низ цела болница така да иде гола. А имам пижами не даваат да сменам.

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    1.607
    Zss ne davaat da smenis? I mene malce mi mrceja ama koj gi trkalja. Sto treba po hodnici i niz soba da se razbacam so cickive??? Bashka poseti im idea vo soba mazi, so ima da me gledaat tugji mazi u takvaava i cickive. Ako imaa problem so pizami neka ti donesat spavaca

Carsafite fleki i krvooj. Gi perat, ne go negiram toa... no sepak od krvot fleka ostanuva ako ne go iscistis odma I zakisnes....

15. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    1.594
    И мене исто, дупче ми беше цел живот и имам мало бемче баш внатре, сега ми се израмни скроз дури некогаш на тесна маичка го гледам и како испапчено е и се чудам… темно кафено како точки пробав и со уље и на тушорање нежно ама не искача изгледа е нешто хормонски како потемнета кожичката

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    9.353
    Нормално е, linea negra е. Да ве утешам, 4 месеци постпартум, уште е така.:drunk:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.022
    Допаѓања:
    6.263
    Да се вмешам во муабетов, за во внатрешноста болници. Од пред две години искуство. Мислам дека со приколка по мене слободно можев да отидам на болница. Презадоволна сум од односот на доктори, сестри и сето тоа ама носевме се буквално до тоалетна хартија, подлоги за под мене на кревет, и за време на пораѓај, и за цел престој. Прибор за јадење, пижами/спавачи, за бебе памперси, влажни. За мене за во соба од течен сапун, до не знам што.
    На сред ноќ се породив, цел час во ходник поминав затоа што немаа во болницата Ковид тест брз, да ми направат, да знаеле кај да ме сместат, во која соба.
    Среќа имав јас дома, ама додека појде сопругот, па додека се врати, помина време.

Пред 2+ години, во Тила земав ептен убави дезени имаше тогаш.

На Simon4e0507, Baby warrior и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  18. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    990
    Не мислев на линијата немам линија негра или ако е тоа линија на неколку сантиметри од вагината па едно 5 до 10 см темна линија нагоре накај стомакот ама така си стои со недели. Немам линеа негра како што имам гледано по нет. Ова е конкретно само папокот од ко се израмни со стомакот е темен. Темно кафен како црн и нежно го тријам ама џабе бојата му е сменета.

19. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    1.594
    Немам линија само папокот е така потемнет :wasntme:
    Исто баш исто

На Simon4e0507 и LeNora им се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.501
    Допаѓања:
    20.504
    6 ипол месеци после пораѓај, дури сега ми се тргна тоа црно што го опишуваш. Наубаво е на лик, ама се повлекува.

На LeNora и Baby warrior им се допаѓа ова.