Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    4.342
    До кога обично се прима прогестерон?

2. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    990
    До 12та недела

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.485
    Допаѓања:
    18.402
    оваа зима почнувајќи од ноемрви еве до сега цело време сум болна. баш пред пораѓај сега пак поткашлувам и имам шлајмови (facepalm) ми се здосади значи.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    481
    Во упатството пишува дека не се препорачува за употреба на мебел како комоди, шкафови и сл, заради ризик од примање влага, подување итн., особено ако е иверица, медијапан фарбан и сл.
    Го имам пробано, не дека не, ама дали еднаш два пати, на ептен некое замрсено место,од страв да не уништам, кујната ми е иверица. Заради безбедност сум избришала со сува крпа, но не остава капки вода кои течат, туку влажни траги, врз четката се става крпа и така се врви. За паркет барем два пати месечно го користам, кога потемелно чистам, досега сум немала проблем, и овде не остава вода освен влажни траги кои одма се сушат.

Инаку, четките сум ги користела за чистење на фугите и плочките и ѕидни и подни, и по подолго користење и пушта вода. Сака да се забрише со крпа. Исто за рерна, таа сака повеќе трзање и мора да се собере водата.
    Исто и за гарнитура, душеци, ако се поминат во повеќе наврати, или ако на некое место вадиш флека, ги навлажнува, па мора неколку часа да се остават додека се исушат.

На Kejt362 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    481
    Мојот папук е дупче, и ова е внатре, сивкасто-црно израсточе, како камче дури изгледа. Го немав до четврт месец, сега во петти се направи.

6. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    594
    Докторот што те води ке ти каже. Немора да значи дека до 12 и треба да се прекине. Јас сум 26 и уште ставам циклогест, докторот ми вика јас ке ти кажам кога е безбедно да прекинеш

На fragaria, DreamOn, Mimmi39 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    990
    Тоа зависи од докторот и од проблемите што ги имаш. Ете мене матичната ми рече ставај циклогест до крај за да си бидеш рајат, ама кога се консултирав со други доктори ми рекоа немаш потреба после 12та недела плацентата сама ја врши таа функција и нема потреба од прогестерон.
    Членката праша до кога обично. Обично е до 12 недела но секако тој што ја води ќе и каже најдобро познавајќи и ја историјата и дијагнозата. Сите сме различни

На fragaria и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  8. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    762
    Кажете финта како да не се вртам толку во спиење Лево десно лево десно лево десно.... грб аааааа:?: пак...лево десно лево десно ама цела ноќ ...со се перник се вртам под нога што го ставам и после ненаспана е па ненаспана...
    И сеа се сопнав, се сецнав. Трапава лелеее

9. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    567
    Нема финта :D
    Колку повеќе напредува бременоста толку повеќе вртење. А и некако со времето си ја профатив оваа ситуација и веќе не ми е чудно :D
    Таму над 32 тек следува неспиење.
    Јас сум 27 и некој ден ама по тоа што ми кажуваат последните неколку недели не ти се ни седи ни лежи ни стои. Ама телото е чудесно. Се навикнува на се:D
    И постепено не спрема на помалку сон после со бебче :inlove:

На Feniksgirl, Dijana DM и jagoda777 им се допаѓа ова.
  10. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    990
    Трудничка перница јас од кога ја зедов спијам како топ, станувам за во wc легнувам и истата секунда заспивам пак. Сега веќе сум баш голема во стомакот па некогаш осеќам дека се вртам ама не е како порано. Не знам дали е до перницата иако мислам дека е, ама јас се изнаспивам. Денеска полна 34 недела, се преродив со перницата

На Ani93, Baby Girl123, Dijana DM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    1.607
    Kaj mene obratno, nemozam da we iznaspijam i iznalezam :D
    Znaci samo mi se lezi, utre vleguvam vo 38. Bolat kolkovite od lezenje ama se vrtam cesto. Potesko mi e za stanuvanje, se trkalam dodeka da stanam:D:D I so dusha vishe cekam da se olesnam:D A pernicata za trudnici za mene e ZAKON

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    567
    Ти си веќе ептен при крај заради тоа ти се спие :D Мада и времево си игра своја улога деновиве.
    И јас сега повеќе спијам и дури и некако полесно ми е спиењето отколку во 10 недела. Кога ќе ми текне тогаш дека се жалев дека не можам убава позиција за спиење да фанам :D
    Инаку и јас колку време се спремам за перницата да почнам да ја користам ама клаустрофоб сум и стом така измеѓу ќе легнам се имам чуство дека немам доволно простор :D
    Ама сега за сега се издржува и без неа па ќе видиме понатака:D
    Јас со колковите си имам мака. Ама тоа од тежината на мешко вајда :sun:

13. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    525
    Thanks за инфо. И кај мене е комбинација иверка/медијапан па мислам дека не е соодветна честа употреба на пареа.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.627
    Допаѓања:
    1.607
    I jas so spienjeto imav maka prv trimestar, loso spiev, skoro i da ne spiev, pa se srediv, pa me fati pak nekoj period na nespienje i sega mislam 24/7 mozam da spijam :D
    Kolkovite, kicmata, si boli :D

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.485
    Допаѓања:
    18.402
    ќе ја преживееш.
    кога останав бремена син ми само што направи 1 годинка.
    Се пазев цело време бев внимателна првите три месеци.
    и цело време е во раце на колк десен го носам.
    еве во секој момент може да се породам денес сум 39+4 неделА
    уште во раце ми е.
    последниве месеци најмачно ми се виде дефинитивно десет кила носам во мене и на мене кога го кревам .
    ама тоа е. Битно ми помина бременоста во најдобар ред најмормално покрај сето тоа кревање. колку пати и ќе ме удрел по стомак играјќи.
    Е сега делот од како ќе се породам неможам да ти го кажам како ќе биде оти незнам :D
    Јас сум со трето ќерками 5 има .
    А син ми година и 9 месеци е.
    дури на 21 јуни 2 ќе прави.
    Од нејзе не се плашам голема е . он како ќе реагира на бебето ќе видиме :o Нека се живи и здрави само за нив се живее :inlove: Се ќе помине многу бргу растат ...

На Larea, nice-girl, jagoda777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    550
    Откако напиша пред некој ден си го студирав папокот:D си открив и јас израсточе, личи на мало плускавче а такви имам и на ареолите, како трошки се како плускавци не знам да објаснам. И на вратот нешто ми се појавува, ситни израсточија. Линија на стомакот немам.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    4.342
    Ти кажал зошто се уште го примаш?

Јас сум 14+1 и утре сум на контрола. Користам 2×1 утрогестан. Ќе видам што ќе ми каже.
    Ви благодарам на одговорите.

Последна измена: 23 март 2025 во 14:28
  18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    4.342
    Да, изгледа така е, зависно од ситуацијата.
    Фала ти.

Последна измена: 23 март 2025 во 14:45
    На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Gena gence

Gena gence Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2023
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    13
    Женски дали ви се случило после некоја недела тазе проверени брисеви без никакви наоди, да ви се јави кафенасто жолт секрет? Без мирис и чешање. Јас сум 14+5 и овие 2дена само насабајле или навечер кога ке се избришам во вц, ке приметам на хартија. Незнам дали е можно таква боја да се добие од некое минимално крварење? Бидејќи јас од 6тата недела имав малку крв и користев кринон гел. Но тоа се смири и бев без гелот подолго време

20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.485
    Допаѓања:
    18.402
    Викав ми е страв од пораѓај. ма кој страв не могу више нека испаѓааа веќе доста и е на госпоѓицата!
    само се тегне нешто.
    ика уште, уште таа не е спремна за испаѓање уште вежба дишење :rofl:буричка доле. мислев со рака синоќа ќе ме пробуши :D
    многу грдо чуство хахах

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.