оваа зима почнувајќи од ноемрви еве до сега цело време сум болна. баш пред пораѓај сега пак поткашлувам и имам шлајмови ми се здосади значи.
Во упатството пишува дека не се препорачува за употреба на мебел како комоди, шкафови и сл, заради ризик од примање влага, подување итн., особено ако е иверица, медијапан фарбан и сл. Го имам пробано, не дека не, ама дали еднаш два пати, на ептен некое замрсено место,од страв да не уништам, кујната ми е иверица. Заради безбедност сум избришала со сува крпа, но не остава капки вода кои течат, туку влажни траги, врз четката се става крпа и така се врви. За паркет барем два пати месечно го користам, кога потемелно чистам, досега сум немала проблем, и овде не остава вода освен влажни траги кои одма се сушат. Инаку, четките сум ги користела за чистење на фугите и плочките и ѕидни и подни, и по подолго користење и пушта вода. Сака да се забрише со крпа. Исто за рерна, таа сака повеќе трзање и мора да се собере водата. Исто и за гарнитура, душеци, ако се поминат во повеќе наврати, или ако на некое место вадиш флека, ги навлажнува, па мора неколку часа да се остават додека се исушат.
Мојот папук е дупче, и ова е внатре, сивкасто-црно израсточе, како камче дури изгледа. Го немав до четврт месец, сега во петти се направи.
Докторот што те води ке ти каже. Немора да значи дека до 12 и треба да се прекине. Јас сум 26 и уште ставам циклогест, докторот ми вика јас ке ти кажам кога е безбедно да прекинеш
Тоа зависи од докторот и од проблемите што ги имаш. Ете мене матичната ми рече ставај циклогест до крај за да си бидеш рајат, ама кога се консултирав со други доктори ми рекоа немаш потреба после 12та недела плацентата сама ја врши таа функција и нема потреба од прогестерон. Членката праша до кога обично. Обично е до 12 недела но секако тој што ја води ќе и каже најдобро познавајќи и ја историјата и дијагнозата. Сите сме различни
Кажете финта како да не се вртам толку во спиење Лево десно лево десно лево десно.... грб аааааа пак...лево десно лево десно ама цела ноќ ...со се перник се вртам под нога што го ставам и после ненаспана е па ненаспана... И сеа се сопнав, се сецнав. Трапава лелеее
Нема финта Колку повеќе напредува бременоста толку повеќе вртење. А и некако со времето си ја профатив оваа ситуација и веќе не ми е чудно Таму над 32 тек следува неспиење. Јас сум 27 и некој ден ама по тоа што ми кажуваат последните неколку недели не ти се ни седи ни лежи ни стои. Ама телото е чудесно. Се навикнува на се И постепено не спрема на помалку сон после со бебче
Трудничка перница јас од кога ја зедов спијам како топ, станувам за во wc легнувам и истата секунда заспивам пак. Сега веќе сум баш голема во стомакот па некогаш осеќам дека се вртам ама не е како порано. Не знам дали е до перницата иако мислам дека е, ама јас се изнаспивам. Денеска полна 34 недела, се преродив со перницата
Kaj mene obratno, nemozam da we iznaspijam i iznalezam Znaci samo mi se lezi, utre vleguvam vo 38. Bolat kolkovite od lezenje ama se vrtam cesto. Potesko mi e za stanuvanje, se trkalam dodeka da stanam I so dusha vishe cekam da se olesnam A pernicata za trudnici za mene e ZAKON
Ти си веќе ептен при крај заради тоа ти се спие Мада и времево си игра своја улога деновиве. И јас сега повеќе спијам и дури и некако полесно ми е спиењето отколку во 10 недела. Кога ќе ми текне тогаш дека се жалев дека не можам убава позиција за спиење да фанам Инаку и јас колку време се спремам за перницата да почнам да ја користам ама клаустрофоб сум и стом така измеѓу ќе легнам се имам чуство дека немам доволно простор Ама сега за сега се издржува и без неа па ќе видиме понатака Јас со колковите си имам мака. Ама тоа од тежината на мешко вајда
Thanks за инфо. И кај мене е комбинација иверка/медијапан па мислам дека не е соодветна честа употреба на пареа.
I jas so spienjeto imav maka prv trimestar, loso spiev, skoro i da ne spiev, pa se srediv, pa me fati pak nekoj period na nespienje i sega mislam 24/7 mozam da spijam Kolkovite, kicmata, si boli
ќе ја преживееш. кога останав бремена син ми само што направи 1 годинка. Се пазев цело време бев внимателна првите три месеци. и цело време е во раце на колк десен го носам. еве во секој момент може да се породам денес сум 39+4 неделА уште во раце ми е. последниве месеци најмачно ми се виде дефинитивно десет кила носам во мене и на мене кога го кревам . ама тоа е. Битно ми помина бременоста во најдобар ред најмормално покрај сето тоа кревање. колку пати и ќе ме удрел по стомак играјќи. Е сега делот од како ќе се породам неможам да ти го кажам како ќе биде оти незнам Јас сум со трето ќерками 5 има . А син ми година и 9 месеци е. дури на 21 јуни 2 ќе прави. Од нејзе не се плашам голема е . он како ќе реагира на бебето ќе видиме Нека се живи и здрави само за нив се живее Се ќе помине многу бргу растат ...
Откако напиша пред некој ден си го студирав папокот си открив и јас израсточе, личи на мало плускавче а такви имам и на ареолите, како трошки се како плускавци не знам да објаснам. И на вратот нешто ми се појавува, ситни израсточија. Линија на стомакот немам.
Ти кажал зошто се уште го примаш? Јас сум 14+1 и утре сум на контрола. Користам 2×1 утрогестан. Ќе видам што ќе ми каже. Ви благодарам на одговорите.
Женски дали ви се случило после некоја недела тазе проверени брисеви без никакви наоди, да ви се јави кафенасто жолт секрет? Без мирис и чешање. Јас сум 14+5 и овие 2дена само насабајле или навечер кога ке се избришам во вц, ке приметам на хартија. Незнам дали е можно таква боја да се добие од некое минимално крварење? Бидејќи јас од 6тата недела имав малку крв и користев кринон гел. Но тоа се смири и бев без гелот подолго време
Викав ми е страв од пораѓај. ма кој страв не могу више нека испаѓааа веќе доста и е на госпоѓицата! само се тегне нешто. ика уште, уште таа не е спремна за испаѓање уште вежба дишење буричка доле. мислев со рака синоќа ќе ме пробуши многу грдо чуство хахах