И јас имам некои промени на аеролите, освен што се зголемени, имам кафени флеки, ситни некои, не знам ни јас како да ги наречам. Често ми стојат собрани (како да ми студи, а не е од тоа), а последнава недела приметив дека кога се собрани, едната ми е погоре, другата ми е подолу, не се во една линија како досега. Кој знае што прават хормониве више... Ќе прашувам доктор в петок дали сето ова е нормално. Често, во двете гради, ме фаќа некоја болка, како бодежи со нож, одеднаш, остра, да офнеш.
ме изнасмеа може се припрема зема залет да испаѓање ситно ти се брои може утре веќе ќе пишеш дека си се олеснила
Со ивф сум може затоа оди попретпазливо. Инаку грло ми е ок должина, затворено не сум имала крварења едноставно специфичен проблем ме сум имала. Ми рече подобро да ставаш и нема штета од него Кај секој е индивидуално затоа ти реков докторот ке си процени до кога
Истиве симптоми ги имам и јас на аеролите и повремени болки како струја низ градите а дури и под градите како израстоци брунчиња (како папиломи) за кои и дерматолог ми потврди дека е честа појава кај бремени заради хормони. Читав и по интернет дека сите овие симптоми се чести и нормални
Да такво е. Јас имам длабок пупак, многу си го сакам, не ми се испапчува во бременост, ама ми се израмнува со стомакот. На допир е такво рапавко. Со туширање не се вади, ама после пораѓај има начини да се исчисти.
Уф, со лесно! Верувам дека и мене ме чека тоа, морам психички да се припремам хаха Со лесно нека ти е! Баш те чекам да споделиш искуство, ама сигурна сум дека супер ќе се адаптира
Исто. Сега како расте мешко ми се израмнува ама така и полесно ми е да го исчистам, колку толку. Инаку забележувам дека линеа негра се појавува почесто кај трудници што носат машко дете.
Нема врска што носиш, повеќе е поврзано со бојата на кожата. Поголеми се шансите да се појави кај оние со тен, или потемен тен поради тоа што тие природно имаат повеќе пигментација. Јас сум многу бела, второто и третото ми се машки, ама немав таква линија во ниедна бременост. Иначе сите ја имаме линијата цело време, која без бременост е скоро невидлива и се вика линеа алба, се обојува во бременост под влијание на хормони.
Можеби лошо сум забележала. Јас се исплашив дека нешто не е ок пошто не ми се појавува. И почнав да забележувам Инаку имам чуден микс на кожа. Мислам имам некој кафеав тен ама неколку слоеви подоле а најгорниот дел на кожа ми е посветол. Ама генерално имам тен што оди повеќе на светлата страна
Можеби и така се погодило во твоја близина со оние што носат машки. Иначе кожата општо е склона на добивање темни флеки во бременост особено на лицето. Првата бременост не приметив никаква промена, ама во втората бременост ми се појавија неколку мали флекичиња на лице, третава бременост цело време се дружам со витамин Ц серум и крема со ув заштита.
Женско носам линијата ми е до горе скроз. Мислам дека нема врска пол и до каде е долга ако е женско а до кај ако е машко.
Ја користам таа на Апивита. Грчка е, со минерални филтри, генерално доста работи користам на Апивита. Два-три пати годишно правам резерви оти многу ми е погодена. Конкретно кремата со ув заштита има и таква со пудра во неколку тонови, ама таа е потешка и масна а солидно покривна. Оваа што е обична крема со ув заштита за лице се впива многу брзо не е воопшто масна и плус е супер подлога за шминка. И за деца земам од детската линија. Често се на попусти по некоја аптека и тогаш правам резерви. Штета што ги нема кај нас, оти е многу добра природна козметика. Ако те носи пат натака, земи си, нема да згрешиш.
Јас сум сирење бела, рибите ме јадат на лето што вели маж ми, со машкото ја имав, дури после неколку месеци се повлече, сега со женсково не се појави. Изгледа нема никакво правило .
Веројатноста е поголема да се појави кај тие со тен поради природно поголема пигментација, ама не е правило.
Жени мои јас се породив - стаса принцезата наша најсакана ! експресно брзо за еден саат бидна се . уште сум во шок колку брзо се случи се. На сите ви посакувам ваков лесен брз пораѓај !
Живи и здрави да сте ова стварно беше многу брзо. Имај уште полесно и побрзо опоравување. И чекајте не и нас, и ние доаѓаме наскоро.