Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    5.010
    Кај да го барам чајот знаеш? Цела неупатена сум :)

2. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    207
    2х1 Дабростон
    2х1 утрогестан ваг од 200
    Не знам колку е најдобро
    Мислам дека е за секој различно
    После 12нед продолжив 1х1 навечер утрогестан ваг 200

3. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.110
    Допаѓања:
    10.247
    Во мојот случај со првото бебе врска немаше.
    Бебе беше високо, цтг мирно, а јас по 2 дена се породив веднаш. Кога појдов на болница веќе бев 9цм отворена. Дирек в сала:wasntme:

На mari30, dummy и Autumn Love им се допаѓа ова.
  4. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    207
    Оваа тема е најактивна па ќе прашам тука
    Дали некоја има искуство со генетски мутации на фактор 13 хомозигот ? И какви последици имало и какви терапии сте примале?

5. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    492
    Хмм види во билна аптека или обична аптека дали имаат. Не живеам во Мк, тука го купувам од продавница за здрава храна.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  6. jabi

jabi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    30
    Vo plodnost sum na kontrola i cela bremenost tamu ja vodam bidejki nebev zadovolna od odnosot na maticniot od samiot pocetok.
    Jas evo te cekam ama na kraj da ne ispadne predmene da se porodis haha:angel::D:D
    Se nadevam deka ke mi kaze ubavi vesti doktorot utre da se olesnam konecno(fingers):sweat::whew:

7. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    1.734
    Ajde samo so lesno... Cekame ubavi vesti:inlove::*

На jabi и jagoda777 им се допаѓа ова.
  8. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    384
    Како се рачунаат месеците, некако се бунам.
    На нет пишува од 21-26 недела 6 месец.
    Шо значи со 21 недела влегувам во 6 месец така ???
    На некои пишува од 23 недела 6 месец се влегува

9. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    2.044
    IMG_20240531_070715.jpg
    Од 23 недела почнува шестиот месец

На ginger и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.312
    Ова маката човек да не го натера на државно да дојде, персонал катастрофа.. а тоа е основата на негата во здравството ајде да оставиш све што услови, храна тоа е на најниско ниво. Јас овде ќе се оболам повеќе на Гак... Од 20 сестри две асолни од 10 доктори двајца си ја вршат работата. На патолошка интензивна нега да спие сестра како заклана, доктор да не помине вечер
    на визита ... викаат жениве абе не мрда човек. Пациентка со 170 притисок вика, вика... ми вика немам глас викни те молам главата мн ме боли ушиве ми зујат. Таа спие како заклана значи на три чекори од нас не е во друга соба.Стана хигиеничарката и вика стани ја боли глава. И после 15 мин станува отиде до вц еве ја си прави кафе да се расони госпоѓата Маре ли ја рече незнам.. женава со притисокот нека шие капа. Затоа зема плата за дежурства крај краева нејзина работа ја одбрала ич не ми е гајле колку зема треба да работи , абе ако не им бива нека не работат нека иде на лента негде приватно да ги заработи парите денеска газот да и падне и ќе земе голема плата можеби.. Извинете исфрустрирана сум од односот. Ти немаат понашање и вика невесто дане ораш, и паднала канилата на едната и крв и потекло. Не ми се обратила уште мене.. ќе и кажам. Ова кај матичен не е да биде сестра а нд овде на интензивна нега. :envy:

Последна измена: 25 март 2025 во 05:53
    На fragaria, thinkerbell, Kala22 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    869
    Допаѓања:
    1.611
    Те читам и срце ми се кине зошто знам дека ич не ти треба сега и за други околу да се секираш, на патолошка сите се легнати со причина не треба за цимерката другата да станува и да вика помош … мизерија од однос е Гак за ова. Што ти рекоа сега за што инсистираат таму баш да лежиш ставаат интравенозно нешто деновиве па мора? Зошто лежењето дома и таму не се споредува :( Вчера бев кај матичната во чекалната сто жени и влегува една трудница со големо меше одвај оди и вика јас сум со болки ве молам може ли да влезам кај докторката? И сите се свртуваат во телефон и кутат … јас се завртев и викам срам да ви е, девојко одма влегувај не прашувај. Ме погледнаа сите демек брзаме од работа сме излезени … меѓу другото ниедна од другите што чекаа не беше бремена … вероватно контроли класични брисеви итн. За срамота сме.
    Кога стигнав на ред и влегов кај докторката и ксжувам и ми вика абе седтрата требало одма да ја внесе … викам требаше ама не изреагира никако си гледаше во компјутер.

На Puffy2019, Kala22, Baby Girl123 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.312
    Неможам да гледам како на жени кои се немоќни се иживуваат искрено. Со исклучок има две сестри, се одлични си ја работат работата, не треба ништо да ме служат фала богу само нека следат терапија и да се тука ако има потреба . Мислам од што сум возмемирена и слабо спиена контракциите ми се зголемија.Да заврши атосибан и си одам дома. Дојдов многу смирена, више 5 дена не спијам.. и диазепам не ми делува. И ова капак викаме цела вечер она спие. Девојчево више катетерот наполнет пука, вика ми зујат уши тие неможат да станат. Јас гледам да не станувам ама ме буди еднаш преполна бешиката и еднаш ги викам да ме откачат од систем, дека е на апарат се моноторира иначе да е на сталак ќе ја запрам и ќе ја земам со мене инфузијата. Хаос девојче...

Последна измена: 25 март 2025 во 08:31
    На fragaria и Baby warrior им се допаѓа ова.
  13. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    1.734
    Zatoa site begaat po privatni, no za zal ne sekoj ima za po privatni :(
    A I privatnive so cenite se izgor...
    Cel zivot rabotis, placas zdravstvo za taka da se ponashaat. Ili placas cel zivot zdravstvo i odis na privatno

На mari30, Dijana DM и Ladyme им се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.312
    Тоа викам цел живот се плаќа државно здраствено осигурување и човек ете да речам може има два три пати ситуација да искористи нега од тоа здраство со лежење болнички. Другото е само лабораторија и диагностика. Некој и тоа не го користи. Едната сестра и викаме да се како тебе ќе цвета болницава. Вика јас со малата лежев во козле и тука еднаш, се чудам како лошо се понашаат сестри и затоа вика секогаш себе прво се ставам, така и се однесувам со пациенти како што сакам со мене некој да се однесува.

На Puffy2019, fragaria, Anyshka и 6 други им се допаѓа ова.
  15. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    1.734
    Ne se nerviraj ti i ne zemaj se pri srce. Ti si krevka sega i treba da si maksimalno opustena, posvetena na sebe i princezata.... Nemozes kako individua nisto da smenis, pomorise deka e taka i toa e toa. Zaradi nekoj kokoski ne vredi da napravis belja...

На Dijana DM и Ladyme им се допаѓа ова.
  16. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    346
    Zatoa od vakvi iskustva ne sum otisla vo GAK, samo za priska i prv skrining ama i toa katastrofa iskustvo. Dvete bremenosti vo cair i prezadovolna i od odnos i od sestri od se.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    510
    Засрамота.
    Многу ми е жал што го преживуваш сето тоа, и за сите кои мораат да се тамо. Не можам да си поверувам какво безредие и каква бесчувствителност постои. И тоа се работи за жени, кои најдобро треба да разбираат низ што поминува другата жена.

Дури во вакви ситуации сиромашни сме и со утешителни зборови, издржи ќе помине, силна си ти и сл..
    ТОЧНО, во вакви ситуации кај секоја од нас се јавува некоја сила, ама зошто жената да е приморана да издржува такво мачење и изживување, и физичко и психичко.

Побрзо да си појдеш дома, и никогаш повеќе да не стапнеш тамо. :inlove:

На Puffy2019, fragaria, mari30 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    773
    Drugarka koga lezese na klinika so skrsena noga, teska operacija ...za sestrite tarifa i imaa kazano za ako saka da i stanat voda da i podadat ...uzas
    i ova e javna tajna. Istoto @Ladyme sto go kazuvas ne im davaat voda ne gi stanuvaat, izdrzi ne mocaj ke dojde dr smena jas ke si odam za 15 min...i sl.
    Sakaat sok kafe i blago za osnovni raboti a za pobitni od 1000ka nagore ...

На mari30, Ladyme и Dijana DM им се допаѓа ова.
  19. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.644
    Sramota. Zatoa privatnite ke se polnat so pari so astronomski ceni. Ama aj toj sto ima od kade ke se snajde, ama sekoj nemoze. Za nekoj 1000 den se pari I toa golemi. Sramota

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  20. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    943
    Катастрофа...никакво чувство да се немало. Не ми е јасно зошто такво однесување, од плата ли не се задоволни, од условите, од што, за така да се понашаат према пациентите па уште и тарифа имале????!!!! Се знае ако не си задоволен од нешто се бара чаре, во случајов нова работа, а не фустрации да лечиш на немоќни пациенти. Многу сум револтирана, колективно го имаме изгубено човештвото во нас. Се извинувам на офтопик и јас поради овие причини бременоста ја следам во приватна болница и здравје таму планирам да се породам.

На Puffy2019, mari30, Didi*** и 3 други им се допаѓа ова.