Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.312
    Те сместија во собите или тука на интензивна? Ајде немој да се секираш, ти стигна негде 35та?

2. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    333
    37ма ја поминувам,притисок сега проблем..

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    510
    Женски како се викаа ќесичките од брусница што ги пиете?
    Знам некни имаше муабет ама не можам да најдам.

4. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.312
    Времево е мислам, во 4-5дена може 4 жени ги породија ради висок притисок незнам што да кажам. Важно да сте добро, више си во сигурна недела да не се плашиш ич ❤️

На Mila0000 и emal21 им се допаѓа ова.
  5. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    1.020
    Ах да беше само ГАК или Чаир, за жал секаде е исто, повеќе има персонал што не им се работи отколку што им се работи. Мој близок лежеше Скопје на клиника, не можеше ни сам да јади, само му го оставаја јадењето до него и си го земаја. А не пуштаат ни посета барем да можиш да го нараниш.
    Тешка тема, тешко на тие што имале мака низ болнициве, тек тогаш гледаме колку државава е за никаде..

На jagoda777, Ladyme и Ani93 им се допаѓа ова.
  6. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.211
    Лејди ти посакувам да издржиш психички, многу добро знам што пишуваш, јас една недела лежев така со првата бременост толку издржав за жал, морав да лежам со карлица крената а никој нема кој да ти помогне..

На Mila0000 и Ladyme им се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.312
    Тоа сега се туфкам како да ги прашам, мајками да влезе барем за главата да ја измијам да ми помогне.. неможам со кичмата ич, а и 3 пати ми сменија канила пукаат вениве и сега на десна рака ми е неможам да ја мокрам... др се бришам со марамици оние вода. Како дојдов ми беше малку така замрсена ама си мислев викам ај и така ќе легнувам прегледи едно др и ќе дојдам ќе си се средам дома.. ич на памет дека вака ќе биде.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.600
    Допаѓања:
    9.426
    Нема да ја пуштат. Побарај они да ти помогнат.

9. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    2.178
    Луѓе секаде е така по државните болници на гинекологија.Не сум од Скопје првиот пораѓај ми беше во друг град,што да ви пишам исто е све,сум имала интервенции на гинекологија на ГАК (лапараскопија) и сум лежела и ужасно е све.
    За првиот пораѓај ми нанесоа трауми што сега незнам како би се породила- докторот што ме породи буквално ме удираше на пораѓај и после тоа се правда дека јас сум си виновна во животозагрозувачка состојба сум го доведувала бебето со тоа што не напнувам како што треба..а потоа деновите што седев плус седев 7 дена зошто ми фати жолтица малата ми беше постпородилен шок и незнам како сум издржала..
    Така да сега сум преплашена од тој пораѓај поради таквото искуство и имам панични напади кога помислам на тоа.

10. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    196
    Zdravo mamicki... Jas nova sum momentalno 4ta nedela denes ... Posle dve neuspesni bremenosti se nadevam deka ovaa ke bide vo red... Nekoja majka da pisi so trombofilija kako pominala... Jas se bockam od vcera Fraksipirin... Mi prepisano denes doktorot i Utrogestan bidejki nemase Progesteron Depo ... Epten mi e strav duri ni sila da se izraduvam imav bidejki dvata pati zavrsiv loso... Nekoja majka sto pominala da spodela mislenje

11. Sladjask

Sladjask Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Aman bre pa zarem edna covecna nema za da ti pomogne pa toa im e rabota jas pred sest meseci se porodiv u cair i bev u soba so tie od carski zosto ful bea ama bas bea super personalot probaj da ne se nerviras ne se korektni

Последна измена: 25 март 2025 во 15:00
    На Mila0000 и Ladyme им се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.312
    Ах Лана, нека се заборави лошото, ама кога иде следна бременост што викаш се враќаат филмовите во глава.

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.211
    Вените партали ми ги направија и мене таму, нема кај не бев избоцкана и тоа без осет, модрици уште долго имав по рацете. Косата ми беше цела уплеткана од лежење, јас од пусти страв не ни станував а лежејќи како ќе се исчечлаш, лице немиено јас небањата, ужас беше тоа.. Јас лежев долу на итна, таму посети не ни дозволуваа, наутро мајка ми се протнуваше да ми донесе работи и толку. Се надевам ќе те пуштат дома, макар не мрднала од кревет друго е, ќе ти подадат дома сите нешто и нема да јадеш стресови. :l:

14. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    381
    Јас сум со тромбофилија.Ќе си најдеш добар трансфузиолог почесто ќе си одиш на прегледи и ќе си правиш хемостаза.Јас одев нс 2 до 3 недели контрола некад по потреба и по 1 недела.

15. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    869
    Допаѓања:
    1.611
    Само смирено и до позитивна мисла. Да имаш гинеколог и трансфузиолог на кои им веруваш е најбитно. Исто и јас бев до втор скрининг бев во грч после голема загуба, еве влезена во 7ми месец, со сите девојки се бодриме и споделуваме тука… сите поминуваме низ различни работи ама кога се споделуваат информсции е полесно! Од мене совет … чувај си ја убавата вест за тебе и маж ти … јас не споделував зс бебето со никој додека не почна да се познава меше… за да се осеќаш посигурно и постеќно во целиот процед

На Ani93, LanaDelR, fragaria и 3 други им се допаѓа ова.
  16. @mekana

@mekana Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    193
    Сите тие сестри треба да се пријават, зошто се погласни и од докторите, јас до сега сум била само во чаир кога правев лапароскопија ама сестрите беа фини не се погоди некоја безобразна. Не знам зошто никој не ги пријавува за такво однесување.

На jabi, Ladyme, Bum и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    201
    Skroz si vo pravo....sako
    Skroz si co pravo samo da ima kade da sw pozali covek..sramota...a posle se zalat na natalitetot...se mi e dobro poznato.....sako kolku I da e covek pozitiven....polisuva ovde zatoa sure begaat....vo mnogu osetliv period sme ....I so pozadini sekoj razlicno...I zaradi bebinjata morame da ostaneme smirwji I borbeni...inace.....

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    201
    Lady me....izdrzi....salo dobro da bide o kolku mozes baraj buni se...sramota...lkakp citam taka se nerviram....ama zeni sme....malku solidarnost I apatija I tie sestri tamu sugurno imaat kerki snai vnuci.....stanavme loso opstestvo....nemame jak standard za da bideme topku sebicni individualisti.....se mi ejasno ama gledaj da ostane pozitiva kako sto si.....jas odam sekoj mesec za prodolzuvanne na boleduvanje na klinika I dremam po pet saati I gledam se sto se slucuva.....sto se samo nekolku saaati..minatiot pat se iskarav 10 zwni pustoja prwku vrski...ne gi krivam niv si se snasle..nema opravka kaj nas nema.....nie go pravime sistemot ....trrba da si trgneme od samite sebe.....tuku toa ...da ne se nervirame da se borime..bodrime....da si razmenuvame informacii za nase dobro za snapganje na sistemot....I da sw molime na Gospod da bide se ok do kraj

На Puffy2019, Kitanova77 и Ladyme им се допаѓа ова.
  19. Damavokarti♧

Damavokarti♧ Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки :inlove:
    Малце off topic но да ве прашам дали пиевте/пиете ладно какао во бременоста? :sun:

20. ORNEL

ORNEL Нов член

Се зачлени на:
    Вторник
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site

Jas sum nova ovde, i vcera doznav deka sum bremena.
    Seuste e rana bremenost, HCG- 55 edvaj.
    Prva bremenost mi e i malku sum isplasena iskreno.
    Od vase iskustvo, sto bi mi preporacale kako multivitaminska terapija? Znam premama i femibion obicno se zemaat...