Здраво Јас пијам и ладно и топло, неколку пати во неделата, какаото е добро и за железото, така да мислам дека нема да предизвика некој проблем
So lesno folna kiselina od 400 na pocetok do nekade 12,13 nedela, i premama ili fembion imas 1 i 2. Najubavo na maticen me ti objasni ubavo cim imas pozitiven rez
Како не се најде некој да ја прочешла цела државна клиника да ги остави само тие што работат Како се понашаат ко заштитени бели мечки Ужасно
Драги мами и идни мами, ми треба искуство ако некој имал слична ситуација. Јас сум 36+6 Денес бев кај матичен на ЦТГ и отчукувањата на срцето на бебето беа високи над 160 околу 15 минути. Беше премногу активно, се мрдаше лево-десно, пуцаше на сите страни, стомакот ми играше целосно. Обично има периоди кога е така активен во текот на денот. Се исплашив премногу. Ме пратија да прошетам 20 минути на чист воздух. Кога се вратив пак ме ставија на ЦТГ и имаше некоја мин над 160 пилс ама поголем дел од времето беше во нормала од 130- 150. Гинекологот рече во ред е штом се нормализира пулсот и штом има осцилации. Утре одам на клиника на контрола секако, но сакам да ми каже некој ако имал слична ситуација. Поздрав
Да баш Тоа е проблемот Ама мора еднаш за секогаш да прекине тоа! За никој не е добро Луѓето кои си работат како што треба таму исто се фрустрираат а не може ништо да пријават Пациенти страдаат Доаѓа до несакани ефекти и последици (пример Кочани исто) Зошто? Оти се набутале да цицаат пари од државниот сектор по секоја цена со некакви други фактори освен стручност Ај што ги вработиле некако Барем да работат да се трудат да научат и слично Затоа сите сме криви во општеството за ова што ни се случува оти ние си ќутиме тие добрите вработени си ќутат и сите страдаме на крајот Треба снимка на мобилни телефони и пушти ја таа сестрата сите да ја гледаат
Devojki kolku vreme pred proverka na krv ne jadete? Dovolno li e 10 casa? Iskreno ne mozam da izdrzam da ne jadam navecer a utre treba da pravam krvna slika
Па барем 10 ако можеш 12 Јас обично во 20:00ч ми е последниот оброк За сабајле во 8 на боцкање Ама ќе каснеш нешто што ќе те држи повеќе
Газов ми е уште со грутки… 4 и пол месеци подоцна. Супер беа со мене, ама боцкањето, слаба страна. Уште таа една на пин ми вика, дај во шака, од напред да ми земела крв викам па зашто не од рака, па боцкана ти е веќе ми вика, па несм една вена, и не и дадов ја натерав во рака, ајде бегај, уште у шака не бев боцната
хаха масакар сум два пати на лева шака напред, па од страна на зглобот, горе по два пати, десна горе два пати и еднаш напред на шака и сега странично. во 5 дена, плус клексан плус зреење во бут. јас човек кој имаа фобии од игли и боцкање. Све се трпи.
Јас немам фобија, језиво ми е. И коа ќе ми текне што се поминав од боцкање… па и царски се породив. Така си се гордеам сама со себе. Иначе на муабетот за боцкање. Во 12 та недела дехидрирав и бев во Систина на инфузии. Типката што ми ја стави канилата, ме унакази… значи убедливо најлошо боцкање во вена… еден месец имав хематом на раката. Значи наркоман не ми беше рамен..