1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    626
    Честитки !!!!

2. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    806
    Девојки, од која недела се преминува да се пие Фемибион 2?

3. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    626
    од кај 13-14 недела допиј си ако имаш од фемибион 1 јас така направив имав за уште една недела па ги земав фемибион 2

На Anaroz1 и Mila0000 им се допаѓа ова.
  4. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    783
    Дали е нормално подолго време ако седам да осеќам болка во вагината ( не знам како да објаснам внатре некако) и кога мокрам исто осеќам, ако се раздвижам ништо не ми е ...
    Скоро 17 недела сум (16н 6д)

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    2.185
    Честитки,да сте живи и здрави и само убавини :inlove:

6. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    626
    искрено преку телефон никој не може да ти гарантира се додека не те види, некогаш и ние пациентите сакаме преку леб погача, очекуваме бидат роботи да прегледува, да одговара на повици и сл може едноставно заборавила човек е се случува. Требало чим имаш болки кај матичниот да отидеш на преглед не да чекаш толку саати. Јас за мене да си кажам стрикно немам лични броеви од матичната и таа од приватно, ако треба нешто или имам некој проблем (како последно што си добив удар од кучето) веднаш отидов кај матичната и тоа без да се јавам.

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    806
    фала на одговорот :)

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    219
    И мене таква болка ми е долу кај пубичната коска
    Изгледа е нормално во онаа недела 17
    Како што читам тука од сите имале помалку Или повеќе болки
    Се додека не се големи и непрекинати и кај стомакот не би требало да се страшни.

На Ladyme, olly14 и jagoda777 им се допаѓа ова.
  9. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    122
    требало да појдеш на дежурно за да си се чувствуваш спокојна :). Во секое време има дежурен лекар и во сите приватни и Гак / Чаир. Искрено, јас не мислам дека треба некој да ни одговара на нас и да ни е достапен 24/7. Сепак тие луѓе си имаат работно време и обрт на пациенти и секако приватен живот. Како секој од нас што се соочува со потешкотии на дневна база и тие исто имаат и родители и деца и пријатели итн и е многу неблагодарно да очекуваме да ни бидат достапни 24/7. А и кога плаќаме во приватна болница не му ги даваме на докторот парите туку на болницата, тие работат на плата такашто аргументот “кога плаќам” е сувишен.
    Следен пат кога имаш било каква грижа појди си на дежурен, ќе те прегледаат, ќе си бидеш спокојна дека е се ок.

На Didi***, КаринаТ, SanelaS и 2 други им се допаѓа ова.
  10. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    967
    Мој совет, ако сметаш дека е добар доктор/ка не менувај, ако сметаш дека не е, смени.
    Ама за тоа дали ти вратил/а на порака не треба да менуваш.
    И јас имав ситуација со крварење и пишав на докорката (нели да не сметам не знаев дали е на работа) кај која одев тогаш на приватно, ама не ми крена. Си отидов на преглед… дури вечерта ми се јави и ми кажа дека била на планина, не видела дека сум пишала. Што е во ред, јас да одев кај неа на приватни прегледи и плаќав за прегледот, ама не плаќав за таа 24 часа да ми одговара на пораки.
    После тоа сменив доктор ради други причини, и секогаш кога ќе пишев, иако не беше често одев со тоа дека ако сака ќе пише, ако не не. Муабетот ми е дека ние за нас сме едни, ама размислете дека на докторите секоја од нас им пишува…
    Имам другарка педијатар е. Кога ќе и пишам за нешто за моето дете, знае да ми се јави дури другиот ден. И сама ми кажува, имам 100 пораки на ден, веројатноста да те промашам да ти одговорам е голема. Така да ѕвони. Не велам дека се преголеми очекувањата да се одговори, ама ако не се одговори според мене не значи дека треба да се смени доктор особено ако е квалитетен, небитно приватно/државно. Така барем јас мислам.

На Didi*** и fragaria им се допаѓа ова.
  11. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    219
    За матичните некако повеќе ќе разберам оти сериозно се оптоварени и сл
    Ама за приватен имаш избор
    Нека не ти дава број или нека напомене дека треба прво да се јавиш кај сестра или да ти пишел не може преку тел дојди на преглед толку
    Оти реално и нив сигурно им се прави гужва и одговорност имаат не е лесно
    Само можел со друг начин да ти каже

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.626
    Допаѓања:
    9.444
    Скроз нормално.

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. glittergirl

glittergirl Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    2.807
    Јас сум презадоволна и од услугата и од целиот тим кои што се грижеа за мене. Се породив природно но со компликации ... прво бебе ми е :/ докторите направи се за мене и сестри многу се грижеа за мене , секој дневна посета од страна на лекар педијатар сестри ме известуваа и за бебето и мене да ме видат.

На nice-girl, fragaria, MariaBouli и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.666
    Др кој си го одбрала на приватно па и на државно да е не е во ред да збори на моб. додека тебе те прегледува на ехо и уште по не ок е да не одговори на пораката па макар било "дојди да те видам" Од муабетот според мене треба да си најдеш друг др кој би те следел.

На Puffy2019, Baby Girl123, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    2.185
    Честитки мајка,да сте живи и здрави Кога можеш ако сакаш пиши искуство за породување во жан митрев.
    Колку е цената за спонтано/ царски рез,искуство со докторите/сестрите,од која недела почнуваат прегледите таму и сл.

16. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    58
    Девојќи да ве прашам дали сте осеќале како тупкање баш внатре во вагината? Претпоставувам дека е бебето, пошто малце го осеќам веќе, 17+5 сум. Дури си ги потстискувам нозете :D ептен непријатно, не памтам со првото како беше.

На Anaroz1 и jagoda777 им се допаѓа ова.
  17. jabi

jabi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    30
    Normalno e majka ne se sekiraj toa se dvizenjata na bebeto:$podocna ke bide i pointenzivno :D

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    4.997
    Ај ќе пишам во оваа тема пошо сме тука најактивни, прееска се чув со матичната и да закажам преглед да ме види затоа што веќе скоро 4 недели не сум била, ме прашува која недела си и кажав 20 та дека ќе бидам наредната, вика не си за преглед веќе е време за скрининг да си закажеш, а јас мислев да си закажам скрининг за 22 ра. Што мислите? дали е океј 22 ра за втор скрининг?

19. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    512
    Да, од 18 до крај на 22 недела се прави скрининг.
    Впрочем, докторот кај што го правев првиот скрининг, ми кажа дека од 18-20 е еден а од 20 до 22 друг тип, односно морфолошко следење (ако е овс вистински израз - не знам). Ми рече во 18 немаш потреба да доаѓаш оти имаш пренатален тест и се е во ред со прв скриниг, дирекно во 22 недела. Ми закажа за 22 +3.

Можеби некоја членка подобро ќе знае да објасни што е разликата меѓу овие два прегледи.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    512
    @Anaroz1 со тебе зборевме и за крвна слика, однос хемоглобин - железо. Баш вчера ја правев, пред скринингот, резултатите се следни:

Предходно хемоглобинот 10.3 - сега 10.7
    Предходно железо 21 - сега 23.6.

Повторно зборев со општа матична, ми рече со витамините да продолжам, без железен суплемент.

На Anaroz1, Ladyme и jagoda777 им се допаѓа ова.