Женски дали ви се случило во бременост истово? Покрај тоа што ми излегоа стрии на најчудни места, под ареолите на градите имам нешто налик на стрии само модри како вени. И тоа уште одамна, со тек на време ми се појачаа. Дали се ова стрии или се можеби млечни жлезди?
јас бев кај Јани за клексаните да ми препише и правев ддимери и хемостаза, Јани кога ги виде резулатите ми вика ти си анемична, пиеш ли нешто суплементи, викам не, добро да не се мешам демек на гинекологот ама по параметриве ти фали суплемент и ај сега.
Лакуни на постелка? Се има некој соочено со ова, на втор скрининг ми кажаа дека имам две, иначе се боцкам со клексани од прв ден? Искуство некој има? Од што настануваат тие?
Update: Јас да пишам пак. На клиника беше ЦТГ то слично како вчера кај гинекологот вториот пат. Имаше осцилации на пулсот на бебето од 140 до 175 ама докторката рече дека е сосема нормално кога се движи да е повисок пулсот и дека осцилациите се добри. Ми кажа дека нема простор за грижа. Сепак сеуште сум загрижена и би сакала да слушнам ако некој имал слично искуство со пулсот кај бебето, дали се било во ред после раѓање. Фала многу.
На форумов сум читала дека станува збор за исклучително стручен доктор. Лично не сум била, навистина многу е збунувачки кога се добиваат различни мислења.
Нормално е. Види во консултација со гинеколог магнезиум зголеми. Мене за болка секогаш мо зголемуваа доза. Колку што знам, до 800mg магнезиум дневно е дозволено. Нека ме поправи некој ако грешам.
Матичната ако ти наплаќа смени ја, а деугата др. ако мислиш дека треба да ја смениш смени ја. Каква и да болка осеќаш која трае неколку дена, отиди да те прегледаат. 100 причини може да има за таа болка. Не е битно од која болница е др. работи со 1000 пациенти и иако ти дала број, неможе на сите да одговори , особено да ти каже што да правиш, а не си прегледана.
Па ти назначил да обрнеш внимание , ама не работи на тој сегмент, треба матичниот и да го следи да ти проверува крвна слика. Види со матичниот дали ќе треба железо или друг суплемент најубаво и со фармацевт да ти даде опции.
Mene mi kazaa vo plodnost normalno deka e od 110 do 170. Kaj mene se dvizese 130,140 ama I sama zabelezuvav koga ce se pomestese I mrdase odese do kaj 160,164 Pod pulsot imase uste edna linija, taa bese naznacena so C, pretpostavuvam deka e kontrakcii Povece od 30 ne se krena
Јас имав со првата бременост од страв до плодност бев на контрола таму ми рекоа дека не е ништо страшно, колкава што си беше толку и остана до крај на бременоста, не примав никаква терапија
Женски до кога ги пиевте фемибион 2 или општо фолната киселина? Ми рекоа фемибион 2 се пие до крај на бременост.