Ох за мачкање секаде се утопувам. Уље, путери креми еден тон. Вака ми стојат веќе еден месец, непроменета состојба... Останува да чекаме
Здраво девојки, од која недела почнува да се следи должина на грло на матка? И кои се симптоми на скратено грло?
Здраво душчки! Сакам да ве прашам како се чуствувавте пред тие контракции? Како тие се осеќаат? Некако цел ден осеќам нелагодност во стомакот, но не долу ниско туку низ цел стомак, чеп со крвав слуз ми нема паднато? И не знам што да правам... имам и зголемен бел исецедок, постојано лувствувам како нешто да ми тече...
До крај на бременост, ама ако снемаш не е ништо страшно да ги прекинеш порано и после пораѓај фемибион за доење да земеш ако сакаш.
Има различни типови контракции. Брекстон Хикс ти го стврднуваат стомакот минута две и пуштаат. Нема никаква болка, само нелагодност. Тие најрано се јавуваат, можат од 25 недела да се јават. Лажните контракции можат да бидат појаки и послаби се чуствуваат како малку посилни менструални болки некогаш болат и до кичмата, ама се нередовни, една на минимум 30 мин па и повеќе и не траат долго. Тие може да ги имаш неколку дневно или на два три дена. Кога ќе дојдат вистинските се на ист начин болни, само може да бидат со појак интензитет, почести и во редовен интервал. Пример на секои 5-10 мин и траат околу 2 минути. За нив треба правилно дишење, може на јутјуб да побараш видеа со техниката како треба да се дише за да бидат поподносливи. Кога ќе ги почуствуваш може да појдиш во родилиште да проверат дали отварањето е започнато.
Исто и јас, викам ако сега ми се волкави којзнае како ќе биде кога ќе дојам прслук баталив одамна, носам бејби дол по relax ми е.
Денес сум полна 34та се мислам дали да земам уште едно пакување за еден месец до 38ма на пример за да има бебе доволно витамини иако се трудам да јадам поздраво…
Јас така направив. Баш добро се сеќавам дека некаде снемав 34-35 недела, па си земав уште едно. Цела бременост сум ги пиела, не сакав да ризикувам за некоја недела. Не дека нешто ќе се случи, ама чисто за мене да ми е мирна душава. Како мислиш дека е најдоброто за вас двајца така, мада ако ме прашаш мене јас би ги земала.
И уште нешто да додадам сега те дочитав. Ако чуствуваш дека нешто ти тече веднаш на дежурен оди. Може да е плодова вода.
Најдобро земи си уште едно пакување. Од 34 без витамини да останеш мислам дека е многу. Една две недели не би било страшно.
Може и полека да истекува. Нема правило. Најдобро е да те видат. Имаат тие лентички тестови за да тестираат дали е плодова вода.
Честитки, живо и здраво да е бебенцето! Ги има по повеќе аптеки, само да се внимава на рокот, јас ги зедов со рок до мај.
Маж ми ми купи две кутии, перница немаше а рокот до април, не видел. Напна да ги менувал ама баш тогаш на темава се разговараше дека еден месец имаат продолжен рок таблетиве. Да ги пијам или не што мислите?