Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Zdravo.
    Gledam imas i ti maka so pogoduvanje koi vitamini da gi pies od razni drugi trudnici se iznaslusav sekakvi vrsti na apcinja so gi prasuvav i gledam deka sekoj ginekolog si ima svoi sto gi zastapuva.Mene mi gi dade femibion1 sega vo prvoto tromesecie da gi pijam koi osven folna i jod sodrzat i b-kompleks vitamini koi se potrebni da ne pojacaat i da ni pomognat da gi prebrodime trudnickite tegobi.Zatoa e dobro da gi pies vo takva kombinacija ovie takanareceni prenatalni tableti pa od koj i da e proizvoditel.No sepak najdobro e da si go poslusas ginekologot sto te posovetuval da pies.A za cenata ovie moite se 610 den. I ima 30 vo kutija se pijat edna dnevno pa si imas za cel mesec i mislam deka nee skapo.I vnimavaj ne si pravi sama kombinacii po dve vrsti lekovi sepak si ima doza koja treba da ja primime dnevno na vitamini vklucuvsjki ja i folnata vo niv.Ispijsi gi tie sto si gi imas da ne mesas samo pa posle kupisi kakvi so ti kazal ginekologot neslusaj mnogu vo apteka sepak mislam deka dr.e toj koj znae podobro

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.904
    Otekuvas srcka i kozata se tegne i cesa, moze ne primetlivo ama si otekuvas po malku :) Imam drugarka 7mi mesec, noze i otekuvaat sto da ti kazam i rani e cela od cesanje... :D ne se cudete i stomak da pocne da ve cesa, jas do 39ta nedela nemav strii na stomak.. i bebe se zaborai malku stomskot mi se spusti nadole, kozata se vlecese i me utepa od cesanje i raspukav :( I sea si imam striicki... Ako e narusuvanje na crn drob kje imas pokaceni enzimi AST i ALT, kako ti e krvnata slika?

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Добро утро мешиња. Еве сум и јас сабајлечки се гушкам со ќерќичката, синко се занимава си пее на видеа од јутуб и ние женски си користиме момент:) Се дотеравме со фустанче, хулахопки, сега ќе се плетиме, абе прчла мамина лепотица;) Па ќе боиме, па ќе си шетниме.... милина. Ајде и вие кои прв пат чекате поскоро да се гушкате, останатите знаете колку е прекрасно! Само поздрав од мене, се читаме после!!

На tweety26, juli rak, flower30 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Исто е, ама не е исто. Затоа најдобро е да се слуша гинекологот ;)
    @@Ledi@, само Femibion 1 се "поевтини", двојката се 955 ден. Ама врв се ;)

Последна измена: 20 август 2015
  5. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    A kolku pati na den treba da se pie femibion mene utrovo brat mi go donese od Makedonija ama nema napisano kolku pati a i toj ne ni prasal vo apteka kako da go pijam. Mojot e femibion 2 zolti i rozevi se tabletite. Vo upatstvoto pisuva edna tableta i edna kapsula dnevno

6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    А дали некој пиете ПреМама?

На juli rak и Eli23 им се допаѓа ова.
  7. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    site se isti 10 vitamini i 10 minerali ili 11 taka nesto se, razlicna firma i razlicna cena, jas gi pijam premama duo-site se pijat posle rucek 1 dnevno

8. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    jas gi pijam :)

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Една жолта и една розева таблета по јадење секој ден.
    И јас пијам премама.

10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    по една нели, по една розева и по една жолта...пишува после оброк, доручек, ручек...сеедно

11. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    И јас ги пијам премама, мене пак докторката ми кажа розевата табета да ја пијам по јадење а жолтата, омегата, да ја пијам навечер пред да си легнам.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Како што е на упатството, така и пиј ги...една таблета (розевата) и една капсула (жолтата) по главен оброк (значи двете одеднаш)...

13. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Vi blagodaram na odgovorite

14. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    jas na pocetokot piev femibion 1 a od 13 nedela samo femibion 2 mi gi preporacaa kako najubavi gi pijam navecer oti mi se gade od niv isto I magnezium edno na den

15. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Јас пијам цела бρеменост пρе мама дуо мултивитамини со омега 3 и плус магнезиум....и сте ги пијам навечеρ пρед спиење затоа што дење м се пρевρтуваше желудниκ од нив :) таκа да не следам упатства, единствено упатство ми е телото κаκо ќе ми κаже деκа му одговаρа, инаκу мултивитамините имаат иста фунκција κои и да ги пиете, само едни се посκапи дρуги поефтини, зависи до фиρмата, мене матичната не ме обвρзуваше за ниедни ρече κои саκаш тие сите ти се исто а гледам вашиве ρеκлами пρаат хахахах :)

На mdenkov, m.i.g, Pcelka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Јас искрено немам никави мачнини, од ништо не ми се гади, од ништо не ми се превртува желудникот, и ептен ми е чудно (пу пу да не се подречам), така да јас фолната ја пијам на гладно, магнезиумот одма после конзумирање овошје наутро и пре-мама после главниот доручек...Мислам дека кој како може и како му одговара треба да ги пие, битно е да се внесе одредената доза во текот на денот

На mdenkov и flower30 им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Јас од жолтото имам мака, од омегата, ми мириса на риба, ама мора да ги пијам па и плус риба не јадам. Некогаш ќе заборавам после јадење па ги пијам пред спиење, јас мислам на кој како одговара не е нешто строго одредено.

18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas deneska kupiv praski,ke pravam 30 kg kompot a 50kg sok,sin mi go obozava no tuka se svekrva mi i majka mi vredni i ke mi pomognat,ili ke mi odmognat,edno od dvete ke bide :D
    Momickata e dobra malku nemirna,ja kloca mama od sabajle i taka.Pozdrav mesinja :*

На mdenkov, only44you, tweety26 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Баш така мила. И мислам дека најмногу се прави реклама на производите на Алкалоид...наша фирма е, па има договор со многу лекари. Затоа, блазе на тој што ќе му се посреќи да има "свој" гинеколог па тој да му каже кои реално се најдобри. Бидејќи, да бидеме искрени, и самите знаеме дека има разлика од фирма до фирма...не е само цената во прашање.

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Zdravo na site majki i trudnici,nova sum na forumov pa sakav da ve prasam ima li trudnici sto nisko gi nosat bebinjata,ja sum 26+6 bebeto mi e mnogu mnogu nisko dole pod papokot dali ke se krene ? Ili ke ostane nisko cela bremenost zosto mnogu smeta nemozam da sedam ,samo lezam i cerviksot mi e skraten pozz

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.