Двојајчени се близнаците? Извини, може не е утеха, но јас бев во таква ситуација, vanishing twin се вика состојбата, набргу после позитивна срцева акција на двете бебиња, но исто вака неубедливо чукање на едното, имав спонтан. Крварев два месеци. Мисетираниот близнак се апсорбираше за неколку недели и не беше видлив сакусот. Кај мене едниот плод си издржа и се развиваше супер, понатаму го изгубив од други причини. Близнакот што преживува има реални шанси да продолжи со здрава бременост до крај. Се надевам на следна контрола ќе добиеш позитивни вести за двете бебиња
Да, двојајчени по пат на инвитро беа трансферирани 2 ембриона. Исто и докторот така ми кажа, дека се очекува спонтан за другиот плод и самиот ќе се апсорбирал. За две недели имам следна контрола, со господ напред дај боже се да биде во ред. Фала ти на одговорот.
Честитки!!! Јас би ти препорачала умерено час најповеќе час и половина подоцна одмарај...Гали меше... Која недела си?
И кај мене беа двојајчни, едното изгуби срцева реакција некаде 8ма недела, а другото си се развиваше најнормално, тоа што изгуби срцева реакција се повлече нагоре со планцетата мислам и се гледаше на ехо прегледите до кај 4 месец. До породувањето се апсорбирал сам од себе. На породување немаше ништо од него. Поентата ми беше дека ете и да изгуби срцева реакција едното близнаце другото ќе се развива најнормално нема да му смета. Јас дури не ни прокрварив, на редовна ехо контрола видовме.
Јас претходно имав спонтани два... Срцето им запираше ненадејно... Од понеделникот сум на Фраксипирини и сум 4+6 најверојатно утре влегувам во 5та недела на как 5ти април ќе одам за срцева реакција... Некоја која памети дс сподели искуство што би де гледало на ехо во 4та недела... Докторот рече рано и поради тромбофилија започнав со терапија веднаш. И за тоа прочитав дека многу истуркале фо крај со помош на Клексани.. Би замолила трудница која имала искуство со се ова да ми објасни.. Што се чувствува во таа 4та-5та недела.. Ви благодарам
Мое искуство, докторот ми препорача колку што можам повеќе, а ми препорача и вежби, за да си ја одржам линијата и да не се здебелам), цел живот живот имам 65-70 кг, сум покрупна. Така јас си пешачев како предтоа, 8-10 км на ден, притоа и вежбав. Е после подолга активност, ми се случи кафен исцедок два три пати, и ме преплаши. Докторот сепак велеше нема врска со активноста, па сменив доктори, кои препорачаа исклучиво мирување заради кафеното. Тоа испадна само пукнати капилари, немаше ништо сериозно, за брзо се вратив на пешачење, ама сега сум умерена. Новата докторка рече дека смеам се, но не да се преморувам и да претерувам. Исто и за чистење дома и сл активности. Биди умерена првиот период, и сепак консултација со доктор, ако е се нормално нема од што да се плашиш.
Во право се, се што е умерено е ОК! И јас во саботата сакав да се растурвам пред Велигден ај реков дојдоа гости ненајавенно и после дознав за бременоста и сега гледам да одмарам се бовкам секогаш во 17часот со одмарам од време на време разодувам подзсчистувам за да се движам..
Во 5 недела може да се види само сакус. На 7 недела отидов и имаше срцева активност. Од прв ден сум со клексан. Препорака штом имаш тромбофилија 1 месечно проверувај хемостаза и ддимери и да те следи трансфузиолог паралелно со гинеколог
Можно е. Ќе те сецнат малце ако треба. На прием ќе ти измерат и карлица и ќе проценат како треба. Само биди смирена, диши и слушааај што ти зборат и соработувај со нив. Те чекаме со убави вести.
немој да губиш надеж, терапијата е успешна со клексани/фраксипарин, мене првата бременост ми изгуби срцева акција во 18 та недела, после со клексани имав успешна бременост, сега терам уште една, пак сум со клексани со лесно и само позитивно, ти пуштам среќа да биде се во ред
Ги надминав тие нагони да биде постојано чисто и уредно, прво потешко, после станува навика. Основно ќе средам, е така за раздвижување, се што е тешко оставам.
Se olesnivme i nie Najubavoto nesto sto moze da i se sluci na edna zena e majcinstvoto So lesno na site