Ем си при крај ем се две, затоа се посмирени. Мене уште во 25 н, кога и се пожалив на докторката дека има денови ептен слабо ги осеќам ми рече нормално е дека се две и помалце место имаат.
И тука нема правила, може неколку дена да трае, па и повеќе од недела, а може и неколку часа. Со лесно само мајка, мисли на гушкање со бебо ваш
Честитки, да сте здрави и живи, не преваривте ние денес 38+5, некои болки во половината и јајници си имам веќе неколку дена, амаа друго ништоо секој момент ја чекам беба да и текне да испадне
Fala mila ajde so lesno i kajtebe... Nie epten sme bile tuka so nedeli, jas denes ce bev 38+4 Eden den si pred mene
Devojki aj edno prasanje 20+6sum bremena. Bebus go osekjam periodov koga poaktiven koga poslabo bitno go osekjam. Denska mnogu slabo da ne kazam voopsto. Inace spiev do kasno deneska ne sum bas razdvizena. Normalno li e da ne sekogas go osekjam bebe? Podisplasena sum iskreno.
Да нормално е поготово тие недели. Не се секирај кога ќе стигнеш 30та ќе мислиш од папокот ќе ти искочи
Тоа тек почнало да мрда за да го осетиш. Прерано ти е за да мрда постојано и да осеќаш убаво. Пиши негде 30 та недела кога ќе си .
Твоето е изгледа ко моиве, за викенди помирни се, дека неработни денови де зависи и како си нашло позиција, едно време изгледа се вртеа, се преместуваа, кој знае што правеа, дури ме болеше па ќе потскокнев, сега само клоцкаат како земјотрес да имам во стомакот и толку.
нормално е, уште е рано, може и да не го осетиш ич ден два. како ќе напредува бременоста ќе го осеќаш почесто и секој ден
Јас би ти рекла за мирна глава да те проверат. Има денови кога се помирни, има денови кога се доста раздвижени беблациве. Ама ако ти е во мисла и кога има дежурни доктори најдобро да те проверат.
Денес прв преглед на ГАК, 36+3 сум. Цтг покажува болки, среќа не ги осеќам Цервикс за една недела скратен од 4цм на помалку од 1,5 Постелка зрела II III ми пишал Докторот вика бар уште 10тина дена да издржи, јас ништо не сум спремна и дури вторник вечер се враќаме дома Ме фати паника, ако ми прсне водењак у меѓувреме, или ако добијам болки како ќе одам на пораѓај неспремна Последниве 2 недели мислев да де спремам се, ама со поголемото дома дека не идеше во градинка, немав време ништо да фатам. Ми закажа докторот во петок да одам пак, и ми рече да си бидам за секој случај спремна. Ако тргне големата во градинка во среда таман ќе се спремам, ако остане дома ќе биде весело.
Дечки имам едно прашање.. 5та недела сум, тек при крај на следната недела ќе се јавам да закажам преглед. Ме интересира дали и што од препарати за коса и лице имате користено во бременост? Ја користам уња и маски ама само по должина на коса, не на теме. Ваљда можам така. Во првата бременост не користев ништо такво освен шампон.
Девојки- тие што веќе имате родено, дали ги перевте мрежестите ѓаки пред употреба? Јас земав на То То тие што одат 5 во пакување , но не пишува на нив дали се стерилни односно дали треба дали се перат пред употреба?
Ќе ти спремат све ако дое до тоa, не грижи се. И јас во 36та се породив првиот пат на ништо неспремно. Ни еден ЦТГ немав, прво одење ме задржаа. Си реков, фала богу, конечно ќе искача. Можеш да користиш се и за коса и за лице. Одбегнувај ретинол за лице само да не ти се изиритира. Како се употребуваат тие гаќи? Имам од првата бременост, неотворени. На ГАК ги носев, таа една сестра ми рече, што ќе ти е ова, фрлај. Баш би сакала да ги искористам сега.
Таман работа за тоа, ама сакав се да ми е спремно, средено, исчистено Не дека бебе ќе остане без нешто или дека нешто мене ќе ми фали, туку за психата да ми е посмирена