Јас не ги перев пред прво користење сма сигурно моме да се исчерат ако ти е шубе. Пред 3 год се породив со првото и имав земено од чико и знам не ги перев иницијално. Инаку тие од чико ич не беа добри, многу цврсти ме сечеа. Цимерката имаше некои други, ми даде 2 пара и тие беа топ. Е тие ги перев пошо овие од чико не можев да ги носам на почеток. Инаку со царски бев и во мрежасти бев 2-3 недели сигурно, дома поготово со тие.
Девојки дали првите неколку денови по царски рез ја миевте раната со гел за туширање или само со вода?
Првите денови воопшто и не ја мокрев, имав водоотпорни лепенки и ги извадив на 7ми ден, од тогаш и еве 2 месеци подоцна ја мијам само до медицински сапун
Чудно ми беше пошто уште сум во Систина втор ден по пораѓај и докторот на визита ми кажа да ја измијам со гел за туширање а јас само со вода ја поминав прееска па не ми беше логично по тоа што знам од претходно
Мене ме боцнаа два пати а гледам тука треба по 3 пати баш сакав да прашам да не е некоја грешка да го прашам докторот ако треба пак да проверам
Ако ти е ОК тој 120 минути, што знам дал пак да се замараш. Прашај го докторот. Јас прашав и ми рече 2 пати.
Сепак отидов до државна, ме прегледаа вагинално ок е. Контракции нема грло 4цм..од што е болката не кажаа. Магнезиум да зголемам и тоа. Битно во ред е
Ти си го правела тестот со оптоварување со 50 гр глукоза ако резултатите ти биле во ред не се прави друг тест. Проблемот е ако покаже резултати кои не се во ред. Тогаш мораш да го правиш ОГТТ тој ти е оптоварување со 75 гр глукоза и се зема 3 пати крв. Се почнува со тој 50гр глукоза исто и во странство само затоа што е поефтин. А може и првиот тест со 50гр глукоза да покаже покачен шеќер,a со ОГТТ нормални резултати. Ако има можност мое мислење е да се направи веднаш ОГТТ за да не мора 2 пати да се пие таа гадна течност и да знаеш на што си. Зошто многу често читам со првиот покачени вредности со огтт нормални.
Mg citrate na Now Tie gi zimam samo mnogu se golemi, edvaj da goltnam apce. Sabajle/vecer pijam po edno
Девојќи дали некоја од вас го прележа зимово грипот? Мене сега ме фати од ќерка ми, вчера бевме за неа инфлуенца а испадна, еве сега јас сум. Цело тело ме боли, малку шмркам и многу кашлам, немам сеуште температура. Што пиевте? Отворив на нет да побарам дека викенд и се извадив од памет што се прочитав. Чекам и од матичната да ми врати, се надевам не е сериозно.
Mene 3 nedeli me drzese od koi prvata mi.bese naj macna. Mnogu caevi so med piev, cedeni limoni, solent bebi kapki t.e sprej na aqa maris, propolis baby bez alkoholen, toa zimav ama ne kaslav. Malaksana, zapuseni usi, sekret of nos I grlo, solzenje na oci toa bea moite simptomi. Procepkaj po grupata imase dosta soveti na gruapata za babini prirodni lekovi. Sekako maticniot ti e naj merodaven.
Moj drugarki sto se porodija so carski mu kazaja deka normalno e prvoto vreme da varira. Na ednata i bese pokacen ama za nekolku denovi se sredi. Plus sega i vremevo plus vlijaj...
Четврта недела и се уште кашлам. Првата недела беше најтешка, со тт 39С 4 дена. Кашлање ненормално, но за среќа не спуштив на гради. Пиев само еферелган (шумлив парацетамол со витамин Ц).