1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.342
    Допаѓања:
    5.012
    Со првото дете немав баш вакво нешто, сега се мислам да купам, совет? Би сакала да се склопува бидејќи немам мн место во собата, ако веќе сте имале или планирате да купите дајте совет треба/не треба и освен од андреј компани кај би барала на друго место? Screenshot_20250330_125454_Gallery.jpg

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.097
    Допаѓања:
    1.093
    Во Локо Кроко го гледав истото.
    Едно што е прескапо, друго што е мноооогу мало. До 3 месеци едвај ќе се капи бебе во него. После ќе треба ново да купиш :rofl:
    И јас бев за вакво, ама кога видов колку е минијатурно, се откажав и си купив стандард обично коритце.
    Другарка моја купи вакво од кеф, на 4 месеци позајми од Братучетка коритце, оти не го собираше бебето веќе. :rofl:

На Anaroz1, Трагедијаупмм, Veki4kaa и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.493
    Допаѓања:
    18.480
    Честитки нови мамички , Нека ви се живи здрави бебињата ! Да ве радуваат многу и да ве орават горди родители!

Нема поубаво нешто од тоа да се породиш и да си ја земеш среќата во раце! Трет пат го осетив тоа уште повозбудливо е! Ја гушкаат ја бацуваат :inlove: Син ми ја вика бембенцеее:inlove: мало е коса има оче има носе има :D малецко е бебето убавини многу е сладок и тој е батко сега :inlove: А за дадата да не правам муабет само бара да ја држи вика имаш ти сестричка сега милинааа :inlove:

Фала на сите жени за честитките сите да си дочекате ваква радост ! И да си родите колку што си сакате дечиња :inlove:

На juice_, Anaroz1, LiquidLuna и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    415
    Јас пак кога ќе видам вакви работи на сталажи многу несигурни ми делуваат.
    Исто и оние колевките плетени на дрвено постолје а преубави ми се за изглед.
    Јас сега за креветче ми е дилемата, дали да земам дрвено стандардно или вакво нешто, ама ова пак ќе ми користи до неколку месеци, после пак ново треба да купам.
    Се мислам оти за кратко време треба да се пакувам за Германија и да можам да си го земам за таму

Прикачени фајлови:

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.097
    Допаѓања:
    1.093
    Транспортно купи си тогаш, ќе си го спакуваш тоа, воопшто не зафаќа место :nod: а понатаму може и како игрална

На Anaroz1, Cvetce_ и Karanfilce14 им се допаѓа ова.
  6. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    402
    Транспортно е добра опција затоа што се пакува лесно и не е тешко за пренесување.. јас земав од Локо Кроко околу 5.000 плус душек ке земам. Од страна се отвара и како што кажа @gwenst ке си го користиш како игрална за понатака, на моево се спушта и предната страна. Вака ми се гледа убав квалитет па ке видиме

Последна измена: 30 март 2025 во 14:02
    На Anaroz1 и gwenst им се допаѓа ова.
  7. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.097
    Допаѓања:
    1.093
    Моето е од енци менци, и сум презадоволна. И предност е што кога нема да ти треба веќе, можеш одма да го собериш и да не фаќа никаде место

На Anaroz1 и Karanfilce14 им се допаѓа ова.
  8. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    58
    Фала многу девојки, сега ќе побарам баш.

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    2.185
    Ми испадна пломбата на забот.Многу беше уништен претходно скоро цел заб ми беше пломбиран со мало делче мој заб што имаше.Е сега цел заб ми е отворен и не ме боли но знам дека со јадењето кога ќе почне да се полни ќе почне да ме боли.
    Што да правам да идам овие денови да ми стави нова пломба,дали е дозволено да се прави 23 недела сум

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MoonChild

MoonChild Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    94
    И јас сум 23 та недела и веќе 2 недели си поправам заби. Само напомени на заболекарот дека си трудна.

На Anaroz1, Трагедијаупмм и LanaDelR им се допаѓа ова.
  11. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    415
    Дозволено е, ако треба анестезија напомени му дека си бремена без адреналин да ти стави

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    415
    Ај и тука ќе прашам поактивна е темава, со менувањето на сатот боцкаме еден час покасно инекција од денес или ?
    Точно боцкам клексан во 17 часот секој ден

13. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    389
    Ако примаш по една на ден не е проблем кога ќе ја боцнеш.Ако се боцкаш 2 пати дневно или примаш Аспирин таб да има 12часа разлика.Дали 30 мин или 1час покаснк или порано не прави никаков проблем.

На Anaroz1, Ladyme и Mila0000 им се допаѓа ова.
  14. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    995
    Јас примам една на ден и ќе си терам по ново време сега. Ако пиеш Аспирин запази да се на 12 часа разлика

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    402
    Јас боцкам клексан два пати на ден. Во 10 и во 22 и си останав на исто.. дали е правилно или не незнам ама у целата паника вчера шро не се осеќав добро сабајле не ми ни текна на тоа. Можеби сабајле требаше да се боцнам пола саат покасно за да ми се изедначи колку толку ама бидна

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    415
    Аспиринот го пијам на 10 часа разлика со клексанот, Јани ми рече и 6 сати разлика е доволно.
    Јас ќе се боцнам еден час подоцна денес за да ми биди таман времето, не е многу разлика еден час, ама ќе си терам вака

На LeNora, mari30, Ani93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. GirldD123

GirldD123 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2025
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Мене ме фати 2 пати. Првиот пат 15 дена ме држеше, 8 дена не спуштив температура и на крај завршив на инфузии и антибиотик, вториот пат една недела, полесно поминав. Температура ако имаш и на 5часа земај парацетамол, инаку многу чаеви, лимон, мед, супи, ѓумбир и инхалации( со фиталп капки правев јас)
    За кашлица побарај сируп на природна база дозволен за трудници, јас пиев алпенкрафт, многу ми помогна.
    Брзо оздравување!

18. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    232
    Обавезно ќе го прашам, сабајлето ми зедоа крв шекерот беше 4,8 па ми дадоа да се напијам па пак ме боцнаа беше 4,9 и толку ама за секој случај ќе прашам

На NewMember23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    232
    Прво ко ми зедоа крв беше 4,8 па ја идпив течноста беше 4.9 и толку повеќе ништо не ми дадоа

20. Nasmeano coece

Nasmeano coece Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    8
    Zdravo feminki,
    30w sum i denes bebceto bas i ne mrda, dva pati osetiv ama blag udar. Dali e normalno, bidekji prethodnive nedeli e dosta aktivno, malce sum zagrizena