1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    71
    Здраво.
    Дали иако нема законско задолжително здравствено осигурување трудница, сепак има правно на бесплатни прегледи и осигурување.
    Некаде прочитав дека секоја трудница има право без разлика дали е пријавена

2. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    531
    Нормално е, има денови и кога си спие. Јас така кога бев загрижена и пуштав музика или малку ќе го размрдам стомакот и ќе лупне пак и викам добро е тука е :D

На Nasmeano coece му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.666
    Е да ви кажам дека сме дно од општество.
    Одам со мм пред малку во Џамбо викам при крај нема гужва. Имаше народ ама не гужва
    Како што се движам по патеката во Џамбо едно дете со мајка и братче одат позади мене . Поголемото дете со количка за пазарење ја вози како на рели да е . Во секунда изреагирав и му ја фатив количката во спротивно ќе ме удреше. На мајката и викам внимавајте а она ме прашува дали ве удри. И викам не ама и не треба тоа да се случи. Излегуваме од Џамбо одиме да поништиме билет овие пак по нас и детето со количката ме допре позадински и пак брзо изреагирав му ја фатив количката и на детето му викам ама дете пази. И од таму загрижената мајка ми вика пазете вие дете е тоа. И и и викам Вие пазете на Вашето дете . А ова ми вика па шо да му правам . И викам јас да ти кажам што да му правиш па мајка си му васпитај го. И почна да се дере. Што не ми е ниво и јас и се извикав како не ви е срам и ми вика ненормала, јас и викам за себе се кажавте ? И пордолжив да се движам
    Не ми беше сватливо очигледно е дека сум бремена па и да не сум неможе детето да се однесува така. Детео здраво право си изгледаше без никаква мана. Мајката да има грам култура и однос уште првиот пат ќе му кажеше да внимава како се движи со количката и вториот пат наместо да си ја истакнува простотијата ќе му кажеше извини и се на тетката. Ама од проста мајка незнам какво воспитување ќе им даде на децата
    Жално е што се повеќе и повеќе прости луге ни го сочинуваат општеството.
    Незнам дали е постот за овде ама тука сме сите на пат за дете па сакав во темата да го споделам непријатното искуство.

На LeNora, Joanna28, Eho и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    58
    Фала ти многу. Бев на ургентно и ми дадоа само витамини и повеќе течности. А за темп ако кревам бруфен и парацетамол. Ќе биде за неколку дена, битно бебето не е дехидрирано океј е се.

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.206
    Допаѓања:
    5.784
    Ако не си пријавена, за да имаш право на здравствено треба да се пријавиш во фонд за здравство.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    666
    Во ремедика има дежурни гинеколози така? Сум немала потреба на дежурен да одам, ама денеска грбот и колкот ужасно многу ме болат, дури 2-3 пати ме штрекна тука над резот. Знам дека нема што да ми прават ама бар со мирна глава да сум дека сум отишла.

7. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    1.562
    Нормални ти се резултатите уживај во бременоста.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    840
    Ако се селиш во Германија не ти треба креветче да носиш од кај нас. Таму ќе најдеш секако поефтино, освен ако не одиш по пораѓај па да ти треба и за во Мк. На амазон имаш избор колку сакаш а и да одбереш од продавница некоја достава имаат сите за да не одиш да шеташ ваму таму.

9. Didi***

Didi*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    1.989
    Да, да има. Можеш и да се јавиш да прашаш кој е дежурен.

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    416
    Планирам после пороѓај по два месеци.
    Ќе си земам транспортно за тука, и после од таму ќе си земам друго.

11. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    783
    Te citam i ne me cudi nisto denes, za zal...
    Bez oset. Uste drski i bezobrazni se.
    Srekja ne te povredilo.:hug:

На Ladyme и Dijana DM им се допаѓа ова.
  12. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    1.668
    Во однос на муабетов откако сум бремена приметивам колку луѓе не пазат на приватен простор додека се до тебе… многу често ми се случува во лифт ме гледа дека сум трудна 7ми месец се пика во мене… во поголема гужва на разминување во city mall пред некој ден … на пазар итн. Инстинктивно си ја ставам раката пред мешето кога се разминувам блиску зошто ептен забележувам немаат осет луѓе да не те бутнат/удрат/допрат :sweat:

На sexymia, КаринаТ, olly14 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.666
    Страшно колку луѓето се без осет... Пред некое време мм во Белград и во некој маркет на каса застанала бремена жена. Луѓето пред нејзе сами и кажале да оди преку ред. Кај нас тоа никогаш нема да се деси. И ако се деси некој странец ќе биде.

На Baby warrior и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  14. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    357
    Јас чекав во Синлаб 20 мин 8ми месец трудна пред 1 месец, сите беа жени пред мене и не ме пуштија преку ред. Си викам жена од жена си пати шоостари од мене сигурно го имаат истото поминато. Само во кит го обезбедувањето ми ја зема корпата да ми ги стави производите на лента и во торба, дури се зачудив.

На Ani93, hannybanny, Baby warrior и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Butterfly.girl5

Butterfly.girl5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    120
    За кашлицата пробај со прополис капки (без алкохол), мене многу ми помогнаа

16. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.380
    Јас последно во градска, за ддмери идам со скратено грло.. фулл баби дедовци. Влагам и викам на та на компјутер трудница сум ама со скратено гело неможам да седам чекам ако може да ме боцнат прва. Една седи тетка со пројден упат и се оправа го чека овој даа дојде што боцка. Една од вработените со баба со бастум седи више и доаѓа човеков јас станувам и сите кога се здадоа. Викам јас сум трудница и тоа што треба да лежам со скратено грло боцнете ме па другите. Тие почнаа да зборат стариве овој што боцка ќути. Му викам ти треба да им речеш не јас, ако има некој човек приоритет треба да се пушти. Седнав пружив рака. И излегов. Секогаш чекам и трудна ама неможев да си дозволам овојпат да чекам. Осет нема нигде ни култура.

На Puffy2019, Ani93, Baby warrior и 6 други им се допаѓа ова.
  17. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    219
    Леле срамота
    Понекогаш ужасни се дел од пензионерите
    А цел живот сум станувала секогаш во автобус и на каса, постари, трудници ...
    Последниот пат кога бев на трансфузиологија се чудев на постарите
    Ама тука сепак вработените треба да кажат
    Се знае како е правилно итни случаи и трудници одат први нема лутење

На Puffy2019, Ani93, Baby warrior и 2 други им се допаѓа ова.
  18. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    2.185
    Женчиња научете се дека народот е без осет и никогаш не очекувајте дека ќе ве стават во поповолна положба некаде заради бременоста.
    Јас се сеќавам кога бев трудна со првото ете вакви ситуации ме погодуваа и јас неможев да сфатам како така прават.Сега веќе не очекувам од никој ништо и не ме изненадува ништо,единствено што мораме сами да си се заштитиме,каде треба први влагаме,ма ниту објаснување ниту ништо на никој,кој ни објаснува на нас..Жално ама мора така да функционираме,никој не те гледа

На Трагедијаупмм, Ani93, Joanna28 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.666
    Penzionseite se posebna kategorija. Nikakov respect, demek oni stari nie mladi a oni cel den ne znaat so sebe so da pravat . Ne bev bremena ama vo pekara do mene tetkite I me znaat celo vreme od tamu nesto.zimam, I edno sabajle vleguvam penzioneri redica I brzav za na rab. I pasav dali moze preku red I lugeto demek ok moze I eden dedo mi vika nemoze, zastani posle mene I mu vikam ama se brzam I lugeto mu se sprotstavija ama ne se raspravav bez dorucek zaminav na rabota. Oset vo lugeto definitivno ne ostanalo . Sekoj za zal sebicno samo za sebe. Toa ne e ubavo. A za vo ambulanti nema zbor. Sestrata mi e doktorka I naj komplicirani pacienti I se penzionerite. :worried: so iskluciok na poedinci povekjeto nemale nekoj oset prema nikoj :doh:

На Puffy2019 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  20. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    416
    Од кога почнуваат трудничките маки, во смисла на комфорт во спиење, движење, итн.
    Имам неколку трудници околу мене од 5 месец се виткаат, се жалат, јас заборавам некогаш дека сум бремена :D Можно е до крај вака да терам или да не си правам филмови