Лелел што ми правите сега и кроасан и паштета ми се пријада, за ќотек сте. Јас до сега еднаш имам јадено паштета, но се повеќе ме фаќа стрв за неа. Но, не само паштетите, туку и салами, виршли такви работи треба да се избегнуваат... никогаш не сум ги сакала нешто посебно, ама ајде сеа како за инат. А кроасани јадев цело прво тромесечие , па од тогаш не сум каснала, но еве калиас е за ќотек
Аман бе МеУ па и тииии , јас како што имам гадење од секаква храна сега, таман ми се пријаде нешто као на пр.кроасанче и ти одма на карање ајде дојди ќе те почастам и тебе имам уште за да не и се караш и да не ти течат лиги безпотреба
И да знаеш дека ќе ти дојдам Туку се најадов јас, леб и јогурт, се трудам да пијам секој ден, па засега добро ми оди, по 1л за два дена. Почнав проблеми со непцињата да имам, ми крварат и ми потекуваат, па се мислам да сварам жалфија , за испирање, само знам дека не се препорачува за во бременост, но добро нема да ја пијам, ќе плукам.
5 nedela sum do zafcera se jadev ama od vcera pocna od se da mi se gadi a od kafeeeee ili mirizot na cigari cudo ja bev pusac so godini a kafemannn da ne vi kazuvam kolku pozitivno e sto cigara ne sakam da vidam se plasev kako ke prestanam pusev po 2 kutii porano ali sea i pocnav na cajce da odam vo komsii aaa mnooooooooogu mi se jade best sladoledce sekoj den si jadam i odvaj cekam da zaladi i srekna sum si zosto ne sakam leto ic a bebusot ke mi bide proletno detence vo mart hehe 300 rab kazav mozda i nepovrzani ali bremenosta me pravi hiperaktivna vo mislite se mi e popara pozdravce mesinja
леле ама рано сте станалее јас дури сега се размрзнав, многу ми беше убаво додека спијам, ама ме разбуди болката во папчето, многу ме болиии неможам ни да се движам нормално
Здраво и од мене идни мамички........јас пред тоа имам 2 спонтани абортуса..сега сум 27 неддела рацете и нозете ми се дујат а таа недела осејкам како ме боли стомакот како симптомите пред да ти дојде мен..ме фака страв не знам зошто е тоа така дали е нормално а матичниот ми е на одмор и да не заборавам исто така и во пределот на јајницити осејкам болка
и јас дури сега станувам , вчера цела ноќ се превртував многу ми беше топло.. Калиас добро е што е кај вас по свежичко кај нас е многу топло ни ветерче ни ништо... Срам да му е на времево не мисли дека има трудници тука што сакаат да шеткаат Како и да е отидов јас на шопинг со мм да докупиме уште нешто за принцезата, 32 недела сум сакам да средам се уште некоја недела па послем да си уживам да си го чекам сонцето да ме изненади.. Поздрав и имајте убав ден мешиња Добре ни дојде фидани, јас мислам дека тоа е нормално бебушот расте му треба се повеќе место што е нормално нели и да имаш и малку болки , имам пишувано предходно дека јас некогаш не можев и да одам од болки.. ке биде се во ред . само позитивно размислување друго ништоо..
Фидани да не те плашам ,на една моја комшика сестра и кога и се подуваа нозите и рацете и даваа плазма зошто можела да се испушти,така да ако не ти е матичниот на работа кај замената негова оди на преглед и обавезно да ти дадат плазма,зошто истиот случај го имаше и една братучетка па таа предвреме роди во 8 месец едвај останаа живии поради негрижа на гиниколог демек ништо не било тоа,а јас ја упатив да оди за тоаз од искуство на комшиката
Девојки едно прашање: на последниот преглед матичната ми кажа дека ниско го нисам бебето. Дали тоа значи дека не е на арно...??? Инаку сум скоро 15 недела.
па сега да не те плашме да речиме дека е ризично да го носиш ниско бебето дека може да дојде до доцен спонтан абортус или не дај боже предвремен порагај и затоа докторите не советуваат повеке да бидеме во мируванје да не креваме тешко и да си лежиме повеке што немора да значи дека ебе ке ти се случи нешто лошо ееееј колку трудници ги носат ниско бебињата па си ги износуваат до крај или пак колку трудници има што не ги носат ниско а сепак имаат крварење и болки во стомакот не се нервирај само повеке пази се и чувај си се а не ти е лошо на наредната контрола да ја прашаш докторката дали е потрбно да ти направат серклаж уживкај си и одмарај си и се ке биде во ред поздравце за сите мамички
И моето е ниско од старт, ми кажаа дека до 28 недела треба да се крене повисоко. Инаку немој премногу да форсираш пешачење, нагли покрети, кревање тешко.... со еден збор повеќе лежење и мирување. Засега демек е добро, но јас си осеќам како ниско мава, многу непријатно чувство на моменти. Без грижа, при зимање брисеви ќе ти направат и преглед на грлото на матката, докторот ќе си види како е ситуацијата, па не дај Боже ако има потреба серклаж и немаш гајле.
И јас така ниско го носев ептен долу го чуствував бебчето,значи не знаев за тоа и дома пред Нова година кога бев се расчистила и ајде после мирување,инаку многу пешачев докторот не ми забрани само ми рече да не кревам ништо потешко,да не закачувам пердиња да се оптегам зошто јас одма се да средам дома да е чисто да е цакум пакум,да не спростирам алишта ,и така од ниско поставено бебе накрај кога се качи нагоре не му се слегнуваше хехе ептен беше смешно значи на сите на крај на бременост се спушта мешето моето се повеќе и повеќе се креваше ,така да ич не се замарај слушај си ги само советите од гиниколот и се разбира без секс знам оти тоа го забрануваат кога детето е ниско поставено
Спојлер Мојата принцеза .. Уфф добро е малку што излегов да прошетам инаку ке пукнев дома , се вративме од шопинг изнакупивме се и сешто за малата принцеза, па заминав одма на роденден се прејадов се претупанив, ме изнамачија пробај од ова пробај од она , а најмногу го мрзам тоа.. Сега одам да гледам филмче со мм Добра ви ноќ на сите мешенцаааа..
Фала девојки на искрените одговори, и јас сум цело време со лежење, по дома ништо не фаќам, имав две крварења до сега, ама ова ептен ме исплаши. Ќе пробам да се смирам, и сите да си ги поминеме бременостите без никакви проблеми. Ве поздравувам и
е така најубаво да си се смириш и да мислиш позитивно , ке биде се во ред ке видиш.. Јас божем ке спијам па ништо.. Бацки и од менее
лелле Уник машала, колку е цакана Е многу ми е мака што немаме и ние 4д сликички додуша, не ме фатило нешто посебно мерак, освен еве вака кога ќе видам Женски некоја погоре спомна дека пие калциум и магнезиум посебно, ако разбрав добро. Каков калциум зимате??? Од каде??? Затрудници ли е специјално???
Силк сонце тоа што го носиш бебушот ниско незначи ништо посебно туку само дека малку повеќе ќе се пазиш и нема да се форсираш. Мене мајками ме износела ниско цела бременост па сум здрава и права родена. Не му ја мисли многу и само чувај се . ПОздравче
Ништо Меу само што дојдов од Гаг,нема мекици ни денес . Значи се згрозив се разочарав тотално ,синока примиле 30 трудници ,немаа спаваќи за да им дадат на тие што чекаа со болки да ги примат,а јас се изначекав ги пуштив сите преку ред дури едно време мислев пошнаа болки да ме факаат од паника ама на цтг немаше ништо ,и пред да излезам што да ви кажам дојде една циганка коњ за стомак ја гризнал абе цела болница труеше смрдеше загреота др како ли издржа да ја прегледува. Ау уште ми стои мирисот неможам да се изветреам бљак,мирисаше на штала ужас. Сега сум дома и чекам утре да видиме дали ке ме порагаат со провокации . Незнам како ке се издржи денов многу е жешко.
Аууу мила, радувај се ако не се пораѓаш во скоро време. Чекај барем да се расчисти малку, лелел страшно ми звучи ова . Кажи ми само, прашав погоре пиеше ли калциум посебно, нешто појачана доза???