@eliii89 zdravo, dobredojde na forumov. Jas ti pisuvam samo da te pozdravam, se nadevam ke ti dade nekoja feminka odgovor. I jas pretezno lezam I odmaram. A kolkav ti e cerviksot, posto vikas deka e skraten? Imajte site mesinja ubav den
Jas pijam premama AMA koga zdrignam na riba mirisa I odma mi se povraka I Sega nekolku dena ne gi pijam ne mozam da gi podnesuvam Sega go cekam brat mi vo sabota od Ch ke mi donese drugi ve guskam
Da ve prasam kako uspevate so secenje na noktite na nozete? Jas se prepotuvam, za mene toa e golema borba, a tek na polovina od bremenosta sum
blessed2 blagodaram, od 21 nedela mi e 28 mm i mi kazaa deka mora strogo da lezam, mi dadoa boleduvanje i sega vo 26 nedela go merea 28.9 mm ,mi vikaat deka bilo kratko mnogu ama dolzinata ja zadrzav so lezenje, ama kako raste bebevo mi tezi me pritiska,a go nosam mnogu nisko dole pod papok se nadevam ke se javi nekoja trudnica,a tebe kolku ti e ?i koja nedela si
Јас сабајле каснав бурек со месо,приметив после тоа нешто не ми беше како што треба некако почнав многу киселини да имам и да ми се лоши.Си реков ај и онака имам киселини почесто ништо не е.Ама еве саати поминаа а киселините не поминаа туку се пропратени со болки во желудникот.Некако и киселини и болки во желудник не ми е на арно.Што да правам...?
добре ни дојде мешенца мене никад не ми измериле цервикс јас сум 22 недела а бебето не да ми е доле ама ептен дури и кога мочам почна да ме боли до што е работа незнам , во вторник на скрининг 2 ќе идам па највероватно ќе му текне и тоа да ми измери страв ме фаќа зашто јас од обврски не седнувам од сабајле до бечер па страв ме фати да не е бебето многу ниско што почнав и болки да осеќам.
Blagodaram i mene ne mi go imaa izmereno,ama bebcevo si go osekam dole epten nisko sto vikas smeta jas dolgo nemozam da stojam ni da odam,i kazav na dr i togas mi go izmeri nisko e vika ke mora da lezis,da ne se zamoruvas eve skoro mesec ipol lezam,ne se zamaram,mnogu mi e strav deka e nisko so skraten cerviks...ke se pazam ti vidi si ,kazi deka te boli? A koga sedis dali te pritiska nadole
Дека не ми се појавија некој посериозни проблеми фала Богу сега ги барам кај шо ги нема а да земиш симптоми да читаш во сите болести ќе се најдиш. Мене ми се повлекоја отоците и после почнаа да чешаат изгледа дена уште се во фаза на опаѓање.А за стомакот ништо ново за стрии како точкички црвени не е страшно засега .Крвната слика освен понизок хемоглобин нема покажано нешто друго до сега рано ми е пак да проверувам.
Вчера ги сечев за последен пат во бременост, 8 месец сум. Останав скоро без нокти, до живец. Следен пат мм ќе го молам. Кузнае дали ќе сака да ме излакира?
Добро ни дојде. И јас сум Ели и јас сум 89. ЈАс го носев ниско, па после некое време, кај 6 месец се крена нагоре. Ама стомакот си остана долу доста проширен де, седам само со раширени нозе ко мајстор пред кооперација.
i mene moze nemase da mi izmerat da ne prasav dali bebeto mi e nisko posto go osekav mnogu i uste e nisko i togas vidoa deka mi bilo skrateno ,moze nemas takov problem moze bebeto ne ti e nisko vikaat ako e nisko bebeto pritiska i se skratuval togas
Dobro ve najdov imenjacka plus isto godiste moeto e uste nisko 26+6 sum i se plasam se nadevam kako raste deka ke se krene nagore i jas ne sum popravena samo mese i toa dole si raste i jas so rasireni noze sedam
Jas da se javam na raport Samo sto se vrakjam od dopler i da se pofalam deka e se kako sto treba i so mene i so bebuska moja go gledaa protokot na krv od papocna, od mene, se hrani dobro kako sto i treba da bide, placentata e super, ne e zastarena, cerviksot mi e 37mm mislam, ako ne sum greska taka mi pisuva vo rezultatite, srce, glavce se e vo granici na normalata kako sto treba da bide, namestena e so glavce nadolu i tezi 1.500 gr i taka site srekjni i veseli si sednavme na kafence na plazicka pokraj morence koj kafe koj sladoled si krka i takaaaaa mesinja ve pozdravuvame i guskame so bebuska moja mila
@kallias супер за прегледот и мене уште од вчера ме држи убаво чувство. И мене ми правеше доплер, добар беше, јас мислев на друг апарат се прави, а тоа на ехото било. Инаку мислам дека гледаат се докторите и ако е во ред не коментираат некогаш, повеќе за бебето, органи, тежина итн. нас не известуваат.