Да не си правиш филмови Јас на почетокот и на стомак си спиев. И мене ми почнаа маките откако ми порасна стомакот од 5ти месец негде тоа станување од кревет, болка во грб. А сега веќе спијам само седеечки.
Во 6 влегувам оваа недела ми се чини летам кога се движам, мајка ми само ме кара, некогаш нагло ќе скокнам од кревет и ќе ме штракни болка во препони, ептен се заборавам.
Во втор триместар и јас имав повеќе енергија. Сега сум крај на 8ми и тешко станувам од кревет, при долго стоење ме боли грбот. На нагли вртења имам болка во долниот дел од стомакот. Не можам да лежам мислам ќе се угушам. Како расте бебето така повеќе ќе притиска. Дај боже да си останеш така. Втор триместар е најубав мислам.
Јас 7ми само што влегов и засега немам проблем со спијање или да не можам да функционирам. Имам болка во препони и долу посебно кога ќе станам и ќе почнам да се движам, друго засега не. Во спијање кога се вртам чувствувам болка, но ништо премногу.. се надевам вака ќе остани, но веќе спремна сум на се Искрено најмачно ми беше првите недели кога ми се лошеше, не бев способна за ништо
8 ми и 9 ти се најтешки, 9 ти мислам дека веќе не можев да се поднесам. огромна бев, кичмата ме болеше константно, се задишував, отекував, не можев да спијам, киселини повраќав, секој ден ми изгледаше како вечност....
И јас влегов 7ми и одма некако осетив поголема тежина изгледа сега иде тешкото. +6кг имам од стартна тежина ама мешето осеќам како да расте секој ден … до крај вероватно ќе биде многу големо Денес дека дома, се фстив да поработам да потсредам чистев вциња, диплење алишта, малку стани клекни и попладнето одма почна да ми тежи мешето повеќе … се напив магнезиум па опушта по малку … и ова дежурањево навечер од 3 саат со несоница ми е периодично, некогаш со денови
Се прашувам до 9ти како ќе биде ако уште сега имам несоница, ова препонот ноќе ме остава без спиење и станувам во 3-4ч пијам б6 за 5 мин заспивам , зарем толку брзо делува б6 сакам да избегнам иако е витамин да не се учам на апчиња ама нема шанси. Четврток сум на контрола може ќе ми зголеми магнезиум, не знам дали смеам на своја рака да земам плус...
Плус 6 од стартната тежина? Вежбаш нешто? Како одржуваш да не накачиш многу? Изгледа само јас сум забегала со килцата… иначе еве кога сме кај несоница тоа ми се дешава моментално
Инаку дали на некоја и се случило истото? Понекогаш така наеднаш рандом осеќам некој налив на среќа. Ми се случува еднаш дневно понекогаш и 2 пати дневно поготово кога бебе мрда. Трае 3-4 секунди како да ми доаѓа некоја емоција на прекумерна, неизмерна радост, среќа, не знам како да опишам ама во секој случај многу убаво чувство се надевам ќе остане така и после пораѓај и нема да ме пореметат хормоните
Магнезиум и до 1000 одат кога е потребно за кратење грло може и повеќе ама ќе ти каже доктор ако е само за болки како да дозираш. Вежбав до лани сега не сум мрдната од страв, искрено имам тело со облини и очекував дека ќе дигам повеќе ама засега се толку … ќе видиме до крај. Ептен сакам до Нова Година да се вратам до како што си бев, мн ми влијае на самодоверба изглед мене од стално сум загледувала мајки згодни што се грижат ем за бебе ем за нив мислам дека е посебен флекс да ти биде ем дома све по таман ем бебе среќно и средено ем самата ти средена и убава. Тоа ми е некако зацртано како гол за првата година да успеам, иако знам дека ќе е хаос на почеток ама имам еден маж мој/ маж ипол што е вклучен во еден куп таскови дома и превозбуден е за бебето па мислам ќе успееме се ова да синхронизираме заедно кога ќе ни дојде убавицата наша за некој месец
Иначе вчера ни стигна мебелот фиокари шкафче монтираа се и сега ептен ми е мерак да почнам да редам полека иако само што влегов во 7ми ми фалат организери каде купивте убави и ефтини од овие празниве без преграда?
Јас бев на преглед денес до Ремедика, Петановска ме прими пошо ома беше на смена. Грбот многу ме боли кај крстот и десниот колк ама болка што штрека до солзи. Цела вечер женскава во стомак салта вртеше и осеќав мали болки во долниот дел од матката. 29+3 сум, грло 3.7, вода постелка се во ред. Ама преактивна, не застана од вчера вечерта. За грбот ми препишаа Носпа, да зголемам магнезиум и повеќе одмор.
Да ви се придружам во темава. Втора бременост 4+6 сум. Сеуште немам закажано за преглед. Знам со првото бев 7ма недела. Сега незнам кога да закажам. Вие кога бевте на прв преглед? Иначе започнав со активна фолна и премама. Нив ги пиев и првата бременост па истите си ги зедов и сега.
Од икеа зедов комплет 6 има и помали, супер се. Денеска мм го монтираше тоа за пресоблекување, јас на камера со слушалки да учествувам.
Јас во второ тромесечие летав, толку сила и енергија во животов не сум имала е седми беше друга приказна, поспаност, главоболки, општо послабо некако се чувствував, побрзо се изморував. Едно време ме болеше грбот и ногата, некој нерв потфатен беше валда, мислев ќе умрам… Сега сум осми, генерално се е ок, поспаноста е тука па си одмарам почесто, амааааа киселини ме утепаа навечер, што од храна што од бебе што ми е со глава во желудник ама пак е многу полесно од што очекував, ме плашеа и мене дека трето тромесечие е невидено мачење, сепак секоја бременост е индивидуална
И моево знае така да го снема повремено и да ме извади од памет, па после се појавува од никаде, така да валда е нормално деновиве многу слични прашања има насекаде, можда и на бебињава им влијае тоа што времето е вакво чудно променливо