Со лесно и убаво да си ја истераш вторава бременост Инаку, и првиот и вториов пат отидов во 7ма недела, за да може да се слушне и срцева реакција (ова по мислење на докторката). Ти ако сакаш можеш и веднаш, никој не те ограничува, само што во 7ма ќе треба пак да отидеш за да се види дали има срцева реакција.
Од синоќа чувствував болки долу десно, како менструални, беа на околу 10тина минути, потоа лежеејќи сум заспала и еве денес ништо, а 39+2 сум, не знам вече што да мислам, страв ми е да не нешто не е во ред...
Цтг на една недела, во среда сум.. Болки во половината имав синоќа, после ништо, зголемем осцедок имам веќе некое време.
https://lococroco.mk/produkt/elektrichna-pumpa-za-gradi-leia-plus-kikabu/ Девојки мислење за пумпата? Јас и авентот ги гледав ама мислам дека нема потреба од толку скапа..
Devojki, ve molam nekoj so pozitivno iskustvo shto imal sladz. Na se sto mi se slucuvashe prethodno i sega ushte ova mi faleshe Mnogu sum voznemirena. Imashe bajagi. Od vecerva sumamed 1000mg 7 dena
Пиј си ја терапијата и одмарај. Колку ти е грло? Јас со слаџ прошлата бременост од 20та недела со строго мирување истерав до 38+6. Го скрати грлото слаџот. Пиев сумамед 7 дена по 1 грам се намали но не се исчисти,за 2 недели пак. Желудник партали од антибиотикот ама издржав некако. Која недела си ? Јас сега сум втора бременост скоро 18та недела. Само тоа ми е у глава да не ми се повтори истата приказна од прошли пат На нашите грижи им нема крај очигледно. Од самото зачнување...тек па од коа ќе се родат ама ајде како ќе остариме инаку...Да не чува Господ само сите трудници да си родиме живи здрави бебиња
20+2 denes. Momentalno grlo 3.7 Brisevi uredni, krva slika uredna, hematomot si stoi, nema krvarenje ... vekje se napiv ushte vecerva 1000ka i probiotik. Minatata predvremeno rodiv vo 25ta radi skrateno grlo. Mnogu sum vo panika, vekje ke puknam
Од авент како по ефтина оваа ми ја кажаа, ја препорачаа како добра.. ама еве и за таа од локо кроко позитивни коментари значи ем поефтина ем врши работа
Жал ми е што си имала такво искуство. Мора да мислиме позитивно, знам колку е тешко на моменти,за жал повеќето што сме тука сме изгорени неколку пати,па ете бараме искуства и совети и по форуми... грлото не ти е лошо. И мене ми беше толку последна контрола. Ти препорачаа ли лежење ?
Немој да мислиш на лоши работи 3.7 е ок должина за таа недела. Сме правеле муабет низ што имсме поминато и двете, и мене деновиве ми досѓаат мисли лоши зошто еден куп девојки со слаџ и со скратено грло се тука и природно е да мислиме после прво лошо искуство во среда сум на контрола во Систина јас и одвај чекам да проверат дали е се ок, 28ма недела на средина веќе сум … не можам да дочекам да дојдам до 34та малку бар да се опуштам во по safe weeks.
И мене во 21 недела толку ми беше грлото. Ми рече да функционирам како и претходно, без никакви ограничувања. Немој дс се секираш, за да не ти е мисла гледај повеќе да одмараш, да не се нервираш и ќе биди се како што треба. ❤️