1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    604
    Fala vi mnogu <3
    Ne mi rekoa strogo miruvanje ama sepak ushte od pred 8 nedeli sum na umereno miruvanje da go narecam. Me teshi toa shto pred 10 dena nemashe nishto, AMA grloto beshe 4.2. Barem e na pocetok, imav krvna slika od sredata, rece dr leukociti mirni toa bilo dobro. Sega za 8 dena sum pak pa da vidime shto ke bide. So lesno da ni e na site. Shto ti e zena covece, stvarno ne ni e lesno.

На Puffy2019, An43, Ena0310 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    623
    Јас да го споделам и моево искуство.
    Заради плацентарен полип ми стави др Димчев серклаж, грлото ми беше добро. Но додека да падне полипот многу внимавам на активност.
    Сите доктори ми викаа дека не треба толку да лежам дека грлото ми е нормално. До 27 недела би беше 3.5 што се смета зс уредна должина. Полипот веќе го немаше.
    Викам ај вајда јас не знам повеќе пд докториве. Почна да де движам. Еден ден се раздвожував по двор едно 2 часа. Во дворот и куќата имаме и скали. Др ми рекоа дека еднаш качување по сакали не е проблем.
    Тој ден почуствувам како стомакот ми стана тежок. Лежев цел ден дури утредента ми помина.
    На преглед после 5 ден грлото ми беше скратено. Тогаш немав слаџ, денеска видоа дека имам. Среќа е минимален па вајда не е тој што го крати грлото туку долгото стоење.
    Мој совет добронамерен ти е: лежи колку можеш. Стани 15 мин на воздух и пак легни
    Посебно какп напреднува бременоста бебето повеќе тежи, нормално е грлпто да се крати
    Твоето грло е одлично ама како превентива лежи колку можеш.

На Трагедијаупмм, olly14 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  3. Pilka87

Pilka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    40
    Се надевам дека се подобро ситуацијата кај тебе. Ако имаш пак таква ситуација не прашувај тука, оди веднаш на преглед, на дежурен, кај матичен, нека те проверат. Не е добро да седиш и да си правиш триста филмови. Сигурно си е сигурно.

4. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    416
    Дали кога ги чувствувате движењата на бебето имате и гасови паралелно или јас трипам :^)

5. MariaBouli

MariaBouli Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    133
    Јас до сам крај не осетив некоја посебна мака, пу пу пу. Цела бременост имав две епизоди на болка во срамните коски по неколку дена и толку. До крај спиев убаво, врзував патики, движев. Наутро кога станував се осеќав толку лесна како да не бев трудна

Се сеќавам последната недела 39+ бев седев во чекална за преглед и кога ме викна докторката станав нагло дури потскокнав се затрчав некој чекор, докторката ми се смееше, викаше Види ја, па дури и трча :D

На Cvetce_ и jagoda777 им се допаѓа ова.
  6. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    783
    Спасот бешe магнезиум, прашај дали смееш и колку. Мене првите 3 месеци не ми дозволија и мака мачев.

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    783
    Се пазев максимално и не се допазив, ме фати вирусот. Кивам, нос ми тече како река(вода) очи ми солзат, едвај дишам... од сите раб бабин лек пробав, одма нема да помине нормално...ама слабо делуваат. Се надевам кивањето не е штетно за бебе, катастрофа сум нон стоп кивам.;(
    Исецкав кромид и го ставив под нос да се одзатнам, мм вика корне цел стан а јас ништо не осеќам ...:^)

8. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.666
    Nemoze covek da se dopazi. Poskoro da pomine. Pij caevi, limoni I med.:hug:

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    531
    Женски кога спијам на лева страна нешто под стомакот доле лево ме сече чувство како топол нож како струја некоја, како тегнење, кога спијам на десно исто… што е ова? Round ligament pain? Спијам само седеечки право со јастук за патување околу врат ако имам среќа да заспијам… жива ненаспана сум.

10. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    623
    Девојки кој пробиотик да почнам да го пијам за цревна флора бидејќи треба да почнам со сумамед 6 дена?

пс веќе пијам биофемин против вагинални инфекции ама тој не е за цревна флора
    Провен за трудници има дха која ја има и во фемивионот па ќе дојде голема доза

11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    2.380
    Јас пиев Буларди од Есенса по едно на ден, па на толку антибиотици во болница ни диареа ни ништо издржав со него. Поздрав

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    2.190
    Додека пиев антибиотик пиев пробаланс пробиотик по една капсула дневно. Атб 5 дена, пробиотикот 7 дена.

На Ladyme и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  13. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    623
    Фала ви девојки
    Само што ми ги донесоа на провен atb intensive 35 billion.
    Кажале дека бил за цревна флора и дозволен за трудници.
    Имам осетлив стомак заради магнезиумот,цревата само ми крчат се надевам дека и антибиотикот нема да ми направи проблем

На jagoda777 и jelo им се допаѓа ова.
  14. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    783
    Се пијам:) кромидов сецкан мислам им исчисти синуси и на комшиите :rofl:
    Се одзатнува носот, ама кивам многу :?:

На fragaria и Dijana DM им се допаѓа ова.
  15. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    262
    Прашај си го докторот како да дозираш фликсоназе во бременост, друго ништо не те спашава за синуси. Или тафен.

16. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.098
    Допаѓања:
    12.158
    Нема потреба од фликсоназе кога синусите се затнати ради вирус и е моментална работа. И фликсоназе и тафен се кортико и не се примаат туку така на секое разболување.
    @jagoda777 слободно ставај оперил п, за деца е. Барем пред спиење да те одзатне, не мораш цело време. Јас и обичен оперил прскав, страшна бев пред нова година, со бронхити со се.

На Ladyme и Kejt362 им се допаѓа ова.
  17. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    610
    28г.н денес и грло 40мм, претпоставувам добро е
    Кога почнавте да имате Braxton Hiks и како ги чуствувате? Вчера почуствував затегнување и тежина на стомакот и траеше неколку часа. Денес др ми вика нормално е

18. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    416
    Тоа е бебе :) На страна најповеќе шуткаат, ваљда некој лигамент е опфатен

19. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    783
    Ако не помине ќе барам чаре, сега за сега само со природни лекови.
    Фалаа, се инхалирав со физиолошки и одма ме пушти малце.

На NewMember23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    626
    земи капки на изомар или аqua maris, ако те боли грлото можеш лизобакт и слободно зимај парацетамол, пиј многу течности и витамин ц.... јас пред некое време пишав дека ќе се разболувам бев до аптека се опремив со овие работи и викам сега готово го сварив гравот... во меѓувреме цел ден цедени сокови, витамин ц и вечерта парацетамол другиот ден ништо не ми беше, лизобакт ми стои неотворен за не дај боже