Fala vi mnogu <3 Ne mi rekoa strogo miruvanje ama sepak ushte od pred 8 nedeli sum na umereno miruvanje da go narecam. Me teshi toa shto pred 10 dena nemashe nishto, AMA grloto beshe 4.2. Barem e na pocetok, imav krvna slika od sredata, rece dr leukociti mirni toa bilo dobro. Sega za 8 dena sum pak pa da vidime shto ke bide. So lesno da ni e na site. Shto ti e zena covece, stvarno ne ni e lesno.
Јас да го споделам и моево искуство. Заради плацентарен полип ми стави др Димчев серклаж, грлото ми беше добро. Но додека да падне полипот многу внимавам на активност. Сите доктори ми викаа дека не треба толку да лежам дека грлото ми е нормално. До 27 недела би беше 3.5 што се смета зс уредна должина. Полипот веќе го немаше. Викам ај вајда јас не знам повеќе пд докториве. Почна да де движам. Еден ден се раздвожував по двор едно 2 часа. Во дворот и куќата имаме и скали. Др ми рекоа дека еднаш качување по сакали не е проблем. Тој ден почуствувам како стомакот ми стана тежок. Лежев цел ден дури утредента ми помина. На преглед после 5 ден грлото ми беше скратено. Тогаш немав слаџ, денеска видоа дека имам. Среќа е минимален па вајда не е тој што го крати грлото туку долгото стоење. Мој совет добронамерен ти е: лежи колку можеш. Стани 15 мин на воздух и пак легни Посебно какп напреднува бременоста бебето повеќе тежи, нормално е грлпто да се крати Твоето грло е одлично ама како превентива лежи колку можеш.
Се надевам дека се подобро ситуацијата кај тебе. Ако имаш пак таква ситуација не прашувај тука, оди веднаш на преглед, на дежурен, кај матичен, нека те проверат. Не е добро да седиш и да си правиш триста филмови. Сигурно си е сигурно.
Јас до сам крај не осетив некоја посебна мака, пу пу пу. Цела бременост имав две епизоди на болка во срамните коски по неколку дена и толку. До крај спиев убаво, врзував патики, движев. Наутро кога станував се осеќав толку лесна како да не бев трудна Се сеќавам последната недела 39+ бев седев во чекална за преглед и кога ме викна докторката станав нагло дури потскокнав се затрчав некој чекор, докторката ми се смееше, викаше Види ја, па дури и трча
Се пазев максимално и не се допазив, ме фати вирусот. Кивам, нос ми тече како река(вода) очи ми солзат, едвај дишам... од сите раб бабин лек пробав, одма нема да помине нормално...ама слабо делуваат. Се надевам кивањето не е штетно за бебе, катастрофа сум нон стоп кивам. Исецкав кромид и го ставив под нос да се одзатнам, мм вика корне цел стан а јас ништо не осеќам ...
Женски кога спијам на лева страна нешто под стомакот доле лево ме сече чувство како топол нож како струја некоја, како тегнење, кога спијам на десно исто… што е ова? Round ligament pain? Спијам само седеечки право со јастук за патување околу врат ако имам среќа да заспијам… жива ненаспана сум.
Девојки кој пробиотик да почнам да го пијам за цревна флора бидејќи треба да почнам со сумамед 6 дена? пс веќе пијам биофемин против вагинални инфекции ама тој не е за цревна флора Провен за трудници има дха која ја има и во фемивионот па ќе дојде голема доза
Јас пиев Буларди од Есенса по едно на ден, па на толку антибиотици во болница ни диареа ни ништо издржав со него. Поздрав
Додека пиев антибиотик пиев пробаланс пробиотик по една капсула дневно. Атб 5 дена, пробиотикот 7 дена.
Фала ви девојки Само што ми ги донесоа на провен atb intensive 35 billion. Кажале дека бил за цревна флора и дозволен за трудници. Имам осетлив стомак заради магнезиумот,цревата само ми крчат се надевам дека и антибиотикот нема да ми направи проблем
Прашај си го докторот како да дозираш фликсоназе во бременост, друго ништо не те спашава за синуси. Или тафен.
Нема потреба од фликсоназе кога синусите се затнати ради вирус и е моментална работа. И фликсоназе и тафен се кортико и не се примаат туку така на секое разболување. @jagoda777 слободно ставај оперил п, за деца е. Барем пред спиење да те одзатне, не мораш цело време. Јас и обичен оперил прскав, страшна бев пред нова година, со бронхити со се.
28г.н денес и грло 40мм, претпоставувам добро е Кога почнавте да имате Braxton Hiks и како ги чуствувате? Вчера почуствував затегнување и тежина на стомакот и траеше неколку часа. Денес др ми вика нормално е
Ако не помине ќе барам чаре, сега за сега само со природни лекови. Фалаа, се инхалирав со физиолошки и одма ме пушти малце.
земи капки на изомар или аqua maris, ако те боли грлото можеш лизобакт и слободно зимај парацетамол, пиј многу течности и витамин ц.... јас пред некое време пишав дека ќе се разболувам бев до аптека се опремив со овие работи и викам сега готово го сварив гравот... во меѓувреме цел ден цедени сокови, витамин ц и вечерта парацетамол другиот ден ништо не ми беше, лизобакт ми стои неотворен за не дај боже