Можеби е лигамент ќе прашам на доктор бидејќи осеќам болка не шутирање, веќе е со главата надоле свртена спремна во позиција, ова осеќам како оптегање и на моменти како менструални болки. Се надевам не и се брза.
Zdravo devojki kaoo ste.....neka se nadminuvaat samo predizvicite....jas piev sumamed...mene pa doktorot mi rece so lineks Forte...za nekoj den 30....maka macam so toalet...tesko mi ide.... I zemam probalans...
Sakav da ve prasam....visok keratin vo urina?....sto znaci......nekoj predlog za zelezo.... epten mi e namaleno serumskoto pa I hemoglobin...na dolna granuca.....pijam preparat......
Колку % од целата плата даваа породилно месечно? И колку вкупно е надоместок за 2ро дете? Знам дека беше 26.000 и нешто од социјално и нешто беше од општина. Некоја искуство со општина Аеродром? И каде се поднесуваат документи за општина, а каде за социјално надоместоците? Ова е најјактивна тема, пишав и во другата. Фала ви.
Да не има некој распоред кој доктор во која амбуланта е кој денови ми треба итно она што стои на вратите залепено..Благодарам
Здраво, дали има некој што имал д-димери 3000 во 35та недела, а нормални времиња и да не му дале никаква терапија?
Дали може плодовата вода по малку да тече или си правам филмови Прееска знам испотена бев ама гаќите ептен утоп ми беа, после пак ептен мокри. Не е исцедок, туку од напред скоро до пола задник мокри Да идам да ме види дежурен или сепак ако тече тоа е тоа ќе се познава?
Неколку членки имале искуство со високо пукнат водењак и имаат кажувано дека така тече по малку водичка. Можеби треба да одиш на дежурен, која недела си? Инаку од што се покачуваат леукоцитите? Малку ми се покачени а на контрола сум следна недела, ако знае некој да сподели? Фала
За ова се вадам од памет секојпат кога ми е жешко и ќе се испотам … пред некој ден се испотресов на тераса седев на сонце кога станав утоп … ама ти колку што се сеќавам си при крај така да може да е високо горе пукнат и по малку да цурка што е знак дека бебе иде… отиди да ѕирнат ниво на плодова вода вечерва
Се враќам од кај матичната сега, се е во ред, 33+6 сум, а бебе одговара на 35 недела според мерките, вели малку поголемо е. 2608гр го измери, има плодова вода, спомна малку лакуни на постелката ама ништо не е рече. И кажав дека ми тежи стомакот и мачно ми е, вели оти е поголемо малку бебето. Да зголемам магнезиум, сабајле и вечер да пијам, и Утрогестан да ставам за да се смири матката, иако немам лажни контракции овој пат. Со првото од 7 месец имав Брекстон Хикс, сега не. Ама вели утрогестанот помага да се задржи бебето подолго во матката, демек да не го родам одма на почеток на 9ти. Сте имале некое вакво искуство/мислење? Ич не ми се ставаат вагиналети, фала Богу се беше во ред цела бременост, па ако можам би ги избегнала и сега.
Здраво живо на сите. Извинете што пишувам тука, но ми треба било какво инфо. Сигурно има некоја трудница што боледувала од хепатит ц. Ме интересираше за колку време ви одобрија терапија, дали се лечевте на клиника или набавивте лекови од друго место? Ви благодарам
Цитратот кај некои прави течна столица. Ако имаш мака со тоа, смени некој друг земи. Мене ме исцеди, додека тука на форумов не дознав за тоа, па го сменив. Истиот го пиев и јас.
Земав еден од Швајцарија исто цитрат страрно супер ефект ама мислам тој ми ја создаде меката столица. Претходно го пиев на now и немав толку јак ефект. Ама јас земам и многу течности и јогурт и тоа придонесува. Ќе тестирам сега некој ден да видам, гледам денеска посува храна и одма по ок ми е стомакот.
Гледам дискутирате за магнезиум, дали некоја има како кратки грчеви во стомачните мускули? 15+ сум, уште од почетокот имам, особено на некое нагло движење, земав да пијам магнезиум, ама со првата бременост немав вакво нешто...
Јогурт и вода колку пиев во бременост аууууу. Како дупната бев. Тој од now го земав дека баш беше препорачан од повеќе членки, ама мене партал ме направи. И тоа баш на почетокот, па плус и ништо не јадев тогаш. Каде слаба, уште толку ослабнав.