Ако на ехо е се во ред, нормално е воглавном. Консултирај гинеколог за количина на магнезиум, гледај нагли движења да немаш и одмарај колку можеш.
Фала, до сега ок било. Не паничам многу затоа што не се ниско грчевите, туку на горните стомачни. Ќе се исконсултирам за доза магнезиум на следен преглед.
36та недела сум и осеќам веќе два три дена зголемена потреба за одење по голема потреба. Некогаш успешно, некогаш не. Исто и два дена чувствувам болки одвреме навреме долу ниско, мендтруални, но исчезнуваат и по неколку сати се јавуваат пак. Дали можеби пбие се симптоми дека процесот за породување наскоро ќе започни или..
И јас сум од утре 36та и истите болки ги осеќам баш пишав прееска. Претпоставувам е round ligament pain, не знам…
Како можам да најдам кој доктор кој ден е и во која амбуланта на ГАК? Само на вратите ги лепат распоредите? Барав на мој термин ама не ги пишува со име туку само со број на амбулантата
Moze maticnata da ti vidi vo moj termin, tie imaat takov pristap. Mene koga mi zakazuvaa na gak za skrining mi kazuvase koj den koj doktor e
Жени колку ви било грло во 16т Мајка како си оздраве ли? Видов имаше пишано мислење за цервикс во 16та недела и дека повторно треба да ти мерат во 21ва.. дали имаше скратување во 21 или беше ок? Те прашувам зошто се наоѓам во слична ситуација...
Mene vo 16ta 42mm, sega vo 20ta 37mm no najdoa dosta sladz. Naredna nedela po antibioticive sum pak na kontrola pa ke vidime, daj boze da e se vo red.
Бев на преглед, и се е супер. Ама гледам во извештајот дијагноза заканувачки абортус. Сестрата ја праша истата ли дијагноза да ја пишам од претходно, аха да. Ме водеа надзор на нормална бременост. Дали да изреагирам нареден пат, сигурно е грешка ова
Dali nekoja se ima sooceno so istoto. Levata grada vo predelot na bradavicata od vreme na vreme me kluka kako da me bodi nesto. Me buni oti ne e klasicna bolka na gradite tuku e samo na ednata i kako bodezi se.
Да да повеќето ги имаме низ бременост, се подготвуваат каналчињата за доење. Нормална појава е … некогаш знае и да биде доста јака болка оддеднаш
Здраво на сите, веќе сум 9-та недела па еве да се придружам на темава. До сега само еднаш имам отидено на преглед, тоа беше во 7-ма недела, се потврди бременоста,слушнавме срце и ми даде докторката насоки и можни датуми за скрининзи. Да напоменам не бев кај матичната, бев на друга докторка на приватно, затоа што матичната е блиска пријателка со работодавачот и некои колеги, а не сакам уште сега да ме дознаат на работното место. Е сега докторкава спомна дека 9-10 недела веќе треба ПАП Тест и брисеви, па дали тие можам исто на приватно ? Датум за приска и прв скрининг ми е дадено од 18 до 28 април, Приската ќе ја правам веројатно во Авицена, а скринингот секако ќе го правам кај другава докторка. Некаде до 20 недела планирам да не кажувам на работа, додека да најдам начин да си го осигурам работното место.
Здраво, честитки и лесна бременост! Во врска со брисевите, можеш на приватно, јас вторите брисеви ги правев во Биотек во четвртокот. За пап не сум сигурна, не сум правела во бременост.
Благодарам. Пап немам правено сигурно 5 години. Со претходниот матичен бев скарана после породувањето и не отидов, лани го сменив, ама кај оваа матична имам одено само за упати за проверка на хормони и не сум проверила..
Сигурно може ПАП во приватниве болници, Систина, Ремедика, а и во Биотек поликлиника гледам имаат пишано на страната.
Во моментов сум 35+3 г.н дали е нормално кога движам да осеќам долу болка. До сега немав никаков проблем, се движам побавно, одам ко пингвин тоа да ама не осеќав болка. Денес бев излезена и осеќам дека ме боли долу дали е можно да притиска со глава толку па затоа да ме боли? И друго прашање го пратив мм пред некој ден да ми земе нешто за киселините овде ми препорачавте рефлукс мислам се викаа кесички, прашал тој ама му рекле во аптека никако не биле тие за бремени и му дале гастро гард, а од нив одвај пола саат сум без киселини. Дали да барам во друга аптека ми се смачи од киселини, почнав секој ден да повраќам од нив
waya refulux ти се 100% безбедни за бременост. Гастро гард мене ни пола сат не ми делуваа. Ептен при јака киселина фамосан земав. На Гак го даваат фамосанот и диазепамот како вода. Така да ако дојде до болки да осеќаш можеш и фамосан 20 мг да земеш и најчесто после јадење се пие. А кесичкиве waya се толку грди за пиење ама вршат работа на некој период. Ми помагале да заспијам. Сега еве 8ми влагам не ми се вратија киселините од првите три месеци да не се урочам.