1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.597
    Допаѓања:
    20.745
    Ако на ехо е се во ред, нормално е воглавном. Консултирај гинеколог за количина на магнезиум, гледај нагли движења да немаш и одмарај колку можеш.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.530
    Допаѓања:
    7.404
    Фала, до сега ок било. Не паничам многу затоа што не се ниско грчевите, туку на горните стомачни. Ќе се исконсултирам за доза магнезиум на следен преглед.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    88
    36та недела сум и осеќам веќе два три дена зголемена потреба за одење по голема потреба. Некогаш успешно, некогаш не. Исто и два дена чувствувам болки одвреме навреме долу ниско, мендтруални, но исчезнуваат и по неколку сати се јавуваат пак. Дали можеби пбие се симптоми дека процесот за породување наскоро ќе започни или..

4. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    536
    И јас сум од утре 36та и истите болки ги осеќам баш пишав прееска. Претпоставувам е round ligament pain, не знам…:sweat:

На An43 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    404
    Како можам да најдам кој доктор кој ден е и во која амбуланта на ГАК? Само на вратите ги лепат распоредите? Барав на мој термин ама не ги пишува со име туку само со број на амбулантата

6. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    363
    Moze maticnata da ti vidi vo moj termin, tie imaat takov pristap. Mene koga mi zakazuvaa na gak za skrining mi kazuvase koj den koj doktor e

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    2.190
    Жени колку ви било грло во 16т
    Мајка како си оздраве ли? Видов имаше пишано мислење за цервикс во 16та недела и дека повторно треба да ти мерат во 21ва.. дали имаше скратување во 21 или беше ок? Те прашувам зошто се наоѓам во слична ситуација...

8. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    604
    Mene vo 16ta 42mm, sega vo 20ta 37mm no najdoa dosta sladz. Naredna nedela po antibioticive sum pak na kontrola pa ke vidime, daj boze da e se vo red.

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    2.190
    Се надевам се ќе биде во ред (fingers)

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    1.684
    Бев на преглед, и се е супер. Ама гледам во извештајот дијагноза заканувачки абортус. Сестрата ја праша истата ли дијагноза да ја пишам од претходно, аха да. Ме водеа надзор на нормална бременост. Дали да изреагирам нареден пат, сигурно е грешка ова

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.597
    Допаѓања:
    20.745
    На патолошка си?

12. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    644
    Допаѓања:
    1.684
    Ноу

13. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    51
    Dali nekoja se ima sooceno so istoto. Levata grada vo predelot na bradavicata od vreme na vreme me kluka kako da me bodi nesto. Me buni oti ne e klasicna bolka na gradite tuku e samo na ednata i kako bodezi se.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.695
    Да да повеќето ги имаме низ бременост, се подготвуваат каналчињата за доење. Нормална појава е … некогаш знае и да биде доста јака болка оддеднаш

На Ladyme, Mmm123 и jagoda777 им се допаѓа ова.
  15. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.450
    Допаѓања:
    4.904
    Здраво на сите, веќе сум 9-та недела па еве да се придружам на темава.
    До сега само еднаш имам отидено на преглед, тоа беше во 7-ма недела, се потврди бременоста,слушнавме срце и ми даде докторката насоки и можни датуми за скрининзи. Да напоменам не бев кај матичната, бев на друга докторка на приватно, затоа што матичната е блиска пријателка со работодавачот и некои колеги, а не сакам уште сега да ме дознаат на работното место. Е сега докторкава спомна дека 9-10 недела веќе треба ПАП Тест и брисеви, па дали тие можам исто на приватно ?

Датум за приска и прв скрининг ми е дадено од 18 до 28 април, Приската ќе ја правам веројатно во Авицена, а скринингот секако ќе го правам кај другава докторка. Некаде до 20 недела планирам да не кажувам на работа, додека да најдам начин да си го осигурам работното место.

16. Marijanche33

Marijanche33 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    48
    Здраво, честитки и лесна бременост!
    Во врска со брисевите, можеш на приватно, јас вторите брисеви ги правев во Биотек во четвртокот. За пап не сум сигурна, не сум правела во бременост.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.450
    Допаѓања:
    4.904
    Благодарам. Пап немам правено сигурно 5 години. Со претходниот матичен бев скарана после породувањето и не отидов, лани го сменив, ама кај оваа матична имам одено само за упати за проверка на хормони и не сум проверила..

18. Marijanche33

Marijanche33 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    48
    Сигурно може ПАП во приватниве болници, Систина, Ремедика, а и во Биотек поликлиника гледам имаат пишано на страната.

19. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    998
    Во моментов сум 35+3 г.н дали е нормално кога движам да осеќам долу болка. До сега немав никаков проблем, се движам побавно, одам ко пингвин тоа да ама не осеќав болка. Денес бев излезена и осеќам дека ме боли долу дали е можно да притиска со глава толку па затоа да ме боли?
    И друго прашање го пратив мм пред некој ден да ми земе нешто за киселините овде ми препорачавте рефлукс мислам се викаа кесички, прашал тој ама му рекле во аптека никако не биле тие за бремени и му дале гастро гард, а од нив одвај пола саат сум без киселини. Дали да барам во друга аптека ми се смачи од киселини, почнав секој ден да повраќам од нив

20. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.391
    waya refulux ти се 100% безбедни за бременост. Гастро гард мене ни пола сат не ми делуваа. Ептен при јака киселина фамосан земав. На Гак го даваат фамосанот и диазепамот како вода. Така да ако дојде до болки да осеќаш можеш и фамосан 20 мг да земеш и најчесто после јадење се пие. А кесичкиве waya се толку грди за пиење ама вршат работа на некој период. Ми помагале да заспијам. Сега еве 8ми влагам не ми се вратија киселините од првите три месеци да не се урочам. :x

На ginger и LeNora им се допаѓа ова.