Jas stavam krinon gel od pocetok preventivno nautro, a sega mi rece da pijam 3 utrogestan na den. Ama mnogu me fati strav duri i bolki osekam vo stomak
Devojki kako gi osekatw rie Brekston Hiks ...pred nekoj den zavrsiv na dezuren na ctg..od strav....za nekoj den vleguvam vo 30...koga se dvizam umerwno...kako da mi se zatega stomakot I stvrdnuca I zastanuvam pa pak prodolzuvam....I nekogas imam cuvstvo...kako I bebe da mrda koga I jas se dvizam....nekoj sto e blisku so mene so nedelite dali ima takvo cuvstvo.....I navecer ocnav ic da ne soijam otwkuvaat race treat noze pokraj sto pijam magnezium I tororelax
Isto od zbor do zbor, sosema normalni pojavi otsega nataka nekogas so pomal nekogas so posilen intenzitet.toa.ne ocekuva.
Јас од утре влегувам во 29та тука сме негде приметив последниве 2-3недели а се рашетам повеќе од 1саат камен ми е стомакот и тежина осеќам… зборев сега со гинекологот од систина ми вика тоа е, со главчето е надоле и ја осеќаш тешко. Брекстон почнуваат по 23/4та и се всушност како вежби на организмот за природен пораѓај. Мојата уште од 24та недела е со глава надоле се надевам ќе биде паметна да остане така до крај иначе магнезиум пиј си обавезно барем од 400мг дневно
Fala ti mila...inace mene mi e postaveno karlicno....se nadevam ke se svrti...znaci normalno ....e....da tuka sme..samo da bide se ok
Умни женски ќе видиме што ќе се деси до крај, денес баш на преглед со докторкава од Систина си збориме и викам стварно сакам природно, ми вика па природно ќе биде ај сеа не мисли глупости имаме уште еден преглед за 4недели па после почнуваме со цтг од 36та и ќе знаеме отприлика што ќе правиме викам ок
Se Fala vi...se ke izdrzi...samo mi olesna sega koga imate slicno deka.e se normalno...da ne se.panicam.....
I mojava e zensko....ha ha...ama sednaya si e swga za sega.....samo enlarge bide se.dobro...carski ne mi bega
Девојќи, вистина е тоа дека од локалната опшина за пораѓај се исплаќа еднократно некоја сума на пари? Некако не ми е верно таква работа, и требало мажот и жената да се на иста адреса на живеење од лична карта. Има ова некоја вистина?
Јас сум 32 речиси и покрај тие стврднувања овие два дена ја осеќам како ика, пулсирањата. Некако се исплашивме кога првиот пат траеа 3 мин, мм со една нога беше на врата за Систина да ме носи. Тие што сте понапред со недели, овие пулсирања може и неколку пати да се јават во текот на денот? На нет читам дека се сосема нормални.
Од општина и од социјално исплаќаат. Јас земав за првото дете. Зависи од која општина си, побарај на нивната офф страна пишува услови документи што треба
Пред 3 год за прво дете од општина Аеродром исплаќаа 8000 денари. Не знам што се требаше да се носи ама нешто од типот трансакциска сметка, лична карта и можда копија од извод. За второ/трето дете немам инфо дали испаќаат нешто. Ако знае некој нека сподели.