Зависи која населба, за К. Вода, Сопиште, Студеничани, Зелениково е кај поранешен ресторан Виолина во бараките.
Денес цел ден ме болат мускулите кај битките напред, ама како да имам в теретана чучњеви правено. Од што можи оваа болка да се јавува ? Д димери, крвна слика све е нормално, ехо уредно, ама болката си стои. Пијам магнезиум, ама изг малце ми е 2 таблети од now не ми доаѓа ни 300 мг денот. Се мислам да не имам некако спиено со свиткани нозе
Пред да смениш лична карта провери дали има услов колку време живееш во општината. Порано беше да си на таа адреса 6 месеци инаку не исплаќаа.
Dobro utro feminki, chitav deka dosta se pojavuvaat hemoroidi vo docna bremenost. Dali eden od simptomite e cheshanje okolu rektumot ne vaginata samo rektumot i pechenje? Nikogas sum nemala. Ne znam dali e toa ili ednostavno sparena sum
Dobro utro zenski dali vo bremenost ste piele kafe? jas obicno sum ljubitel na kafe i prethodno znaev da pijam do 4 5 na den. Sega sum 5ta nedela vo bremenost
Ama ako imas zemeno za prvoto, ako nemas zemeno za prvoto sleduvalo isto kolku za prvo. Taka mi kaza pattonazna sestra. E sea taa kolku znae neznam. Inace paricen nadomestok ni sleduva I opstinski I drzaven? A kaj treba da se odi I sto se podnesuva? Vo socijalno i za opstinski I za drzaven?
Јас претходно по две пиев. Сега цела бременост само по едно пијав и доволно ми беше. Мислам дека и многу кафиња во ден не е добро
Stavaj faktu, dozvoleno e vo bremenost. Epten se macni, jas 4 gi imav, zatnat mi beshe anusot Eve I sega posle poragjaj seushte gi imam, namaleni se I se praznam ama cesha epten
Јас само што влегов во шести месец, и за прв пат имам хемороид од пред неколку дена. Предходно ме чешаше, ама не обрнав внимание, бев бричена и си реков од тоа. Баш вчера пишав, предходно имав запек, и не се појавија хемороиди, а последниов месец се среди проблемот, и еве сега хемороид. Тешко ми е и кога седнувам да мочам оти го осеќам дека е присутен. Два дена бев на краток пат, и од седење в кола уште толку ко да се зголеми. Не знам што да правам, ако најдеш некое природно решение, пиши.
fala ti! Prochitav samo jas nema Fala ti! Jas od chitanje znam deka se nekoi ranichki, jas nemam bukvalno se si e mazno, super. Ne sum imala nitu zapek ama cheshanjevo neprijatno epten.
Исто додека ме чешаше се си беше мазно. Искрено и јас си утнав малку, излегов од рутина неколку денови, помалку пешачење, помалку течна храна, можеби и тоа придонесе. Ставај маслиново масло ако те чеша, полесна исхрана, и се надевам ќе ти помине.
Матичниот ми рече избегнувај во прв триместар, потоа можеш. Јас пијам обично нескафе со млеко или макијато, по едно на ден, максимум две. Можеш да си земеш и безкофеинско, ама сепак и со тоа јас би пиела макс 2
и јас пиев по толку откако дознав дека сум бремена пробав турско не ми одеше а нес не можев поради млекото и баталив да пијам ...сега 5 месеци без кафе сум чат пат можам какао
Првите 3 месеци не пиев, не ни можев ептен ми беше бљак кафето, а исто како тебе претходно си пиев по 4-5. Сега пијам едно турско сабајлечки и можеби уште едно макијато попладне. Изминатава недела ептен ми беше депре да речам, немав воља за ништо дали времево ми влијае или хормониве фатиле негатива не знам се надевам ќе се "оправам" оти сама не можам да се трпам а не пак луѓево окулу мене. Буквално се ме нервира, раздразлива за ситници.. во принцип не сум ваков чоек. Ретко пишувам овде оваа бременост ама ве читам редовно еве сеа ми дојде да си се искажам сабајлечки.
Дали на некоја од вас и имаат видено црна линија на цервиксот? Кога бев во понеделникот на преглед, го мереше цервиксот и рече се е ок ама има изразена црна линија и да направам брисеви. А една недела претходно бев кај Афродита на преглед не виде/кажа ништо. Вторите кога се правеа уствари 34-36? Јас имам секако закажано кај матичната за 10 дена, тогаш ќе сум 32.