Изгледа дека не се имам пожалено дека ми притиска доле, па и не притиска, кога мокрам немам проблеми како што опишувате вие, можам да седам и со скрстени нозе без проблем. А за сечење на нокти на нозете сеуште можам да го направам тоа сама без многу напор.
И јас мила дојдов до таков заклучок, дека доколку е се во ред, мн мн и не коментира докторката. Инаку си ги прави сите мерења кои се потребни.
@Fatalnata така е, мислат дека не се потребни некои работи да кажат, и во право се ние многу мислиме и читаме за се, а некогаш нема потреба. Јас за плацентата сама открив дека ми е на преден ѕид, го следев што запишува докторот и се изнасмеа ко му реков, му вели на мм ме прати да не згрешам во нешто. И неколку пати ми има потенцирано да не читам многу на интернет.
@kristina.k i mene placentata mi e na preden zid, ama doktorkata rece deka toa nema nikakva vrska. Poslednive nedela dve imam bolki, koga se dvizam, obicno koga stanuvam i koga mocam me boli kaj jajnicite, prvo bese levata sega pa i desnata strana pocna. Dali se normalni ovie bolki?
@coconut нема врска за плацентата, кај некои напред, кај некои назад, само велат дека помалку и покасно се чувствувало бебето ама нема врска јас многу убаво ги чувствувам ударите. А за болките јас кај и да прашам или да читам, најчесто сите велат нормално е од тежината, а најмногу од ширењето на мускулите. Само да не е константна болка и да не се грчеви силни.
mesinja da pisam deka denes bev na kontrola se si e vo red so bebceto doktorot merese se posebno I e zadovolen, mi dade upat da ispituvam krv, mokraca I skrien seker , kako bese dva dena da ne jadam blago
blaze si vi-jas pijam magmezium od 250mg na natutal edno sabajle edno vecer, pa posle 2h od magneziumot pijam apcinja za zelezoto-sega pocnav edni od grcija mi gi donesoa,samo tamu gi ima,ni fersan forte ni tothema dodega od nisto nemase podobruvanje,ke videme od ovie za 1 mesec kako ke bide,ako i ovie ne pomognat bolnica ne mi bega
Девојки пред некои си 200-300 страни една идна мамичка имаше постирано клипче како расте бебенцето во нас, цртано беше бебенцето. Памти некоја, да не случајно го има видеото?
Девојки пред некои си 200-300 страни една идна мамичка имаше постирано клипче како расте бебенцето во нас, цртано беше бебенцето. Памти некоја, да не сл Дааа!Фала ти, морам сега да си го симнам пак и не го губам повеќе.
Nema da cekas da um tekne. Sama me my insistiras da to izmeri cerviks. Ne mrdaj od STOL dodeka me ustanovite deka e se vo red.
Jas ja primiv. 27+6 potocno, ja kupi od Zegin, 2900den. Ako imas izvestaj od doktor deka treba da ja primis, potvrda od maticen ginekolog deka ti stavila inekcija i smetkopotvrda od zegin, mozes vo socijalno da gi baras parite. Nekojsi 80 posto.
СРАМ НЕСРАМ НА ВИБЕР МУ ПИСАВ што и како ме болии што осеќам и ми кажа дека он до недела не бил во македонија , ама докторките и сабота и недела ќе ми ја отвореле ординацијата за преглед , а ако сакам лично кај него од од понеделник послем два ќе бил на работа така да јас изгледа ќе морам до тогаш да си чекам а сабајлето крв и мокрача да си проверам па со резултатите ќе си идам кај него и таман скрининг 2 да си напраам па до тогаш да се пазам да не се форсирам толку со работа
I jas treba da ja primam utre denes ja kupiv da 2900 pa sakav da prasam sto dokumenti treba,fiskalna+smetkopotvrda imam,potvrda utre ke zemam,a nemam nikakov izvestaj mene maticnata mi kaza deka treba da ja primam koj doktor ? Znaci kako mene I recepta imam Pazi se barem mene taka mi kazaa tesko tesko ne krevaj,ne se zamoruvaj,odmaraj poveke pa ke vidis sto ke ti kazat na pregled
Наминав само да ве поздравам, како ми сте мешенца? Нешто испозаспани сте ми никој нема на темава хехе... Иначе јас сум супер, фала на прашање тро се нервирам со теткица и така. Ајде добра ноќ